Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ВСЯКА НАША ПЛЪТСКА ПОБЕДА НА ЗЕМЯТА ВСЪЩНОСТ Е ОЩЕ ЕДНО ПОРАЖЕНИЕ.

За прочит: Матей 23:8-12

„А по-големият между вас нека ви бъде служител.“ (Матей 23:11)

                                       ...Washing his deciples feet...

Разбирането на Христос за отношенията между хората е, че колкото по-голям иска да бъде някой, толкова повече трябва да служи на другите. Разбирането на плътския човек е точно обратното: колкото по-голям си, толкова повече прислужници трябва да имаш. Ние трябва да решим какви искаме да бъдем. Ако искаме да бъдем плътски хора, имаме свободата да тъпчем нашите ближни, да ги лъжем, да ги ограбваме, да ги презираме, да ги използваме. Ако искаме да бъдем християни, трябва да се държим по съвсем друг начин. В нашата уж християнска страна, където управниците се скъсват да уверяват колко са правоверни и колко им е мило християнството, наблюдаваме безобразно, нагло и неприкрито насилие на едни над други, безсрамно лъгане, бездънно лицемерие. Кого си мислят тези хора, че лъжат?

Да ги оставим тях на мира, те няма да се променят; нека се вгледаме в себе си. Колко силно е заложен в нас стремежът да докажем на този и онзи, че сме по-горе от него; че няма да позволим да ни прави на глупаци! Колко много усилия полагаме да стане ясно, че превъзхождаме другите! А то така и не става ясно, защото никой не ни признава качествата. Тази борба е уморителна и безкрайна; в нея никой не се признава за победен и никого не признава за победител.

Как стана с Исус? Като се смири. Като се отказа от всичките Си права и дойде абсолютно беззащитен в този изпълнен с насилие свят. Като се държа точно противоположно на начина, по който се държим ние, земните хора. Резултатът беше трагичен. Но за Бога това беше победа! За Бога е победа не когато раздаваме правосъдие и се издигаме с всички възможни средства, а когато се смиряваме. Тогава Той ни въздига.

Молитва: Благи Татко небесен, освети нашите помисли да са отправени не към човешкото възхищение и към земното благополучие, а към богатата с добродетели душа и изпълненото с любов сърце. Амин.

ВСЯКА НАША ПЛЪТСКА ПОБЕДА НА ЗЕМЯТА ВСЪЩНОСТ Е ОЩЕ ЕДНО ПОРАЖЕНИЕ.

Из „Българска Духовна Манна“ 2014

 Роза Саронова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови