Християнски Портал


Notice: Undefined property: stdClass::$id in /home/hristiqn/public_html/plugins/content/jautometa/jautometa.php on line 48

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
 

 

 

Грижи се повече да бъдеш угоден на Бога отколкото на хората!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Man Praying 300x1981

Може целия свят да е с тебе, може да имаш мнозина зад гърба си и всички да те уважават и почитат, но ако Бог не е с тебе, нищо не си.
Така че те насърчавам, грижи се повече за това да бъдеш угоден на Бога отколкото на хората, интересувай се повече за Божието мнение и Неговата воля за тебе отколкото за мнението на хората.
Пиша това с цел да ви насърча, защото ако наистина имаш истинско взаимоотношение с Бога, когато прекарваш повечето от времето си пред Него на колене, то сам Бог ще ти изявява и разкрива неща, които много от хората няма да могат да разберат, и вместо да те насърчат и да ти съдействат с любов, с пост и ходатайствени молитви, то те биха те дръпнали назад и биха възпрепятствали в опозиция на това, което Бог иска да извърши чрез тебе. И всичко това те биха направили от завист, от неразбиране и незнание, защото мнозинството никога не са били водени от Бога в едно дълбоко и искрено покаяние.
И всичко на което Бог иска да те научи, Той ще Го направи чрез помазанието което ще излее върху тебе, чрез Неговият Свят Дух.
И обещанието, което Той ни даде, е това – вечен живот. Това ви написах заради онези, които ви въвеждат в заблуждение; а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас и нямате нужда да ви учи някой; затова, както неговото помазание ви учи за всичко и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите.
1 Йоан 2:25-27 РИ ББД
Защото през колкото и училища да преминеш, като се обучаваш в Божието Слово, ако го няма това помазание, което идва лично от Бога, то всичкото ти знание ще е достигнало единствено до плътта и до плътските разбирания, и без помазанието, това няма да може да бъде оживотворено в тебе, няма да я има светлината, която е от Бога.
Много от хората казват: "Аз вярвам в Господ Исус Христос, и съм в служение вече от 30 години !"
Въпреки това, ако Бог не оживотвори тази вяра, ако Той не те е поставил на амвона, по-добре застани пред Него на колене и се моли и викай към Него, без да спираш, докато не ти отговори, но така се моли, като за последно, все едно че това може да е последния ти миг от живота на тази земя.
И ако не намериш място за Господа вътре в сърцето си, като изправиш пътя в сърцето си за Него, то няма да имаш какво да предадеш на хората, защото може да говориш за Христос, да благовестваш за Божието царство, но ако Исус не живее и не обитава вътре в тебе чрез Неговият Свят Дух, то има опасност да предадеш на хората нещо което не е от Бога, и това което ти предаваш, то е вътре в тебе, а не отвън, така че Бог е заповядал да изпитваме себе си в светлината на Писанията, за да разберем дали наистина сме във вярата.
И ето защо е толкова нужно сам Исус да ни освободи напълно, защото само Той знае какво има в нас, и само ако Синът ни освободи, ще бъдем наистина свободни, ще бъдем като нови мехове, в които ще се налее ново вино.

Жулиян Томов

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови


Notice: Undefined property: stdClass::$id in /home/hristiqn/public_html/plugins/content/jautometa/jautometa.php on line 48