Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

"ПОКРИВАЛОТО ВЪРХУ СВЕТЛИНАТА,КОЯТО ИДВА ОТ БОГА КЪМ ЧОВЕКА"

В Псалом 118:27 четем:"Господ е Бог,Който ни показва СВЕТЛИНА..!"
Ние сме създадени за светлината.А както има физическа светлина,така има и духовна светлина.
В жилищата си,на прозорците поставяме пердета,които ни служат особено често,през лятото.Те ограничават достъпа на слънчевото греене.Но светлината е необходима за поддържането на живота.Въпреки това нашите сетивни органи често се уморяват и дразнят от силната светлина.
Но освен този преходен материален свят,Бог е създал и един непреходен и много по-съвършен духовен свят,на друго,много по-високо ниво.Свят с небесна красота и светлина в една много по-съвършена форма.Това е свят,който е недостъпен за нашите земни физически органи и сетива.
В 1Тимотей6:16,Божието Слово ни разкрива,че:"Бог обитава в непристъпна светлина.Когото никой човек не е видял,нито може да види."
Човешката физика не е създадена така,че в това си временно състояние,да издържи на реалното Божие присъствие.
В началото на моето обръщение и повярване,във времето на комунизма,имах едно духовно преживяване по време на молитва.Тогава бях под натиска на едно голямо изпитание заради вярата си.Всеки ден се молех усърдно,търсех Божията намеса и помощ.Така веднъж като се молех усърдно,исках Бог да се доближи до мен и ме утеши,насърчи с една по-реална близост.Настоявах за това по-продължително.Изведнъж, като че стаята се изпълни със силата Му,аз се почувствах в безтегловност,присъствието Му започна да ме изпълва с радост и сила така,че аз просто не можех да го понеса,и като че ли,щеше да се пръсне сърцето ми от радост..Тогава казах:"Достатъчно Господи!"И отново се почувствувах в естественото си състояние, но разбира се и пълен с Неговия мир и утеха.
Дори и само една частица от Божията Слава и светлина,би уплашила всеки земен човек.Така се получи и с преживяването на Моисей в Изход3:6.Моисей преживя една опитност с Великия Бог в една горяща къпина.Бог му говори в горящата къпина,която не изгаряше.Тогава четем,че"Моисей затули лицето си,защото се боеше да погледне към Бога."
А когато пророк"Илия чу тихия и нежен глас на Бога,покри лицето си с кожуха."/3Царе19:13/
След първата среща на призив към Моисей,общението между него и Твореца,ставаше все по-интимно.В Изход33:14 Господ му каза:"Моето присъствие ще върви с теб и Аз ще те успокоя."
Моисей ставаше все по-смел,когато разговаряше с Бога:"Ако твоето присъствие не дойде с мене,не ни извеждай от тука."/Изход33:15/
Без това общение,той разбираше,че е безсилен да изпълни призива си и да извърши великите дела за Бога!
И когато Моисей се срещаше да разговаря за по-дълго с Бога на Синайската планина,неговото лице започваше да излъчва светлина.Това беше една видима,Божествена светлина,която като видяха Аарон и народа,се уплашиха.Затова Моисей се принуди да си слага покривало,когато се връщаше от общението си с Бога при народа,и пак го сваляше,когато влизаше да стои пред Господа.Общението на Моисей с Бога го правеше различен от Израиляните.
И днес,християни,които общуват повече в молитвата на Духа с Господа,носят и повече духовна светлина в живота си.Те често не са разбирани не само от света,но и от своите близки,вярващи в Христа,които не общуват така с Бога и ходят по-плът в ежедневието на живота си.
Исус каза на всички свои последователи:"Пребъдвайте в Мене,както и Аз във вас."/Йоан15:4/Това е една естествена закономерност на нашето развитие по-дух.
Във времето на Моисей,народа имаше тази възможност дадена от Бога. И народа можеше да се променя,чрез послушанието си на Божиите думи,чрез Моисей.Но мнозинството не направиха това.Те избраха да са НЕПОКОРНИ,роптатели.Избраха да гледат на земното и временното с плътския си поглед и САМИ ДА РЕШАВАТ,КОЕ Е ДОБРО И ЛОШО ЗА ТЯХ!За това те не можаха да гледат Божията слава в Моисей.!Тя ги смущаваше!Те гледаха само на лошите обстоятелства около тях в пустинята.Гледаха на това,че им липсваха хляб и вода.Забравяха Божията милост и грижа към тях в миналото,забравяха Неговите чудеса.Затова и Еврейския народ страдаше в пустинята.Те не упражняваха ВЯРА в отношението си към Своя Творец и Баща.Имаше духовно покривало върху техните умове и сърца.А ПУСТИНЯТА МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ БЛАГОСЛОВЕНИЕ ЗА ТЯХ!
В 2Коринт.3:14 четем,апостол Павел да казва за същия Еврейски народ:"Техните умове бяха заслепени,защото и до днес,когато прочитат Стария завет,същото покривало остава,като не им е открито,че тоя завет преминава в Христа.И до днес когато прочитат Мойсеевия закон,покривалото лежи на сърцето им!" -И докога ще бъде така? Отговора намираме в стих16-ти:"НО КОГАТО ИЗРАИЛ СЕ ОБЪРНЕ КЪМ ГОСПОДА,ПОКРИВАЛОТО ЩЕ СЕ СНЕМЕ."
Там където има ИСТИНСКО И СЪРДЕЧНО ОБРЪЩЕНИЕ И ПРЕДАВАНЕ С ВЯРА,ВСИЧКО НА ГОСПОДА,ЧРЕЗ ПОКАЯНИЕ,ТАМ СЕ СНЕМА ДУХОВНОТО ПОКРИВАЛО И ДУХОВНАТА СЛЕПОТА!
В Йоана3:19 четем:"Светлината дойде на света,но човеците обикнаха тъмнината повече от светлината,защото делата им бяха зли."И още 2Коринт.4:4,"Богът на тоя свят/т.е.сатана/ги е заслепил,за да не ги озари СВЕТЛИНАТА от славното благовестие на Христа,Който е образ на Бога."
Но сатана не постига това,ако човеците в гордостта си,не му позволят.Затова и много хора имат покривало.На друго място четем в Словото,че"Когато се мислят за мъдри,те глупеят."
В Матея13:13 учениците запитаха Исус:"Защо говориш на народа с притчи?"Той им отговори:"Затова им говоря с притчи,защото гледат и не виждат,чуват но не слушат,нито разбират."
И за нас,повярвалите,за някои духовни истини,може "покривалото",да е премахнато..?Но за други духовни истини,да имаме все още покривало.Това е естествено за всеки,който е приел Божия Син.Светия Дух е Неговия учител и помощник.Вярата,която получаваме чрез общението си в Христос и Неговия Дух,не е нещо статично.Това е вяра която расте и се развива единствено и само чрез СВЕТЛИНАТА ОТ БОЖИЕТО СЛОВО!
В Исая25:7,8;Божието пророческо Слово говори:"И на тоя хълм,Бог ще развали вънкашното покривало,което е мятано, върху всичките племена и покривката,която е простряна върху всичките народи.Ще погълне смъртта завинаги и Господ ще обърше сълзите от всички лица."
КОЙ Е ТОЗИ ХЪЛМ,ОТ КОЙТО ДОЙДЕ СВЕТЛИНАТА ОТ БОГА ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО? -ДА,ТОВА СТАНА НА ХЪЛМА ГОЛГОТА!
Според началния текст в пс.118:27Бог е който ни показа ИСТИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СВЕТЛИНА,КОЯТО ОЗАРИ ЧРЕЗ ИЗКУПЛЕНИЕТО НА КРЪСТА НА ХРИСТА,ИСТИНСКАТА ЖЕРТВА,КОЯТО ОЧИСТВА ГРЕХОВЕТЕ НИ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ И НИ ОСИГУРЯВА ДОСТЪП ДО БОГА И НЕГОВОТО ВЕЧНО ЦАРСТВО,ЧРЕЗ ВЯРА!
Бог отне покривалото на старозаветните жертви и откри ИСТИНСКОТО,НЕПОРОЧНО,ПАСХАЛНО И ЖЕРТВЕНО АГНЕ-ХРИСТОС!
За това Бог говори чрез пророк Исая около 700 години преди това да се случи./Исая53глава./
Ние нямаме своя собствена светлина и разбиране,без Божията светлина в Неговото Слово към човека.Апостол Павел в 2Кор.3:18казва:"А всички ние,гледайки Господната слава с открито лице,като в огледало,се преобразяваме в същия образ от слава в слава чрез Господния Дух."
НЕКА ВСИЧКИ ОЗАРЕНИ ОТ ТАЗИ СВЕТЛИНА НА БЛАГОВЕСТИЕТО,ДА Я ПОДДЪРЖАТ,РАЗВИВАТ И ОТРАЗЯВАТ ОКОЛО СЕБЕ СИ,ЧРЕЗ БОЖИЯТА СИЛА И В ИМЕТО НА БОЖИЯ СИН-ИСУС ХРИСТОС! Амин!
Съставил:Г.Янев

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #3 kalataable 20-11-2011 19:36
Амин!
Цитиране
 
 
0 #2 Administrator 28-08-2011 18:06
Цитит от Barbed_Rose:
"Господния Дух."
НЕКА ВСИЧКИ ОЗАРЕНИ ОТ ТАЗИ СВЕТЛИНА НА БЛАГОВЕСТИЕТО,ДА Я ПОДДЪРЖАТ,РАЗВИВАТ И ОТРАЗЯВАТ ОКОЛО СЕБЕ СИ,ЧРЕЗ БОЖИЯТА СИЛА И В ИМЕТО НА БОЖИЯ СИН-ИСУС ХРИСТОС! Амин!"


Амин
Цитиране
 
 
+1 #1 Barbed_Rose 28-08-2011 17:57
"Господния Дух."
НЕКА ВСИЧКИ ОЗАРЕНИ ОТ ТАЗИ СВЕТЛИНА НА БЛАГОВЕСТИЕТО,Д А Я ПОДДЪРЖАТ,РАЗВИ ВАТ И ОТРАЗЯВАТ ОКОЛО СЕБЕ СИ,ЧРЕЗ БОЖИЯТА СИЛА И В ИМЕТО НА БОЖИЯ СИН-ИСУС ХРИСТОС! Амин!"
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови