Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

НА РАЙЕТА

raie

За прочитане: Римляни 12:17-21

„Не се оставяй да те побеждава злото; а ти побеждавай злото чрез добро.“ (Римл. 12:21)

Учителката в детската градина задала на децата един ден следния въпрос: „Ако лошите деца бяха боядисани с червена боя, а добрите - със зелена, вие с какъв цвят бихте били? Помислете внимателно и ми отговорете, като имате само две възможности за отговор.“ Едно дете вдигнало ръка и извикало: „На райета“.


Много мъдър отговор. Никой не е изцяло лош и никой не е изцяло добър. Ако сторим нещо хубаво, то в следващия момент е възможно да сгрешим и да унищожим плода на своята доброта. Правим го понякога умишлено, друг път неволно. В сложността на ежедневието биваме изненадвани от обстоятелствата и против волята си грешим, нараняваме нашите ближни, огорчаваме нашия Създател.

Това ни напомня колко много се нуждаем от Божията благодат. Тя преди всичко ни помага да правим разлика между добро и зло. Дяволът е положил много усилия да заличи границата между двете и ни е отнел способността да преценяваме трезво. Божията благодат ни помага да преодолеем страстта, която ни заслепява и не можем да види добре накъде отиваме. Тя ни дава силата да се противопоставим на изкушението и да предпочетем пътя на доброто пред пътя на злото.

Ако за естествения човек, който живее по законите на плътта, е нормално да е на райета, то за духовния човек, роден от вода и Дух, е нормално в него злото да става все по-малко. Червените райета да стават все по-тънки, докато съвсем изчезнат, а зелените - все по-дебели, докато запълнят цялата повърхност. Нашето призвание като християни е да не се примиряваме със злото, а да се борим с него и да го побеждаваме чрез доброто. Светлината ни да става все по-силна, като мракът отстъпва все по-назад.

Молитва: Святи Боже, пред Твоите очи всяка нечистота е мерзост, колкото и малка да е тя. Помогни ни да се освещанаме все повече, водени от Святия Дух, и да растем п подобие на нашия образец - Господ Исус Христос. Амин.

АКО СЕ ПРЕБОЯДИСВАМЕ ПОСТОЯННО, ЩЕ ЗАБРАВИМ КОЙ Е ЕСТЕСТВЕНИЯТ НИ ЦВЯТ.

Из „Духовна манна“ 2014 г.

Източник: Български християнски форуми

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови