Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Лъжите на Дявола!

Напоследък ми прави впечатление, че все повече християни всъщност искат нещо от Бог, а не търсят Бог заради Него Самия.

Очакват благословение изразяващо се в материално възнаграждение, лукс, комфорт, скъпа кола, къща, пари...

Някой дори стигат до там да се сърдят когато не получат горепосоченото :)

Защо най-безценният дар се оставя на страна? Вечният живот в Христа е по-ценен от всичко земно, дори цялото ти имущество да изгори ти имаш БОГ, който винаги ще се погрижи за теб.

Дяволът е измислил хиляди, дори милиони лъжи и измами, с които да държи човеците далеч от Създателя им. Но нека поговорим за основните манипулативни средства, които Антихриста използва от край време, дори от самото начало, за да излъже, окраде и убие Венецът на Творението.


Съмнение

Истина ли каза Бог да не ядете от никое дърво в градината?

Вижте колко хитро постъпва. Първото нещо, което прави е да постави под съмнение думите на Бог. Сега пред Ева вече стоят две алтернативи - да повярва на думите на Бог или - да повярва на думите на змията и да направи Бога лъжец.

И как поставя въпроса - Истина ли каза Бог... ? Може ли Бог да лъже изобщо и защо да го прави? Цялото творение е Негово и Бог обича човека, когото е сътворил. И му е дал свобода да бъде личност, която никога не манипулира с лъжа!
Не се съмнявам, че дяволът (който сам е лъжец и баща на лъжата) с този въпрос е внушил на Ева, че Бог е лъжец.
Ева отговаря на змията кротко това което знае, но дяволът е посял вече съмнението в душата и. Със следващите си думи той директно вече обявява Бога за лъжец. Никак няма да умрете!
5. Но Бог знае, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете като Бога - да познавате доброто и злото.

И първата фатална стъпка отделяща човеците от Бог беше направена. Всеки човек се ражда с бунта на Адам и Ева в сърцето си докато не се новороди и приеме Христос за свой личен Спасител.

Много важно е след това да се пазим от червейчето на неверие и съмнение, което Сатана веднага ще използва, за да ни разубеди от избора, който сме направили. Най-често чрез други човеци ходещи в тъмнина, а напоследък и чрез християни. Бог ни предупреждава да изгоним всякакъв дух на клюкарство, одумване и завист от църквата. Да слушаме пастора си и да се молим за него.

{wmvremote width="900" height="420"}http://www.svidetelstva.info/filmi/Samnenieto.WMV{/wmvremote}

Плътта, сладострастието, стремежът към материалното а не към духовното

Дяволът е измислил безброй средства за забавление и "преспиване" на човешкия ум. Християните трябва да са будни за Божието слово, не трябва да се оставят на житейските проблеми да ги отделят от църквата, защото църквата е едно голямо стадо вървящо напред. Всяка отделила се бройка става лесна плячка за хищниците, които дебнат ден и нощ без почивка.

Парите и властта са дена голяма лъжа на нашия враг. Щастието не е в имането, щастието е в познаването на БОГ. Само когато вървиш с Бог можеш да бъдеш истински щастлив, а Той ще се погрижи за всяка твоя нужда.

Нека не забравяме и че властта смачква човека.

Делата на плътта

Битие - Галатяни 16:26


И така, казвам: Ходете по Духа и няма да угаждате на плътските страсти.

Защото плътта желае силно противното на Духа, а Духът - противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате.

Но ако се водите от Духа, не сте под закон.

А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие,


идолопоклонство, магьосничество, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления,

зависти, пиянства, пирувания и други подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива неща, няма да наследят Божието царство.

А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност,

кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон.

А които са Исус Христови, разпънали са плътта заедно със страстите и похотите й.

Ако по Духа живеем, по Духа и да ходим.

Да не ставаме тщеславни, един друг да не се дразним и да не си завиждаме един на друг.

Статията е с продължение...

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови