Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Слово за деня: За този, който би искал да го прочете...

Слово за деня:
За този, който би искал да го прочете...

31118 000 005 01

Бог създаде Човека по свой образ и подобие. Създаде го съвършен, вдъхна му и живот. И го дари със свободна воля. Имаше велики проекти за това си творение, искаше един ден, когато Човекът достигне до познанието на доброто и злото, да го осинови. Но Човекът, неукрепнал още, използва свободната си воля неправилно и вкуси от познанието, без да е готов да разпознава. Тогава Бог се разгневи, отне му вечният живот; постави го в материално тяло и го отстрани от присъствието Си. Но преди това записа на плочата на сърцето му всичкото познание и какво трябва да направи, за да си върне отново Вечният живот, за да бъде отново със своя Създател.
Но като всеки баща, когато гневът Му премина, Той промисли план да върне поне тези, които ще успеят да Го намерят; тези, на които плочата не се е повредила през годините; тези, които ще Го потърсят и приемат. И планът Му беше чудесен - всеки, който успее - ще бъде Негово дете. Започна да изпраща пророци, които да припомнят на човеците кои са и кой е техният Баща. През хилядолетията мнозина успяха да Го намерят, но човеците все повече се развращаваха, създаваха си свои богове, кланяха им се и все повече се отдалечаваха от Истината и от своят Създател.
Тогава Бог реши да даде на Човека последен шанс. Неговата милост е безгранична и Той реши да изпрати Сам Себе Си, т. е. Своят Син - Словото, за да примири Човека със Себе Си. Изпрати Словото в тяло същото като на човека и Го нарече Исус Христос / Помазан Месия, т.е. с Мисия от Него/. Човекът Исус Христос трябваше да се роди и порасне точно като човека и да даде пример и разбиране,че всеки един може, живеейки по Неговият начин да се научи да разпознава доброто и злото и по този начин да си възвърне Вечният Живот и да се завърне у дома, където го очаква Любящият му Баща. И това е Дар безплатно за ВСЕКИ един, който повярва и Го приеме. Или казано по друг начин - всеки, на който плочата в сърцето му не е повредена и може да прочете написаното на нея. Когато човекът Исус Христос изпълни Мисията Си на земята, не само Се завърна у Дома с
тялото, в което първоначално беше създаден Човека, но и направи път за Третата личност на Бог - Святият Дух да слезе и пребивава на земята, за да помага на повярвалите човеци, като им показва пътя към сърцата им, където могат да намерят всичкото знание, нужно им да живеят живот в присъствието на Бог - техният Баща. Колко Велики са твоите Мисли Господи!!!
Мили приятели, това не е приказка. Това е самата РЕАЛНОСТ! Истинският, Реалният, Победоносният Живот , за който сме СЪЗДАДЕНИ! И той, този живот не е утопия. И не невъзможно и никак не е трудно да се живее по този начин, трябва само да го повярваш! " ПРАВЕДНИЯТ ЧРЕЗ ВЯРА ЩЕ ЖИВЕЕ".Това са думи на нашият Господ.
Какво значи "праведност"? Това не са ритуалите; не са запалените свещички; не са иконите; не са даже и добрите дела. "Праведност" - това са правилните мисли! " Очистете вътрешното и ВСИЧКО останало ще ви е чисто" - така ни учи Господ.
Днес аз се моля за всеки един от вас - чуйте и приемете Неговият призив! Докато все още е възможно; докато
все още е "ДНЕС"; докато все още дишате, имате тази възможност! Грехът е, който отделя Човека от неговият Създател; неговият Баща. ПЪРВОРОДНИЯТ ГРЯХ - НЕ РАЗПОЗНАВАНЕТО НА ДОБРОТО И ЗЛОТО.
Обичам ви безкрайно много и винаги сте в молитвите ми, защото не желая да загубя нито един от вас!
Бъдете благословени! Амин!
Катя Николова
Не е ново, но винаги актуално

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови