Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВАТА НА ИЛЮМИНАТИ

Моля, настоящето отворено писмо до Главата на Илюминати да бъде заведено с входящ номер в деловодството на Президентството, Министерския Съвет, Министерство на Външните работи, Парламента, Омбудсмана и Община-Русе.

Моля всички българи да разпространят това писмо и да настояват пред българските власти за промяна на българския календар и привеждането му в съответствие със световния календар и календара на страните-членки на ЕС! Моля всички българи да настояват пред българските власти и БАН за премахване от учебната програма на обществените училища и университети на долната и мерзка лъжа и измама за еволюцията! Моля всички българи да настояват пред българските власти за пълно и незабавно прекратяване на тайно провежданите аерозолни и електромагнитни операции над територията на България и по целия свят! Умолявам българските журналисти и медии да престанат с лъжите, които се поднасят на българската общественост не само във връзка с аерозолните операции, но и по редица други въпроси! Умолявам всички СЪВЕСТНИ български политици, депутати и управници, да заемат ясно и категорично становище по тези важни проблеми, в полза на истината и правдата!

Умолявам всички масони, низши и висши, да се обърнат към поклонението на истинския Бог, Творец и Спасител Исус Христос, Великия Архитект на Вселената!

С почитание към българския народ:

Христо Цанков

skype: hi.tsankov

Елън Г. Уайт, "Великата борба", глава 38: Последното предупреждение

Съботата ще бъде големият изпит за вярност, защото тя е оспорваната точка от истината. В това изпитание ще бъде теглена разграничителна линия между хората, които служат на Бога и които не Му служат. Докато спазването на фалшивата събота в съгласие със законите на държавата, но в противоречие с четвъртата заповед ще бъде признание за вярност към враждебна на Бога сила, пазенето на истинската събота с послушание на Божия закон, ще бъде доказателство за вярност към Твореца. Докато едни ще се подчинят на земни авторитети и ще приемат белега на звяра, други ще изберат Божествения авторитет и ще приемат Божия печат.

Някога представящите истините на третата ангелска вест често бяха смятани за хора, внушаващи страх. Предсказанията им за надмощие на религиозната нетърпимост в Съединените щати, че църква и държава ще се обединят в преследването на пазителите на Божиите заповеди се окачествяваха като неоснователни и абсурдни. Заявяваше се самонадеяно, че тази страна никога няма да се промени и ще остане завинаги защитник на религиозната свобода. Но когато въпросът за неделята бъде повдигнат навсякъде, тогава ще се види, че събитието, в което толкова дълго са се съмнявали и даже изобщо не са вярвали, наближава, че то е очертано от третата ангелска вест и не би могло да се яви преди това.

На всяко поколение Бог е изпращал Своите служители да изобличават греха както в света, така и в църквата. Но хората желаят да им се говорят успокоителни неща, а чистата и неподправена истина не се приема. Много реформатори са започвали делото си с решението да бъдат твърде внимателни, когато изобличават греховете на църквата и на нацията. Надявали са се, че чрез примера на чист християнски живот ще могат да върнат народа обратно към библейските учения. Божият Дух обаче ги е завладявал, както стана с Илия и го накара да изобличи греховете на безбожния цар и на отклонилия се от Бога народ. Те не са могли да се въздържат да не проповядват ясните учения на Библията, даже и онези, които никак не им се е искало да проповядват. Бивали са подтикнати ревностно да възвестяват истината и опасността, застрашаваща душата. Изричали са без страх от последствията дадените от Господа слова и народът е бил принуден да чуе предупреждението.

По този начин ще бъде разгласена и третата ангелска вест. Когато дойде времето да бъде проповядвана с най-голяма сила, Господ ще действа чрез скромни средства и ще ръководи умовете на посветените в служба Нему. Работниците ще бъдат подготвени по-скоро чрез помазването на Неговия Дух, отколкото чрез обучение в литературни институти. Хора на вярата и молитвата ще бъдат подбудени да излязат и със свята жар да възвестяват словата на Бога. Греховете на Вавилон ще бъдат разкрити ясно. Страшните последици от налагането чрез властта на църковни обичаи, нахлуването на спиритизма, тайното, но бързо разрастване на папската власт - всичко това ще бъде разбулено. Тържествените предупреждения ще разтърсят народа. Хиляди и хиляди ще слушат думи, които никога не са чували преди. С почуда ще разберат, че Вавилон е падналата поради заблудите и греховете си църква, паднала, защото е отхвърлила изпратената от небето истина. И когато се обърнат към дотогавашните си учители с жадния въпрос, дали се свидетелства истината, те ще им излагат басни, за да успокоят страховете им и да приспят пробудената съвест. Много хора обаче ще откажат да се задоволят с голия авторитет на човеци и ще изискват ясното: “Така казва Господ”. Тогава официалните проповедници, като фарисеите в миналото, изпълнени с ярост срещу оспорването на авторитета им, ще осъдят вестта като идваща от Сатана и ще подбуждат обичащите греха множества да клеветят и преследват вестителите.

Когато борбата се разпространи в нови области и умовете на хората бъдат насочени към потъпкания Божи закон, Сатана ще започне усилено да действа. Силата на вестта само ще вбеси противопоставящите й се. Духовенството ще се опита с почти свръхчовешки усилия да не допусне светлината, да не би тя да освети неговото стадо. С всяко средство, което имат на разположение, духовниците ще се опитват да заглушат разискването върху тези жизнено важни въпроси. Църквата ще призове силната ръка на държавната власт. Католици и протестанти ще се обединят. Когато движението за принудителното налагане на неделята стане по-смело и решително, законът ще бъде призован да се намеси срещу пазещите заповедите. Те ще бъдат заплашвани с глоби и затвор, на някои ще се предлагат високи постове, на други - награди и привилегии, като примамки за отказване от вярата. Но твърдият им отговор ще гласи: “Докажете нашата заблуда от Божието Слово!” - същия апел, който и Лутер отправяше при подобни обстоятелства. Изправените пред съд ще защитават истината със силни и ясни доказателства, така че и някои от слушателите там ще вземат решението да пазят Божиите заповеди. По този начин светлината ще огрее хиляди, които иначе не биха узнали нищо за нея.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #4 hari_232 29-08-2017 17:51
КАКВО ВИ ПОЛЗВА СЪБОТА ГОСПОД ИСУС Е ГОСПОДАР НА СЪБОТАТА.КОЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ЗАПОВЕД В ЗАКОНА.ДА НЯМАШ ДРУГЕ БОГОВЕ ОСВЕН МЕНЕ.ВТОРАТА ПОДОБНА НА НЕЯ ДА УБИЧАШ БЛИЖНИЯ КАТО СЕБЕ СИ.НА ТИЯ ДВЕ ЗАПОВЕДИ СЕ КРЕПИ БОЖИЯ ЗАКОН.СЪБОТЯНИ АДВЕНТИСТИ СТИГА ДЕМАГОГИЯ И ПОПУЛИЗЪМ.
Цитиране
 
 
+1 #3 milosurdie 11-11-2012 20:51
Аз пък се моля всички Християни да сме Едно в Духа и в любовта - в молитви и пост и да уповаваме само и само на Господа Нашия Исуса Христа, защото е писано, че: "Ефесяни 6:12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.", коити сили не се плашат от нашите отворени писма и призиви! Когато се обединим в Едно неделимо Единство в Духа, когато изхвърлим човешките доктрини от "църквите", когато слушаме и изпълняваме Божието Слово такова, каквото ни е дадено, без да Го използваме за натамъняване на доктрините си, когато слушаме и изпълняваме гласа на Нашият Спасител, а не на лъжепророци и лъжеучители тогава ще бъдем силни и ще побеждаваме всички трудности и проблеми.
Цитиране
 
 
0 #2 ludvik 10-11-2012 21:02
Коментарът е премахнат от модератор, тъй като нарушава условията на услугата за коментари.
Цитиране
 
 
+2 #1 Margarita Yordanova 15-07-2011 22:47
В тези УСИЛЕНИ ВРЕМЕНА в Съвременния ни Свят, за Църквата Христова, за Христовото Притежание,ще бъде ВРЕМЕ НА ИЗПИТАНИЕ НА ВЯРАТА.Божии Служители са били ИЗПИТВАНИ в Миналото преди Христа,ЩЕ БЪДАТ ИЗПИТВАНИ и сега. Но НЕКА ПОМНИМ думите на нашия Господ,Който преди възнесението Си каза:" Но(ВИЕ) ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух, и ЩЕ БЪДЕТЕ СВИДЕТЕЛИ ЗА МЕНЕ както в Ерусалим, тъй и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята!" Деяния 1:8 " 29 Защото, които ПРЕДУЗНА, тях и ПРЕДОПРЕДЕЛИ да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя.А които предопредели, тях и ПРИЗОВА, а които призова, тях и ОПРАВДА, а които оправда, тях и ПРОСЛАВИ!" Римляни 8:29,30 ЗАТОВА,в каквито и изпитания да бъдем подложени заради ВЯРАТА НИ,заради УБЕЖДЕНИЯТА НИ,заради ЛЮБОВТА НИ към Исус Христос,нека да ПОМНИМ И ТОВА,което апостол Павел за вярващите:"Във всичко това(което има да дойде),СТАВАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПОБЕДИТЕЛИ чрез Този, Който ни е възлюбил!" Римляни 8:37 СЛАВА НА ВСЕМОГЪЩИЯ и ВЕЧНИЯ БОГ!!!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови