Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА ПОДДЪРЖАТ ВЪЗВИШЕНИ ОБРАЗЦИ НА ПОВЕДЕНИЕ.

WomensHealthPages

Аз пиша с болка на сърце, че жените в този век, омъжени и неомъжени, твърде често не проявяват сдържаността, която е необходима. Те действат като кокетки. Насърчават вниманието на женени мъже към тях и тези, които са със слаб морал, лесно се поддават.

Тези неща, ако им се даде място, умъртвяват моралното чувство и заслепяват съзнанието така, че престъплението не изглежда греховно. Събуждат се мисли, които не биха се появили, ако жената стои на мястото си с цялата си скромност и сериозност. Тя може да не е имала никаква лоша цел или подбуда, но е насърчавала мъже, които са изкушавани и които се нуждаят от цялата помощ, която могат да получат от жените. Много злини могат да бъдат избегнати чрез предпазливостта и вниманието на жените, които не допускат никакво свободно държание и не приемат никакво по-особено внимание, а запазват своето високо морално чувство и достойнство.
Отдавна съм решила да говоря с моите сестри и да им кажа за това, което Господ ми е показвал от време на време за голямата им вина. Те не са внимателни и не се въздържат от всякакъв вид зло. Те не се замислят сериозно за своето поведение както би трябвало да правят жени, изповядващи благочестие. Техните думи не са подбрани и внимателни като на жени, които са приели Божията благодат. Те се държат твърде фамилиарно с братята във вярата. Спират се край тях, накланят се към тях и изглежда предпочитат тяхното общество. Приятно им е вниманието, което им се оказва.
От светлината, която Господ ми е дал, искам да споделя, че нашите сестри трябва да имат съвсем друго поведение. Трябва да бъдат по-сдържани, да не проявяват прекалена свобода в поведението и да развиват у себе си “срамежливост и целомъдрие”. Както братята, така и сестрите са твърде склонни към шеговити разговори, когато са заедно. Жени, изповядващи благочестие, са склонни много да се шегуват, да се закачат и да се смеят. Това е неуместно и оскърбява Божия Дух. Тези прояви разкриват липсата на истинска християнска изисканост. Те не укрепват душата в Бога, а сгъстяват тъмнината в нея. По този начин те стават причина небесните ангели да се оттеглят и това да се отрази неблагоприятно върху престижа на тези, които правят подобни грешки.
Твърде често жените са изкусителки. По един или друг повод те привличат вниманието на мъже, женени или неженени, и чрез държанието си ги насърчават да нарушат Божия закон. Така те разрушават тяхната полезност и поставят душите им в опасност... Ако жените биха възвисили духовния си живот и биха станали съработници на Христос, те биха намалили до голяма степен опасността от своето влияние. Но липсата на загриженост за домашните отговорности, която често се наблюдава, както и пренебрегването на Божиите изисквания към тях, често пъти насочва влиянието им в съвсем погрешна посока, принизява способностите им и тяхното дело не носи Божествения отпечатък.
Има твърде много напористи госпожици и дръзки, самоуверени жени, които имат способността да привличат вниманието към себе си. Когато се намират в компанията на мъже, те предизвикват ухажването им, независимо дали са женени или неженени. И ако мъжът не е обърнат твърдо с лице към Христос, той лесно ще бъде впримчен в мрежата на Сатана.
Като посланик на Христос настойчиво умолявам всички, които изповядват настоящата истина, да се отвращават от всяка нечистота и да напускат обществото на хора, които внушават нечисти мисли. С най-голяма ненавист се отвръщайте от тези оскверняващи грехове. Бягайте от такива, които дори в разговори позволяват на ума да се отклонява в такава насока, защото от “препълването на сърцето говорят устата...”
Не трябва нито за момент да се дава място на прикрито нечисто внушение, защото то ще опетни душата, както нечистата вода замърсява канала, през който минава.
Жена, която позволява в нейно присъствие да бъде изречена нечиста дума или да бъде направен непочтителен намек, не е такава, каквато Бог желае да бъде. Жената, която допуска неподходяща фамилиарност или непочтени внушения, не запазва даденото й от Бога женско достойнство.

Е. Уайт

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови