Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Какво слушате?

Няма значение, колко добре можем да слушаме, важно е какво избираме да слушаме!

Един човек се разхождал със своя приятел, който бил чужденец
Изведнъж чужденецът извикал: "Чух отнякъде щурец".
"Невъзможно", с присмех отвърнал приятелят му. "В тези  задръствания от автомобили и безброй човешки гласове ти чуваш щурец, ...не е възможно!"
"Ще ти докажа", казал чужденецът и следвайки звука на щурецът, успял да го намери.
Неговият приятел възхитено попитал: - "Как успя?"
А той му отвърнал: - "Изчакай да ти покажа нещо".

Взел монета и я хвърлил на улицата. Изведнъж всички хора, които били наоколо, привлечени от звука, започнали, да се въртят и да проверяват да не би случайно да намерят някоя пара.

"Виждаш ли", казал чужденецът. "Хората слушат това, към което се настроени техните уши. Моите са настроени примерно да чуят звука на щуреца. А техните уши са насочени към шума на парите."

Човешкия живот, обществото и вселена е един голям пъзел. Физиците съставят няколко парчета от нея. Химиците попълват друга част. Пъзела се оформя още по-добре с помощта на биологията, антропологията, астрономията... Но колкото и да се опитваме да съберем целия пъзел, все остава едно непопълнено парче, което човек не е в състояние да отгатне.

Това са тайни, които само Бог разкрива. И Той ги е открил в Библията. Те са достъпни за всички, които наистина искат да чуят. За едни хора думите записани в Библията са истини, които придават вечен живот, докато за други си остават празни приказки без никакво значение. Всичко зависи от това как чуваме. Към кое са настроени ушите ни, за какво мечтае сърцето ни, ...или на какво робуваме в живота.

А Господ Исус предупреждава: "Внимавайте какво слушате! С каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери!"

Да внимаваме как слушаме и какво чуваме, защото каквото сеем в нашето сърце, това и ще пожнееме в нашия живот.Ако сеем зло, ако се зареждаме със завист и омраза, това ще бъде и живота ни, който ще пожънем. Ако ни са отворени ушите за празнословия, те ще определят и нашето поведение! Ако се вслушваме в земното, ще пожънем живот с ограничения.

А тези, които са вслушат в Христовите думи ще жънат живот в изобилие.

Словото им освежава душите, Духът им успокоява сърцата. Тяхното присъствие излъчва надежда, с думите си разпространяват утеха. Защото Словото на Бога е това, което прави разликата между живота и смъртта, светлината и тъмнината, надеждата и отчаянието, радостта и тъгата, мира и неспокойствието, любовта и омразата. Това дава надежда на нашия интелект и насърчава чувствата. Носи радост в сърцето и усмивка на лицето.

Затова избирам да слушам Христовото Словото!


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови