Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЗА ДУМИТЕ (ИЗГОВОРЕНИ или...ПОМИСЛЕНИ)

Йоан 1:1-5;” В началото бе СЛОВОТО; и СЛОВОТОбеше у Бога; и СЛОВОТО бе Бог.

15941114 1414959755215645 8063495136999363256 n

То в НАЧАЛО беше у Бога. Всичко това ЧРЕЗ Него стана; и без Него НЕ е ставало нищо от това, което е станало. В НЕГО БЕ ЖИВОТА и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.”

Замисляли ли сме се какво означава това?! Разбира ме ли го?! ДУМИТЕ (СЛВОТО) изговорени или помислени могат да ни дадат живот, да ни изцелят или...да ни убият, да ни разболеят...Колко от нас вярват в това НАИСТИНА?! Как казваме „Обичам Исус, Отец, а...в същото време изговаряме негативни ДУМИ или си ги мислим? Защото Исус казва, че преди да сме извършили нещо, дори САМО да сме си го помислили...вече Е станало! Съзнаваме ли, познаваме ли Исус (СЛОВОТО) или...за нас Той е картинките, иконите, абстрактна фигура, която приемаме без да внимаваме и разбираме в дълбочина КОЙ Е ТОЙ?! И...ЗАЩО МЯСТОТО МУ Е В СЪРЦЕТО ни, а не някъде на друго място?! Лука 6:45 „Добрият човек от доброто съкровище на СЪРЦЕТО си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което ПРЕПЪЛВА СЪРЦЕТО МУ, говорят неговите уста.”С какво Е пълно сърцето ни – с Исус (СЛОВОТО НА ЖИВОТ) или...Ако Исус НАИСТИНА ЖИВЕЕ в сърцето ни...какви ще са нашите мисли и думи?!
Днес искам да ви предизвикам да мислите. Да мислите и да осмислите това, което казвате, което мислите – за вас самите или за другите около вас. Вгледайте се честно, без преструвки в СОБСТВЕНИЯТ си живот, в това, което ви се случва...някой може ли да е виновен за болестите (при положение, че НЯМА болест, която да НЕ се покорява на СЛОВОТО) – какво мислите или говорите за това?! Ами в живота на децата и близките ви?! ДУМИ на ЖИВОТ ли изговаряте и мислите или...само оплаквания и съгласие с обстоятелствата?! Днес искам да ви провокирам към размисъл – САМИ да достигнете до същността на СИЛАТА на ДУМИТЕ (СЛОВОТО) в живота си! ЗАЩОТО Бог дава мъдрост на всеки...стига да ПОИСКА, да ПОТЪРСИ, да ПРИЕМЕ от Него. А НЕ това, което този свят му казва и учи. Моля се за всеки един от вас – да РАЗБЕРЕТЕ силата на изговореното и помисленото СЛОВО и живота ви да се промени! Бог ни е дал ВСИЧКО, за да ЖИВЕЕМ един победоносен живот! И ако не е така...вината е в нас! НЕ ИСКАМЕ да потърсим и да разберем! Притчи 18:21:” Смърт и живот ИМА В СИЛАТА на ЕЗИКА, И ония, които го обичат, ще ядат плодовете му” Плодове на ЖИВОТ или плодове на СМЪРТ – от нас ЗАВИСИ! Бъдете благословени!
Катя Николова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови