Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

МОЛИТВА ЗА ИЗРАЕЛ

Скъпи приятели,
Молитвената инициатива, която представяме на вашето внимание, е от изключителна важност за бъдещето на Израел. На 19 септември 2011 г. в ООН се открива сесия на Общото събрание, на която ще се гласува предложението на Палестинската власт за едностранно обявяване на палестинска държава. Такава държава би била в пълна противоположност на Божието Слово и всяка нация, която би подкрепила предложението на Палестинската власт, би влязла под проклятие според (Битие 12:3).

В тази връзка “Европейска коалиция за Израел” стартира международна инициатива за молитва през месеците, които остават до тази дата. Няколко държави от Латинска Америка вече са признали палестинската държава. Наскоро Турция се присъедини към нарастващия брой страни членки на ООН, които призовават за създаването на палестинска държава. Франция изрази подкрепата си за Абас и се опитва да организира и останалите европейски нации за тази цел. Великобритания засега не е заявила категорична позиция. Израелският министър на отбраната заяви, че тази есен Израел ще бъде изправен пред “дипломатическо цунами”. Други говорят за “еврейски черен септември”.
Една бъдеща палестинска държава с граници от примирието през 1949 г. би включвала Самария, Юдея и Източен Ерусалим като своя столица. След 44 години като столица на Израел и обединен град, отворен за хора от всички религии, Ерусалим отново би останал затворен, ако бъде предаден под ислямска власт.Ето какво е възможно да се случи:
Ако през септември в Общото събрание на ООН бъде внесено предложение за признаване на палестинска държава, много е вероятно то да получи доста широка подкрепа. Лидерът на “Фатах” Махмуд Абас вярва, че 150 от 192-те страни членки на ООН ще го подкрепят при гласуването.
Въпреки че само по себе си предложението в ООН не може да бъде обявяване на палестинска държава, то би имало сериозни гео-политически последици. Мнозина се страхуват, че преждевременното обявяване на палестинска държава може да възпламени нова война в региона, така както признаването на Хърватска и Словения от страна на Германия доведе до войната в Югославия през 1991-1995 г.
Една бъдеща палестинска държава със столица Източен Ерусалим (включващ и Стария град) под ислямско управление би могла да доведе до ситуацията от преди 1967 г., когато евреи не бяха допускани до Стария град и не можеха да се молят на Стената на плача. По време на йорданското управление, което контролираше светите места тогава и което винаги е било считано за умерен режим и съюзник на Запада, повечето синагоги бяха разрушени. Една нова палестинска държава, която ще бъде под влиянието на радикалния ислям, би предизвикала още по-взривоопасна обстановка, подобна на талибанския контрол върху будистките свети места в Афганистан.
Махмуд Абас от “умерената” фракция “Фатах” даде ясно да се разбере, че на нито един евреин няма да бъде разрешено да живее в бъдещата палестинска държава. Всъщност това ще създаде нова държава на апартейда в Близкия изток – територия, “изчистена” от евреи – подобна на това, за което мечтаеха нацистите в Европа само преди едно поколение. От хартата на “Хамас”, която сега е коалиционен партньор в новото палестинско правителство на единството, е ясно, че не може да има окончателен мир преди “цялата Палестина” да бъде освободена от “неверниците”.
Ето защо не можем да очакваме никакъв траен мир като резултат от обявяването на палестинска държава в ООН, а единствено временно примирие, преди “цялата Палестина да бъде прочистена от евреите”.
Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи за това как ще гласуват страните членки на ООН. Дали САЩ ще използват правото си на вето? Как ще гласуват страните членки на ЕС? Как ще гласуват страните с голям процент избиратели, които вярват в Библията, в райони като Африка, Азия и Латинска Америка? Срещу Израел ли ще застане вашата страна или ще избере да застане на страната на Бога, в подкрепа на плана и целите Му за Неговия Град? Изборът ще бъде между благословението и проклятието.
Божието Слово е много ясно. Ерусалим е Градът, който Бог е обещал с вечен завет на еврейския народ. Когато Неемия възстановяваше стените на Ерусалим, той бе предизвикан от враговете на Израел. Тогава той отправи към тях едно изявление, което важи и днес: вие нямате никакво право над този град. Ерусалим е вечната и неразделима столица на Израел.
Като Божий народ, ние сме призвани да последваме примера на Неемия, да станем и да съградим стените на Ерусалим. В древните дни стените бяха защитата и сигурността на един град. Сега е времето да възстановим стените на Ерусалим, като се молим и прогласяваме историческите истини и законното право на еврейския народ над Ерусалим.
Ние призоваваме Божиите люде в нациите да заемат позиция в подкрепа на Израел през месеците, предшестващи гласуването в Общото събрание на ООН в средата на септември. Това не е въпрос на политика; става дума за Божието Слово, но грешната позиция от страна на нациите би имала катастрофални политически последствия. Молим ви да се присъедините към нас заради Сион и заради собствените си нации.

Андрей Аврамов
Представител за България на “Европейска коалиция за Израел”

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 Tsvetomila Nikolova 17-09-2011 09:55
На стените ти, Йерусалиме, поставих стражи,
които никога няма да мълчат - нито денем, нито нощем.
Вие, които припомняте на Господа, не замлъквайте
и не Му давайте почивка,
докато не утвърди Йерусалим
и докато не го направи за похвала по земята.
Исая 62:6,7
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови