Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

КОЛКО СТРУВА ЧУЖДИЯТ ЖИВОТ?

„Учениците Му казаха: Учителю, току-що юдеите искаха да Те убият с камъни и пак ли там отиваш?“ (Йоан 11:8)

Lazarus Raised by Christ

12 април е останал известен като денят, когато за пръв път човек полетя в космоса. Но има някои подробности, които не се знаят от всички. Корабът, с който е летял Гагарин, е имал сериозни технически пропуски. Понеже руснаците бързали да изпреварят американците, като първи излязат в космоса, конструкторите на ракетата не си направили труда да поработят достатъчно над сигурността ѝ и при връщането в земна орбита се случили поредици от произшевствия, при които пилотът по чудо оцелял. Ако беше станала авария, никой нямаше да знае името Юрий Гагарин.  Успехите на руската космонавтика може би се дължат точно на това, че началниците много-много не са се интересували  колко жертви ще дадат. Който оцелее - оцелее.

Днес си припомняме и чудото на въкресението на Лазар. За да върне Своя приятел при живите, Господ Исус изложи Себе Си на риск. Той се намираше извън Юдея, защото юдеите искаха да Го убият с камъни. Отиването Му във Витания, където беше живял Лазар, означаваше да влезе в устата на вълка, да се изложи на смъртна опастност. Но Спасителя не се поколеба и отиде. И Лазар оживя.
                                                  
Правим тази съпоставка, за да се види разликата. Хората жертват живота на другите заради това да постигнат своите дребнави цели. Не ги интересува личната трагедия на загиналите. Милиони млади мъже са загинали през войната, за да задоволят болните амбиции на шепа главатари. А Господ Исус пожертва Себе Си, за да живеем ние - грешните и недостойните. Той се остави в лапите на религиозните фанатици и на римските касапи, за да имаме ние мир с Бога. 

Тази любов печели сърцата ни. Благодарение на нея ние оживяхме от мъртвите.

Молитва: Любящи Боже, прекланяме се пред всичко, което стори за нас нашият Спасител, за да ни отвори пътя към вечния живот. Помогни на хората, които още са в греховете си, да приемат Твоята протегната ръка. Амин.

ЗА БОГА ВСЯКА ДУША Е ЦЕННА.

Роза Саронова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови