Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ОСНОВНИ ИСТИНИ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА БЛАГОСЛОВЕНИЯ ОТ БОГА!

Изображение
Кой не би искал да чуе за вечността думите на Господ Исус Христос:"Дойдете,вие благословенни от Отца ми,наследете Царството приготвенно за вас от създанието на света."/Матея25:34/
Бог е обещал безкрайно разнообразни благословения,с цел нашето земно и най-вече,вечно добро.Още когато създаде човека,Бог веднага го благослови./Битие1:28 /
Бог създаде човека не за проклятие,а за благословение.Но това благословение става реално,не без личното участие на човека!Божия велик план включва за вечността,един благословен живот в Неговото царство,чрез изкуплението в Исуса Христа и участието на всеки създаден от Него човек,чрез личната му свободна воля,чрез личната му способност дадена от Бога да избира,да преценя,да устоява...Това е явно Божия път за извеждане на вселената от грехопадението,и създалите се следствие от греха,дисхармония и проклятия.
Така,че човек съзнателно с разбиране и ВЯРА,може лично да участвува в този процес на разрушаване на проклятието,чрез Божия Син Исус Христос,Който Сам чрез КРЪВТА СИ,очерта пътя към ВЕЧНОСТТА НА СЪВЪРШЕННОТО БОЖИЕ ЦАРСТВО!
Нашето участие в Божия план за благословение,може да се изрази само с една единственна думичка-ПОКОРСТВО!Покорство на НЕГОВИТЕ ДУМИ,НА НЕГОВОТО СЛОВО КЪМ ЧОВЕКА!
Още на Мойсей Бог каза,да БЛАГОСЛАВЯ Израйляните с думите:"ГОСПОД ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ...../и каза/,и АЗ ЩЕ ГИ БЛАГОСЛАВЯМ."/Числа 6:23-27/ А Господ Исус също каза:"Не кълнете,а благославяйте."/Мат.5:44/
Божието Слово ни открива,че много от благословенията СЕ ПЕЧЕЛЯТ!Това потвърждава цялата Библейска история на Стария и Новия Завет,и дори до днес,в лицето на ония,"Които,чрез вяра и устояване са наследявали обещаните благословения."/Евреите 6:12/
Кои са основните ПРИНЦИПИ на Божието Слово за това?
1.БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ,ЧРЕЗ СЛУШАНЕ И ЧЕТЕНЕ НА БОЖИЕТО СЛОВО.Т.е.Думите на Създателя,които изразяват Неговата воля и план за човека.
Божието Слово е"Дух и живот" и дава неизчерпаеми възможности,свързани с Божиите обещания за лични и общи благословения./Псалом115:20-26/Израел бяха съживени,когато Ездра започна да чете на събралия се народ книгата на закона./Неемия 8-ма глава/В деянията 2-ра глава,виждаме изпълнението на Божието Слово от Йоил 2:28-32/"За изливане на Святия Дух на всяка твар",което се изпълни и продължава да се изпълнява и до наши дни.
2.БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ЧРЕЗ ВЯРА.За вярата няма невъзможни неща.Тя премества и планини.В посланието към Евреите 11глава четем за спечелените чрез вяра благословения от Авел до времето на Спасителя Исус Христос.Това са "ОБЛАК ОТ СВИДЕТЕЛИ"!А от Христос до днес,има хиляди нови облаци от свидетели,между всички народи!
Изображение

3.БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ С МОЛИТВА.Няма благословение,в което да няма дял молитвата.Исус каза:"Каквото и да поискате в молитва,ще ви бъде."Данаил се молеше по три пъти на ден и Бог му даде да види световната история.Апостол Петър и Корнилий се молеха и Бог ги свърза,и отвори врата за всички езически народи./Деян11гл./"Ето той се моли",каза Бог на Ананий и го изпрати при гонителя на Християните до този момент,Савел.
4.БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ С БОРБА.Борба със себе си,борба с изкушенията и греха,света,и сатана.Но има и борба,която е с Бога,тя е търсеща,молитвенна..Яков,след като се бори цяла нощ с Божия ангел каза:"Няма да те оставя,до като не ме благословиш!"/Битие32:24-30/
5.БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ,ЧРЕЗ ОТРИЧАНЕ.Загубата,която ще понесем за каквото и да е,заради Христос,ще ни донесе стократни благословения и за този живот и за ВЕЧНОСТТА!Хиляди са примерите от Мойсей и до днес.Сравни /Марка 10:28-31/с /Евреите 11;24-27/и /12:1-3/
6.БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ,ЧРЕЗ СТРАДАНИЯ.Йосив страда,но стана спасител на Египет и на своите братя.Йов страда,но беше богато възнаграден./Йов 42:12/Господ Исус страда,но изработи спасението за всички грешници,които повярват в Него.Това Той направи,включително и за мене,направи го и за тебе!Кръвта на мъчениците за вярата им,е семето на Църквата!
Изображение

7.БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ,ЧРЕЗ ПОСЛУШАНИЕ НА БОГА!Доверието към Бога,води към ПОСЛУШАНИЕ и покорство на ВОЛЯТА МУ,а от там,води и към БЛАГОСЛОВЕНИЯ.Аврам беше послушен на Божието повикване и Бог Му каза:""Ще те благословя......и ще бъдеш за БЛАГОСЛОВЕНИЕ.В тебе ще се благославят всички земни племена./Битие12:1-3/
БЛАГОСЛОВЕНИЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОЩЕ ЧРЕЗ СЛУЖЕНИЕ,ЖЕРТВАНЕ,РАБОТА С ПОСТОЯНСТВО,И ВЕРНОСТ НА ГОСПОДА!Едно добре използвано благословение ни дава възможности за нови и нови благословения. Нека не забравяме-Божието обещание е :"ЩЕ ТЕ БЛАГОСЛОВЯ И ЩЕ БЪДЕШ ЗА БЛАГОСЛОВЕНИЕ!"

Съставил:Г.Янев

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови