Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Противоречи ли си Библията?

Библията има много изглеждащи на пръв поглед противоречия из страниците и. Например, четирите Евангелиета дават четири различни отчета за това което е било написано на знака който е висял над кръста.

“И поставиха над главата Му обвинението Му, написано така: Тоя е Исус, Юдейският Цар.”
Матей 27:37

“А надписът на обвинението Му бе написан така: Юдейският Цар.”
Марк 15:26

“А над Него имаше и надпис: Тоя е Юдейският Цар.”
Лук 23:38

“А Пилат написа и надпис, който постави над Него на кръста. А писаното бе: Исус Назарянин, юдейският цар.”
Йоан 19:19

Тези които търсят за противоречения могат тогава да кажат, “Вижте—Библията е пълна с грешки!” и да решат да я отрекат изцяло като недостоверна.

 

Обаче, тези които вярват на Господа нямат никакъв проблем да хармонизират Евангелиетата. Няма никакво противоречие ако знакът просто е изписвал, “Това е Исус Назарянин Юдейският Цар.”

Божествените основават тяхната сигурност върху две истини: 1) “ Всичкото писание е Боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата; ” (2 Тимотея 3:16); и 2) елементарно правило на Писанието е че Господ е нарочно сложил изглеждащи противоречения в Неговата Дума да “хване” гордите. Той е “скрил” неща от “мъдрите и разумните” и ги е “разкрил на младенците” (Лук 10:21), нарочно избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите (1 Коринтийци 1:27).

Ако безбожният човек откаже да се помири и да се подчинява на евангелието, и вместо това желае да съди Библията, Господ му дава достатъчно материал за да построи собствената си бесилка.

Учудващият принцип е ясно илюстриран в отчета на пленяването на Седекия, цар на Юдея. Пророкът Еремия казал на Седекия че Господ ще го съди. Той е бил информиран че ще бъде “предаден в ръката на вавилонския цар” (Еремия 32:4). Това е потвърдено в Еремия 39:5-7 където ни е казано че той е бил пленен и донесан на цар Навуходоносор, тогава те го “завързали с вериги, да го занесат в Вавилон.”

Обаче, в Езекииля 12:13, Господ Самия предупредил, “Аз ще го доведа в Вавилон… обаче той няма да го види, макар че ще умре там” (намек добавен). Тука има материал за да се отиде срещу Библията! Очевидна грешка е. Три Библейски версии казват че царят ще отиде в Вавилон, ама Библията на друго място казва че той никога няма да види Вавилон. Как може някой да отиде някъде и да не го виде? Не прави никакъв смисъл—освен ако Седекия е бил ослепен. И това е точно което е станало. Седекия е видял Навуходоносор лице в лице, видял е синовете му да бъдат убити пред очите му, и тогава “Вавилонският цар… извади очите на Седекия” преди да го занесе в Вавилон (Еремия 39:6,7).

Това е подлежащият принцип зад многото “противоречения” на Светото Писание (както колко коня е имал Давид, кой е бил първият да стигне гробницата на Исус, и т.н.).

Господ е обърнал работата срещу гордия, арогантен, лицемерен човек. Когато той гордо стои извън Божието царство, търсейки да си оправдае грешността си чрез доказателство което той мисли ще отхвърли Библията, той не осъзнава че Господ просто е свалил вратата към живот, така че само тези които са подготвени да имат вяра, и се поклонят в скромност могат да влязат.

Пример, учените се напредварват да развиват теории за това, че потопът по времето на Ной е мит, а не могат да обяснят намерените вкаменелости по върховете на планините в целия свят, и как са се озовали там.

Интересно е и да се забележи че изглеждащите противоречения в четирите Евангелиета потвърждават към факта че не е имало никаква колаборация между писателите. [Вижте: Евангелиетата в Библейската Енциклопедия на ChristianAnswers]

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 Miroslav IONEV 25-11-2011 12:35
BIBLIATA NE SI PROTIVORECHI EDINSTVENATA GOLIAMA RAZLIKA E V BROIAT NA KNIGITE PROTESTANTITE IMAT 66 PRAVOSLAVNITE 76 A KATOLICITE NE ZNAM NO I TE NIAMAT TO4EN BROI KNIGI BOG E BOG NA REDA I AKO NIAKOI KAJE 4E NEGOVATA BIBLIA E PULNATA BIBLIA IMA VUZMOJNOST TAKA DA LUJE SPORED BOJIETO SLOVO I OTKROVENIETO KOETO MI DADE BOG BIBLIATA IMA TO4NO 70 KNIGI
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови