Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Ванга се завръща!

Този материал от християнски информационен портал, ни разкрива как същите демони направляващи Ванга се вселяват в момиченце, което според предсказанията на магьосницата е нейна наследница.


Исая 8:19. И когато ви кажат:
Допитвайте се до запитвачите на зли духове
и до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете:
Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог?
Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?

20. Нека прибегнат при закона и при свидетелството!
Ако не говорят според това слово,
наистина няма зазоряване за тях.

Ванга - "пророчицата"

Дълги години България се гордееше с невероятна си гадателка Ванга. Тази жена беше наричана “гадателка”, “прорицателка”, “ясновидка”, пророчица. За нейните способности се носеха легенди. Повече от клиентите й, смаяни от точността на сведенията, които даваше, разнасяха славата й сред вярващи и невярващи Пред къщата й винаги имаше тълпи от чакащи, които желаеха да научат нещо важно за живота си. Дори част от комунистическото ръководства преди 1989-та беше редовен посетител при Ванга. Разбира се, имаше и недоволни. Те заявяваха, че нищо не им е познала. Но преобладаващото мнение беше в нейна полза. След смъртта й най-очакваното събитие стана появата на нейна наследничка. Ванга беше заявила, че новата гадателка ще се роди във Франция и ще има проблеми със зрението си. Тези дни едно име се появи в пресата и веднага направи впечатление. Детето е родено там, където гадателката беше посочила. То има проблем с очите и е възможно да остане без зрение – така, както е предсказала Ванга. Информацията за момиченцето Каеде (така се казва детето) не се разпространява, защото родителите не желаят да бъдат обект на световен интерес. Но НТВ е успяла да ги убеди да доведат детето в телевизията, за да участва в директен сеанс.

Видео

Според тях детето им е познало доста неща. Например: “Веднъж тя предсказва на своя брат, че той скоро ще нарани крака си. Не минава и ден и момчето навяхва глезен. Kaeдe знаела предварително за преждевременното раждане на леля си, за бабините й заболявания и много други неща, които не би могъл да знае човек, който не разполага с такава аномална далновидност.” Неговите предсказания за бъдещето са доста интересни: “Kaeдe публично заявила, че през 2012 г. ще има ядрен взрив и много скоро ще приключат въоръжените конфликти на Изток.” Всичко това е любопитно и до голяма степен кореспондира с предсказанията на Ванга. И животът, и пророчеството си приличат като две капки вода. В такъв случай има ли нещо, което би трябвало да ни прави впечатление? Да, има. И те задължително трябва да се изследват, защото са от изключително значение за нас. След като животът на двете гадателки, а и предсказанията им са сякаш от един човек, съвсем естествено е да се предположи, че източникът, който се е грижил за Ванга, се грижи и за Каеде. Разбира се, ако не е някаква манипулация, за да стане детето популярно, или медията, която е поканила френската гадателка, да повиши рейтинга си.

caede.jpg - 22.40 Kb

Ванга и Каеде - подобни във всичко

И така, да приемем, че няма никаква измама и Каеде има наистина правото да претендира за наследничка на Ванга. Българската предсказвачка е споделяла, че две момчета идвали и й давали отговори на поставените въпроси. Тя никак не била във възторг от тях, защото я мъчели. Но подобни думи казва и Каеде: “Странната информация, според момичето, й съобщавали духове, които идвали през нощта. Тези ефирни създания не са приятели на Kaeдe, а по-скоро обратното - тя много се страхувала от тях и не желаела такива посещения.” И не само това, но “на въпроса дали знае за Ванга, Kaeдe отговоря, че тя нееднократно я посещавала през нощта за да й разказва за важната й земна мисия.” Ванга казваше, че разговаря с мъртви, а момичето твърди, че е посещавано от мъртвата Ванга. В такъв случай всичко при Каеде е подобно на това при нейната предшественичка. Щом е така, източникът на двете същества на получаваните вести трябва да е един и същ! Кой е той? Дали е Бог, както мнозина твърдяха, че помагал на Ванга, или пък починалите са били тези, които дават сведения на питащите посетители? Ако е така, излиза, че Библията противоречи на себе си, защото тя казва:

Еклесиаст 9:5. Защото живите поне знаят, че ще умрат;
а мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват,
понеже споменът за тях е забравен;

10. Всичко, което намери ръката ти да прави според силата ти, направи го;
защото няма нито работа, нито замисъл, нито знание, нито мъдрост в гроба, където отиваш.

Мъртвите не знаят нищо!

Странно! Според Библията мъртвите не знаят нищо, а идват при Ванга и нейната наследничка, за да казват всичко, което дори живите не знаят! Възможно ли е нещо подобно? Господ Исус Христос потвърди истинността на Писанията:

Йоан 17: 17. Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина.

А знаем, че Господ не лъже. Щом Той казва само истината, значи нещо в думите на Ванга и на Каеде не е вярно. Разбира се, не е задължително те да знаят, че думите им не отговарят на библейското разбиране за състоянието на мъртвите. Но независимо дали са наясно или не, важен е фактът, че тези, които са се явявали на Ванга и сега “информират” нейната наследничка, не са духове на починали, тъй като мъртвите “не знаят нищо”. Добре, но в такъв случай кои са тези странни личности, които са “доносничели” за тайните на другите? Явно е, че след като не са мъртви хора, то това са живи същества. И те са посочени ясно и категорично от Божието слово:

Откровение 12: 9. И беше свален големият змей, онази старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, който мами целия свят; свален беше на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него.

Демони се явяват на мястото на покойниците

Самите гадателки потвърждават този факт, защото и двете заявяват, че се ужасяват от присъствието на тези “помощници”! Ако наистина информатори на Ванга и Каеде бяха починали хора, то предсказвачките не биха имали причина да се притесняват. Какво толкова има в това, че падналите ангели идват и казват как да се лекуват хората или предупреждават на кого ще се случи бедствие, щом е за добро? – ще запита някой. На пръв поглед нищо лошо. Но демоните нямат никакво намерение да вършат добро, тъй като тяхната цел е да погубят хората. Така че дори предупрежденията им са с цел да накарат хората да им вярват, та после да ги отделят от Бога. Близко е до ума, че ако на някого му се дават такива сведения, като познаване на бъдещи събития, човекът започва да вярва на този, който го информира. По-късно каквото и да се каже на повярвалия на демонските предсказания, той го възприема като абсолютно сигурна истина, защото е от “добрата сила”. А не разбира, че обикновено авторът на тези “добрини” задължително го кара да наруши някоя Божия заповед. Но дори самото обръщане към “починалите” вече прави от любопитния пленник на Сатана, защото за Бога търсенето на мъртвите е мерзост пред Него! Всеки, който се е обърнал към гадатели като Ванга и Каеде, вече е станал поданик на сатанинското царство и Измамникът се наслаждава да измъчва такива хора през целия им живот, докато накрая ги погуби. Да видим обаче нещо, което може да е от значение за цялото човечество. Не твърдя, че има полза от следването на сатанинските съвети, но може да ни даде насока относно плановете на Измамника. Какво имам предвид?

Нибиру

Една прословута година – 2012, е спомената в “предсказанията” на наследничката. Kaeдe публично заявила, че през 2012 г. ще има ядрен взрив и много скоро ще приключат въоръжените конфликти на Изток. Дали Бог ще допусне нещо от казаното никой не може да каже. Но ние все повече можем да сме сигурни, че 2012 година никак не е избрана случайно и все повече сатанински сигнали се обединяват в нея. Нямам предвид измисленото падане на несъществуващата планета Нибиру, а това, че е напълно възможно точно през посочената година Сатана да иска да направи най-голямата измама, с която да погуби “дори избраните”.

Ядрен взрив

Дали ще се представи тогава като Месия, или чрез своите инструменти ще извърши това, като на хората им бъде показана холограма; дали ще бъде въведен Новият световен ред и светът ще бъде задължен да се поклони на звяра; дали тогава наистина няма да взривят някоя ядрена бомба, както са записали в своя план или нещо друго, но подобно събитие не би трябвало да ни изненадва. Намираме се в последните дни на земната история и Божият Дух все повече Се оттегля от земята. Никак не е случайно, че все по-често се появяват НЛО на различни места, кръгове сред житата и Дева Мария “идва” да апелира хората да й се молят.

Или "Второ пришествие" - "Пазете се да не ви измами някой!"

Господ Исус Христос ни е предупредил, че измамите преди края ще бъдат невероятно силни и многобройни. Без Божията закрила ние ще бъдем изгубени! За нас единствената Надежда е под крилото на Исус и само с Неговата помощ може да бъдем победители. Той е дал всичко, за да ни спаси. Дали ние ще откликнем на Неговата покана да се предадем в ръцете Му? Изборът е наш.

МАРАНАТА!


Още статии

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
-1 #2 omega_p 20-02-2012 21:42
Цитит от Margarita Yordanova:
Още една ПРОРОЧИЦА????? Не,разбира се! Но ОЩЕ ЕДНА ЖЕРТВА на Тъмните Сили???? ДА!!! Жалко за все още малкия и крехък живот на КАЕДЕ! За да се спаси ЖИВОТА на това дете, НИЕ ХРИСТИЯНИТЕ, можем да се молим на Бог ДА НАЗНАЧИ БОЖЕСТВЕНА СРЕЩА СЪС ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО,като изпрати при тях някого от ВЕРНИТЕ СИ СЛУЖИТЕЛИ,за да им засвидетелствува АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА! Надявам се да имам СЪМИШЛЕНИЦИ в застъпническата МОЛИТВА!!!

az sym za ideqta da se molim za tova dete i prizovavam vsi4ki koito 4etat tazi statiq da napravqt sy6toto
Цитиране
 
 
+4 #1 Margarita Yordanova 21-07-2011 22:13
Още една ПРОРОЧИЦА????? Не,разбира се! Но ОЩЕ ЕДНА ЖЕРТВА на Тъмните Сили???? ДА!!! Жалко за все още малкия и крехък живот на КАЕДЕ! За да се спаси ЖИВОТА на това дете, НИЕ ХРИСТИЯНИТЕ, можем да се молим на Бог ДА НАЗНАЧИ БОЖЕСТВЕНА СРЕЩА СЪС ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО,като изпрати при тях някого от ВЕРНИТЕ СИ СЛУЖИТЕЛИ,за да им засвидетелствув а АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА! Надявам се да имам СЪМИШЛЕНИЦИ в застъпническата МОЛИТВА!!!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови