Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Как да променяме живота си според Библията?

Искам да споделя нещо пак близко до тази тема,а по точно върху изпита на Гадаринци,да приемат Исус,заедно със загубите!/Марка 5:1-19/ Това е реалност и изпит,и в нашия личен живот,като повярвали,и последвали Исус Христос.
Божиите благословения в живота ни,и чрез нас към другите хора,преминават неизбежно,през изпита ни на готовност,за загуби заради Христос!
Исус влезе в Гадаринските предели и там освободи един човек с нечист дух,обладан от легион бесове.Бесовете пожелаха да влязат в близкото стадо от свини и Исус им разреши.А освобождението само на един човек измежду тях,имаше определена цена,която Гадаринци трябваше да бъдат готови да платят с материални загуби.Ако те бяха приели тези загуби с разбиране и вяра,Исус щеше да влезе всред тях,и щеше да извърши още много други велики дела за тяхното благословение!
Неговото присъствие между тях,щеше да им донесе Божият мир и радост в сърцата,които са Божието царство,чрез Святия Дух в човека..!А заедно с това,те щяха да бъдат благословенни и в материалните си нужди,"Според Божието богатство и слава в Христа Исуса!"/Филип.4:19/А Исус Христос,като Божий Син носи и всяко благословение със себе си,там където му е дадено място да влезе и обитава!Той е"ПЪТЯ ИСТИНАТА И ЖИВОТА",Той е вечния Цар на царете и Господар на господарите!Той е ИСТОЧНИКА за всичко в нашия живот!
Някога и Мойсей,трябваше първо да премине през изпита,да бъде готов да се откаже от египетското богатство,в което сам Бог го беше поставил.Но сега,когато трябваше да се покори на Божия план и да изведе еврейския народ от Египетското робство,той трябваше да бъде готов да плати цената за това.
Самия еврейски народ трябваше да се отрича непрекъснато от много неща.И в пустинята,когато беше изпитван,въпреки многото чудеса,във всеки следващ изпит,повечето от тях не изпълниха критериите за вяра и упование в Бога.
И Гадаринци,вместо да отидат при Исуса с благодарност за случилото се,и го поканят в своите домове,осъзнавайки,че станалото между тях освобождение е във властта само на Бог,те го помолиха да си отиде от тяхните предели.Заради материалното,те отблъснаха Господаря на живота!Уплашиха се,да не би Неговото присъствие между тях,да ги лиши от още материални блага?Така те се лишиха от най-ценното,да слушат думите на вечен живот от устата Му..!Да преживеят оживяването на Словото Му в сърцата си за ВЕЧЕН ЖИВОТ!
За това се нуждаем да осъзнаваме всякога,когато сме изпитвани чрез загуби заради Христа,или когато се поставя на проверка упованието ни в Него,да можем да кажем:"Исусе ти си всичко за нас!"Апостол Павел споделя,че се беше научил,на всякакви загуби заради Христа,че беше научил и тайната да бъде доволен във всяко състояние в което и да се намира.Той казва:"За всичко имам сила,чрез Този,Който ме подкрепява!"
Какво ще направим,когато сме поставени пред предизвикателствата на ученичеството?Ще бъдем ли готови да позволим на Исус да управлява и владее всяка област от живота ни?Или ще му кажем,че ни е добре да си живеем спокойно,да си ходим на църква,да си слушаме хубави проповеди,да си живеем в своите игри и развлечения,без да сме готови да Му позволим да контролира и решава всичко Той,за нашия живот?Да не бъде!Повече от всякога е актуално днес Словото,че"Нивите са узрели за жътва!"И Господаря търси повече от всякога"работници на нивата си!"А Той идва съвсем скоро,"за да прибере житото в житницата си,а плевелите да хвърли в неугасимия огън"!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови