Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Грижи се повече да бъдеш угоден на Бога отколкото на хората!

Man Praying 300x1981

Може целия свят да е с тебе, може да имаш мнозина зад гърба си и всички да те уважават и почитат, но ако Бог не е с тебе, нищо не си.
Така че те насърчавам, грижи се повече за това да бъдеш угоден на Бога отколкото на хората, интересувай се повече за Божието мнение и Неговата воля за тебе отколкото за мнението на хората.
Пиша това с цел да ви насърча, защото ако наистина имаш истинско взаимоотношение с Бога, когато прекарваш повечето от времето си пред Него на колене, то сам Бог ще ти изявява и разкрива неща, които много от хората няма да могат да разберат, и вместо да те насърчат и да ти съдействат с любов, с пост и ходатайствени молитви, то те биха те дръпнали назад и биха възпрепятствали в опозиция на това, което Бог иска да извърши чрез тебе. И всичко това те биха направили от завист, от неразбиране и незнание, защото мнозинството никога не са били водени от Бога в едно дълбоко и искрено покаяние.
И всичко на което Бог иска да те научи, Той ще Го направи чрез помазанието което ще излее върху тебе, чрез Неговият Свят Дух.
И обещанието, което Той ни даде, е това – вечен живот. Това ви написах заради онези, които ви въвеждат в заблуждение; а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас и нямате нужда да ви учи някой; затова, както неговото помазание ви учи за всичко и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите.
1 Йоан 2:25-27 РИ ББД
Защото през колкото и училища да преминеш, като се обучаваш в Божието Слово, ако го няма това помазание, което идва лично от Бога, то всичкото ти знание ще е достигнало единствено до плътта и до плътските разбирания, и без помазанието, това няма да може да бъде оживотворено в тебе, няма да я има светлината, която е от Бога.
Много от хората казват: "Аз вярвам в Господ Исус Христос, и съм в служение вече от 30 години !"
Въпреки това, ако Бог не оживотвори тази вяра, ако Той не те е поставил на амвона, по-добре застани пред Него на колене и се моли и викай към Него, без да спираш, докато не ти отговори, но така се моли, като за последно, все едно че това може да е последния ти миг от живота на тази земя.
И ако не намериш място за Господа вътре в сърцето си, като изправиш пътя в сърцето си за Него, то няма да имаш какво да предадеш на хората, защото може да говориш за Христос, да благовестваш за Божието царство, но ако Исус не живее и не обитава вътре в тебе чрез Неговият Свят Дух, то има опасност да предадеш на хората нещо което не е от Бога, и това което ти предаваш, то е вътре в тебе, а не отвън, така че Бог е заповядал да изпитваме себе си в светлината на Писанията, за да разберем дали наистина сме във вярата.
И ето защо е толкова нужно сам Исус да ни освободи напълно, защото само Той знае какво има в нас, и само ако Синът ни освободи, ще бъдем наистина свободни, ще бъдем като нови мехове, в които ще се налее ново вино.

Жулиян Томов

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови