Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ПО-ГОЛЯМО ОТ ЗЛАТОТО!

FE3A0DBF B71C 4936 892B 846C4A66D123
 За прочит: Матей 23:16-22

„Кое е по-голямо, златото ли или храмът, който е осветил златото?“ (Матей 23:17)

Кое е по-голямо? Зависи кого питаме. Ако питаме книжниците и фарисеите, ще отговорят: златото. Ако питаме Христос, ще отговори: храмът. Фактът, че първите така и не можаха да се разберат с Исус и Му причиниха цялото зло, което можеше да Му се причини, говори, че те останаха на същата позиция и относно златото. И днес, ако ги запитаме същото, пак ще дадат същият отговор. Храмът не става по-свят, когато в него се влага повече злато. Храмът става по-свят тогава, когато е обитаван от Божият Дух.

Това, което ни придава стойност, не е колко пари инвестираме в себе си. Присъщо за природата ни е да отделяме най-скъпото за лични нужди. Искаме най-добрата храна, най-хубавите дрехи, най-добрите лекари, най-опитните учители, най-красивите приятели, най-високите постижения. Смятаме, че всичко се освещава само заради това, че е отделено за нас. За другите оставяме среброто, бронза, желязото и други неща. За себе си запазваме златото. По тази причина вместо да сме щастливи, ние сме дълбоко неудовлетворени. Вместо да ни обичат всички, не ни обича никой. И как да ни обичат, след като ние толкова много обичаме себе си и не оставяме място за другите?

Стойността ни става голяма, когато се превърнем в храм на Святият Дух.      
                                             
                             

Без Него представляваме само една мъртва сграда, една купчина от материя, алчна и хищна, покварена и егоистична. Никой не иска да влиза на такова място, пълно с демони. Святият Дух освещава всяка наша дума и действие, очиства, изхвърля старото. Колкото повече власт Му даваме, толкова повече печелим, защото Той ни обогатява с чисто злато.

Молитва: Отче наш, изчиствай от нас всичко, което не е по Твоята воля и ни давай да се обогатяваме все повече чрез действието на Твоя Дух в нас. Помогни ни да изживяваме радостта от Твоята сила и водителство в ежедневните си изпитания. Амин.

НЕ ВСИЧКО, КОЕТО ЛЪЩИ, Е ЗЛАТО И НЕ ВСИЧКО, КОЕТО МИСЛИМ, ЧЕ Е ДОБРО В НАС, Е НАИСТИНА ДОБРО.

Из „Българска Духовна Манна“ 2014

 

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови