Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Слово за деня: Защо Исус Христос повери майка си на Йоан?!

35760998cad3696df57f965c2121a52f

Слово за деня:
В навечерието на Рождество сме и в мен се породи един въпрос - защо Исус Христос повери майка си на Йоан?! Защо не на някой друг от учениците Си, а точно на него? И започнах да разсъждавам в/у словото паралелно за Йоан и майка Му.

Кой беше Йоан - ученикът, който лежеше в/у гърдите на Исус, този, за който е писано, че Той обичаше най-много. И се породиха още много въпроси - защо Исус го обичаше повече, с какво той беше по-различен от другите ученици? Не беше по-образован или по-силен от другите. Може би не беше и по-красив от тях - Кое го правеше по-различен? Ако четем внимателно евангелията, ще открием разликата м/у евангелието на Йоан и останалите три - то Е пропито от любов! Йоан търсеше Исусовата любов, а НЕ знание, както правеха останалите ученици. Исус НЕ го попита: "Йоане, обичаш ли ме?", защото Той...ЗНАЕШЕ, че Го обича! Йоан ЕДИНСТВЕН достигна до Същността на Бог, че...ТОЙ Е ЛЮБОВ! И тук стигаме до въпроса; "Защо Исус повери майка Си на него?" - защото ЕДИНСТВЕНАТА скъпоценност, която Той имаше в този свят беше майка Му! Да, скъпоценност! И сега виждам как веднага ще ме замерят с цитата от Лк 8:21: "Майка Моя и братя Мои са тия, които слушат Божието слово и го изпълняват."

Веднага задавам въпроса - Мария ЧУ ли Божието слово? ЧУ го! - ангел й предаде, че е избрана да роди Спасителя. (И ние слушаме словото,но...ЧУВАМЕ ли го?!) Мария ИЗПЪЛНИ ли Божието слово? ИЗПЪЛНИ го! - БЕЗПРЕКОСЛОВНО! (Колко от нас ИЗПЪЛНЯВАТ това, което чуят?!) А защо е скъпоценност за Исус и Той я повери на този, който ЗНАЕШЕ да обича? Нека си представим, че сме една девойка - млада, сгодена, на която й предстои да се омъжи. И на всичко отгоре живееща в общество, което наказва всеки грях със смърт, пребивайки сгрешилия с камъни. И...изведнъж идва ангел и ни казва: "Ти ще родиш Спасителя!" Каква ще е реакцията ни - честно пред себе си нека всеки си отговори. "Ама аз съм още млада, а пък и мъж не съм познала...и скоро ще се женя...пък и какво ще каже бъдещият ми мъж, а и хората за мен? Не може ли да стане след женитбата, така хората няма да говорят, а пък и мъжът ми може да не разбере..." И даване на още много други собствени идеи (както впрочем правим всеки път, когато Господ ни поставя в ситуации, които ТОТАЛНО биха променили живота ни и удобството, с което сме си го изпълнили), вместо да кажем като Мария: "Ето я слугинята Ти, Господи! Прави с мен каквото пожелаеш!" Сега става ли ясно защо майката на Исус беше Неговата скъпоценност в този свят?! Защото тя НЕ се поколеба да приеме в утробата си Този, Който Небесата НЕ могат да поберат! Да Го роди, отгледа и възпита като ОБИКНОВЕН човек , НЕ пресмятайки загубите, лишенията, гоненията, трудностите, които трябваше да понесе с това си решение.

Тук имам една много добра и насърчителна новина за вас: КОГАТО се покорим на Божият глас, КОГАТО решим да изпълним Неговото слово отправено към нас Той ЩЕ НИ ПРЕВЕДЕ ПРЕЗ ВСИЧКО, КОЕТО НИ ПРЕДСТОИ и ЩЕ НИ ИЗВЕДЕ ДО ПОБЕДА! ТОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ, АКО ГО Е ПОИСКАЛ ОТ НАС! НЕ е нужно да правим "сметки" как, кога, къде - Той ПРЕДВАРИТЕЛНО Е направил план и...то ПО-ДОБЪР от нашите. Затова НИКОГА НЕ давайте "съвети" или "да помагате" на Бог КАК да извърши нещо в живота ви. ДОСТАТЪЧНО Е да кажем като Мария, Исусовата майка: "Ето, Господи, слугата Ти!" и ВСИЧКО в живота ни ще бъде според Неговият план и воля.
Бъдете благословени и изпълнени с Божията благодат, която Е за всички слушащи и ИЗПЪЛНЯВАЩИ Неговото слово! Обичам ви!
Катя Николова 12.12.2016

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови