Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Срещата с Христос променя първо поведението към най-близките

Срещата с Христос променя първо поведението към най-близките

Изображение
Една действително преживяна среща с Христос,трансформира старото поведение към ново.Такава среща озарява със светлина тъмнината в душата.Радостта на спасението в резултат от скръбта по Бога за греховете,донася свобода и проглеждане за старото отношение,при по- младите,към своите родители.Те са решени да направят всичко,което е угодно на Бога и на родителите си,за да покажат във всичко,че са УМРЕЛИ ЗА СТАРИЯ СИ ЧОВЕК и че вече са готови да се покорят,на това,което е според Христовото Слово!
Това е истинския резултат от нахлуващия в душата живот на Бога,чрез Неговия дух.Словото казва за това:"Старото премина,ето всичко стана ново."/2Коринт.5:17/
Тази истинска промяна Исус онагледи с притчата за блудния син в Лука15:11-32.
Истинското и ново отношение се ражда там при"рошковите и свините", там където грешника преживява последствията от непокорството към своя баща.Там в страданието,той проглежда за своите глупави постъпки,бунт и грях.Там пада гордостта и се ражда покорството и смирението.ТАМ ИДВА И РЕШЕНИЕТО И ДЕЙСТВИЕТО НА НОВИЯ ЧОВЕК:"Ще стана и ще ида при баща си и ще му река,Тате,съгреших против небето и против тебе и не съм вече достоен да се наричам твой син,но направи ме като един от наемниците си."/Лука15:18,19/ ИСТИНСКАТА СРЕЩА И ПРОМЯНА СТАВА В СЪРЦЕТО И УМА,А ТОВА ПРОМЕНЯ НАПЪЛНО ДЕЙСТВИЯТА И ПОСТЪПКИТЕ! Такъв човек,както се вижда и от притчата,СТАВА И ТРЪГВА С НОВИ ПОСТЪПКИ,КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ОТ СТАРИТЕ.
Не може да го спрат и евентуални отношения и мисли на неразбиране и неприемане дори,както в случая с отношението на по-стария брат.По-стария брат,не можа да разбере действията на бащинната любов,поради това,че не беше преживял падението на брат си.Но
нищо не можеше,и неможе да спре новораждащия се живот на един грешник,който напълно е осъзнал виновноста си,и е скъсал с всичко,което го свързва със стария,самонадеян,горделив и непокорен човек.
В естествения живот,едни вярващи родители,дори и понякога да не са съвсем тактични и точни в своите съвети към децата си,Бог ще зачете действията на послушание на деца като по-големия брат,които са били готови да доказват своето уважение и любов с делата си.Но още по-голяма е радостта от един"завърнал се блуден син",още по-големи са и благословенията,когато това е истинско и необратимо пред Бога! НЯМА СИЛА,КОЯТО МОЖЕ ДА СПРЕ ЖИВОТА НА БОГА В ЧОВЕК,КОЙТО РЕШИТЕЛНО Е ОСЪЗНАЛ,
ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ МЯСТО В СЪРЦЕТО И ЖИВОТА МУ ЗА НИЩО ОТ СТАРАТА ПРИРОДА,И СТАРИТЕ ДЕЙСТВИЯ,ЗАЩОТО Е НАМЕРИЛ В ЛИЦЕТО НА БОЖИЯ АГНЕЦ НА КРЪСТА,СВОЯТА ИСТИНСКА ЛЮБОВ,КОЯТО ДАДЕ СЕБЕ СИ ЗА ГРЕХОВЕТЕ МУ!
Това е и причината НОВИЯ ЖИВОТ,да се учи на послушание,по-подобие и на Своя Спасител! Павел споделя това за себе си така:"За мен да живея е Христос,да умра,придобивка."/Филипяни1:21/ и още:"Това,което за мене беше придобивка,като загуба го счетох за Христа.А още всичко считам като загуба,заради това превъзходно нещо-познаването на моя Господ Исус Христос,за Когото изгубих всичко и всичко считам за измет,само Христа да придобия."/Филипяни3:7,8/ За" ИЗМЕТ СЕ СЧИТА ВСИЧКО СТАРО,СТАРИТЕ ВРЪЗКИ ОБЕКТ НА НЕПОСЛУШАНИЕ,СТАРИТЕ"ПРИЯТЕЛСКИ"КОНТАКТИ,СТАРИТЕ НАВИЦИ! НОВИЯ ЖИВОТ ДОНАСЯ И НОВИ ОТНОШЕНИЯ И ДЕЙСТВИЯ СЪОТВЕТВАЩИ НА ПОКАЯНИЕТО!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови