Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ПРИМЕР НА ДВЕ ЖЕНИ УПОТРЕБЕНИ ОТ БОГА!

ИзображениеВ края на по-миналия век е живяла една Божия служителка с дарба за изцеления и чудеса-Едуърт Етер.Тя е американка от щата"Охайо".Дъщеря на баща-алкохолик.
Когато е на трийсет години,получава призвание чрез откровение от Бога за едно необикновенно служение.В това време в църквите не се е приемало и признавало служението на жените пред Господа.Сестра Етер преживява много изпити на страдания.Загубва единственния си син.Съпругът и дъщеря и не я разбират и отхвърлят призванието и като такова от Господа.Това е било школата на отричането,през която е трябвало да премине,преди да влезе в огненото помазание от Божия Дух!
По-късно тя получава опитността на кръщението си със Святия Дух!Бог започва да я употребява в западните щати за духовно пробуждане.Нейния съпруг също е спечелен за Господа.Бог върши много чудеса и знамения чрез нейния живот,за благословение и спасение на хиляди по света.
Друг пример на Божия служителка-жена,е този на Мери Слесър-Шотлантка,наречена тогава още,като"жената на Африка".Мери Слесър е работила най-много всред хора-"людоеди",наречени още"канибали",или човекоядци.В много лишения,всред тропически болести,тя проповядва Божието Слово.Бори се със суеверията всред племената.Едно такова суеверие е било,когато се раждат близнаци,да убиват едното от тях,защото според вярванията им,второто от близнаците носело нещастие.
Преминавала е голями растояния в джунглата,за да помогне и се моли за болно дете.Нещо,което очудвало туземците и спечелвало любовта им и доверието им!Самата Мери Слесър в родината си се плашила от обикновенна мишка,а в джунглата не се е страхувала от нищо,поради доверието си във всичко на Господа!
Мери Слесър умира 1914година от лоша тропическа болест.Погребана е както Давид Ливигстън,там където е била отдала живота си в служение на другите!Последните и думи са били:"ГОСПОДИ ОСВОБОДИ МЕ..!"

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови