Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Истината за АДА!


от Тери Уоткинс
"И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия. "Лука 16:23
Това, което предстои да прочетете е трудно да се повярва. . .

Ще разгледаме мястото, което Библията нарича ад. Ще представим факти и доказателства за едно място, наречено ад. - Ако това, което четете е вярно, може би сте в сериозна опасност!

Преди няколко години е публикувана една книга, озаглавена "Отвъд вратата на смъртта" на д-р Морис Роулингс. Д-р Роулингс, специалист по вътрешни болести и сърдечно-съдови заболявания, съживил много хора, които са били клинично мъртви. Д-р Роулингс е един благочестив атеист ", предвид всички религии и пр. за него смъртта била нищо повече от едно безболезнено изчезване". Но нещо се случва през 1977 г., което носи драматична промяна в живота на д-р Роулингс!

Пациент ужасено крещи - спускам се в пламъците на ада:

"Всеки път, когато възвръщаше сърдечна дейност и дишане, пациентът крещеше :" Аз съм в ада! Той беше ужасен и ме молеше за помощ. Беше уплашен до смърт... Тогава забелязах наистина разтревожен поглед върху лицето му. Той имаше ужасен, по-лошо изглеждащ израз от наблюдаваните при мъчителна смърт! Този пациент имаше гротескна гримаса изразяваща чист - ужас! зениците му бяха разширени, целият изпотен а косата беше настръхнала."
След това се случи още едно странно нещо. Той каза : "Не разбирате ли? Аз съм в ада... Не ме оставяйте да се върна пак в ада!". . . Беше в паника която никога не съм виждал до сега. "
(Maurice Роулингс, отвъд на прага на смъртта, (Томас Нелсън Inc, 1979).

Д-р Роулингс казва, всеки чул писъците и видял изражението на лицето на този човек дори за минута, не би се усъмнил, че той действително е бил на място, наречено ад!

Библията непрекъснато предупреждава за ада. Има над 162 препратки в Новия завет, които ни предупреждават. Над 70 от тях са били изречени от Господ Исус Христос!

В Лука 16, Исус Христос дава страшна картина на ада:

22... Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан.
23. И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия.
24. И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.
25. Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.
26. И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.
27. А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
28. защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място. (Лука 16:22-28)

Адът е място на пожар!


16:24 "в този пламък... Аз съм на мъки."

В Матей 13:42, Исус казва: "И ще ги хвърлят в огнената пещ: там ще бъде плач и скърцане със зъби."

В Матей 25:41, Исус казва: "Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън,..."

Откровение 20:15 казва: "И ако някой не се намери записан в книгата на живота, биде хвърлен в огненото езеро."

Библията ни дава местоположението на ада!


Когато Исус Христос е умрял на кръста, Той слязъл в ада. В Деяния 2, Петър говори, стих 31 "... той предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че нито Той беше оставен в ада, нито плътта му видя изтление.

Когато Исус Христос умря душата му отиде в ада.

И в Матей 12:40, Исус Христос казва:

"Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи."

Библията е ясна - Адът е вътре в земята!

Ефесяни 4:09, се казва на Исус: "Сега, когато той възлезе" що друго значи, освен че той слезе първо в по-ниските части на земята. "

д-р Роулингс пише за пациенти, които описват преживяванията си така: "... Това място изглежда като че ли е под земята, или в земята по някакъв начин."

Ученият и библейски учител, Хенри Морис също се съгласява с Библията, която ясно ни учи, че адът е в Земята:

"Доколкото можем да кажем от Писанието, настоящото местоположение на ада, е някъде в сърцето на самата земя Тя се нарича" ямата ". (Исая 14:09, 15: Езекиил 32:18-21.) И "бездната" (Откровение 09:02)...
Авторите със сигурност смятат, че ада реално и географско е "под" земната повърхност. . .
Може да се каже, че това не е научно и да се отсече, че науката знае много повече за земната вътрешност, но дали в действителност е така. дори "ямата" [ада] да е около 100 мили или по-малък, може да побере всички 40 милиарда човеци, които някога са живели, в посредством своите "духовни" тела са със същия размер като физическите си тела. "

В Бирмингам News, 10-ти април 1987 излиза една статия, озаглавена "Центъра на Земята", в която се съобщава, че въпросната е със същата температура като повърхността на Слънцето, казват учените". В статията се посочва, че учените наскоро откриват, че "Вътрешното ядро на Земята е с температура над 12 000 градуса по Фаренхайт!"

Виждали ли сте снимки на изригващ вулкан, изхвърлящ огнено езеро, от вътрешността на Земята - опустошаващ всичко в рамките на миля? Когато връх Сейнт Хелънс избухна 18-ти Май, 1980, той бе описан от репортери, "когато АД на повърхноста на земята." Книгата, вулкани, на пробуждане Земята описва един вулкан като "спускане в ада".

Преди хиляди години, Библията описва място, наречено ад, в сърцето на земята, което съвпада точно с това, което науката открива днес.

ДА! Това е мястото наречено АДА!

"
32. Земята отвори устата си и погълна тях, домочадията им, всичките Корееви човеци и всичкия им имот.
33. Те и всичко тяхно слязоха живи в ада, земята ги покри, и те погинаха отсред обществото.
"Числа 16:32-33

Каспар Peucer, известен астроном от четиринадесетия век и лекар, който също проучвал и документирал вулканични изригвания в Heklafell споделя доста обезпокоителна информация в своите резултати от научните изследвания. "Плач и скърцане със зъби" могат да бъдат чути

"От бездънната пропаст на Heklafell, се носят меланхолични викове и силен вой, така че те могат да бъдат чути...

А Каспар Peucer не е сам. Има и други, които смятат, че са чули "плач и викане" идващо от вулканите. Повечето от тях се опитват да игнорират очевидното. Някои си обясняват "звуците на ада" с най-различни рационални теории. Но те са там. . .

"Страховитите звуци, които издават от някои от вулканите със сигурност се смята, че са писъците на измъчваните души в огъня на ада долу".
(Haraldur Сигурдсон, топене на Земята, историята на идеите на вулканични изригвания)В Марк 9:46, Исус Христос казва за дявола: [дето "червеят им не умира и огънят не угасва"].

Исус им каза ясно - "червеят им - не червей или червеят - а червеят им. Библията учи, че християните, един ден ще имат тяло като на Господ Исус Христос. Може ли да бъде, тъй като някои студенти учат в Библията - че мъжете и жените в ада заемат формата на баща си, Сатана (Йоан 8:44)? В Откровение 12:03, Сатаната е описан като червен дракон.

земната кора на сушата е 50 мили дебела. Но в някои части на дъното на океана, земната кора е по-малка от една миля дебелина.

Учените наскоро откриват пукнатини на дъното на океана, където огънят изтича. Знаете ли какво откриват около тези огнедишащи цепнатини в земната кора? Осем-дълги червея, създания не виреещи никъде другаде по-света! В книгата, The Deep Sea, от Джоузеф Уолъс, гласи: "Може би най-странните създания на океана са открити наскоро - гигантски ЧЕРВЕИ . Измерени до 8 фута дължина, червеи се срещат само в тези отвори

И Исус Христос каза: "Когато червеят им не умира, и огънят не угасва".

Чели ли сте Исая 66, където Господ Исус Христос е цитирал Марк 09:46?

Вижте контекста на Исаия 66:22-24:

Исая 66:22-24:
22 Защото, както новото небе И новата земя, които Аз ще направя, Ще пребъдат пред Мене, казва Господ, Така ще пребъде родът ви и името ви.
23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.
24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

Забележете какво казва Исаия, на спасените ще" видят труповете на мъжете, които са престъпили... Трябва да отбележим, че един "труп" не винаги е "мъртво тяло". Така например, два пъти по-специално Библията използва понятието "мъртъв труп" (Второзаконие 14:08 и Езекиил 6:5). Ако тялото е винаги "мъртво", тогава защо казват "мъртъв" труп?

В действителност, Исая ясно казва: "Защото техният червей няма да умре".

И това ще ти се случи, ако умреш без Господ Исус Христос!

Въпреки, че света се опитва да потули виковете и реалността на ада - истината на ада се вижда в целия ни свят. Ние отчаяно се преструваме, че не чуваме и игнорираме звуците на "писъци, плач, на ридание, скърцане със зъби", но те са там. . . Ние отказваме да приемем, че такова място съществува. Но то е там. И ние го познаваме.

National Geographic правилно озаглавява една от историите си за Вулкани "Пътуване до АДА". , Един епизод е озаглавен "Дяволската Кора":Той е там. И ние го познаваме.

Откровение 14:10 казва: "... И ще бъде мъчен с огън и жупел... описва"... Мястото на онзи, който не познава Бога "(срещу 21), в стих 15, тъй като "... Сяра ще се разпръсне върху жилището му." Знаеш ли какво е сяра? И знаете ли къде се намира сярата? Вътре в Земята! Според книгата Вулкан от Пиер Колер, когато Mt. Сейнт Хелънс избухна през 1980 г. - 150 хиляди тона сяра и газ е била изстреляна! Най-старата книга в Библията, написана преди 3000 години описва точно това, което науката разкрива едва сега - в тази земя е жупел!


Как Исус описва ада?

Исус Христос говори повече за ада, отколкото всеки друг въпрос.
Само погледнете как Исус описва ада:

Това, което Исус Христос казва за ада!
"Огън" Мат 07:19, 13:40, 25:41
"Вечният огън" Мат 18:08, 25:41
"Вечно проклятие" Марк 03:29
"Ада огън" Мат 5:22, 18:09, Марк 09:47
"Проклятие" Мат 23:14, Марк 12:40, Лука 20:47
"Проклятие на ада" Мат 23:33
"Възкръснат за осъждане" Йоан 5:29
"Огнената пещ" Мат 13:42, 50
"Огънят, че никога не ще угасне" Марк 9:43, 45
"Огънят не угасва" Марк 9:44, 46, 48
"Когато червеят им не умира" Марк 9:44, 46, 48
"Плач и скърцане със зъби" Мат 13:42, 50
"Плач и скърцане със зъби" Мат 08:12, 22:13, 25:30
"Мъчения" Лука 16:23
"Мъки в тоя пламък" Лука 16:24
"Място на мъчение" Лука 16:28
"Външната тъмнина" Мат 08:12, 22:13
"Вечно наказание" Мат 25:46


КАКВО ще стане Ако Исус е прав?
Евреи 09:27 казва: "И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд"

И в ада, той повдигна очи, които бяха в мъки. . .

Като оставиш тялото си - разбираш, че нещо се случва. Ще чуете кратък звук. . . който ще става все по силен и по-силен. . . викане... крещене... . . . Плач. . . ридание. Терор и страх отвъд всичко, което можете да си представите се случва с вас. "Това не може да се случи!" ти крещиш. Ноздрите ти са пълни с ужасната миризма от изгаряне на души. Лицето ти гори от топлината. Пламъците вече са пламнали от очите, носа, ушите, устата - от всеки отвор в тялото ти, карайки те да крещиш от болка. Тялото ти цвърти и пропуква от пламъците.

Конвулсии от ужасни болки разтърсват тялото ти. "Защо не умирам?", крещиш. Започва плач и скърцане със зъби, чувайки се от още милион страни. "Кога ще спре тази болка?" Скоро осъзнаваш, че никога няма да спре. . .

Тъмнината е толкова ужасяваща, тя започва да те поглъща. Ще почувстваш как нещо се движи в тъмнината. . . нещо ужасно се случва. "Не ! Не може да става това! Не може" ти крещиш - гърчейки се като червей.

Започваш да проклинаш деня, в който си роден. Продължаваш да крещиш - "О, Боже, защо не ме предупреди?" - Изведнъж си спомняш проповедник молещ те да приемеш Исус Христос. Спомняш си как се присмиваше на повярвалите, и то е толкова реално като че ли се случва в момента. Спомняш си грубото, високомерно и горделиво държание, постепенно пред очите ти изплуват всякакви моменти... Идва ти да повърнеш от ужас...

Скоро осъзнаваш, че Исус Христос е бил прав!

Има едно място, наречено ад.


А ти си там - ЗАВИНАГИ!Но Бог е Бог на любовта. . . Защо Бог на любов ме изпрати в ада? Да, Бог е Бог на любовта - но Бог е един свят Бог. Един свят Бог изискващ плащане за греха. В противен случай Бог НЕ може да бъде свят.

Защото Бог е свещен - грехът трябва да бъде осъден. Исус Навин 24:19 казва: "Иеова.. Той е Дух... Той няма да прости престъпленията и греховете ви."Матей 25:41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.


НО ПРИЯТЕЛ Имам добра новина!


Бог не иска да си в ада


Ада не е направена за човека.
Защото Бог е Бог на любовта, и той те обича толкова много, че изпрати Своя Син Исус Христос, на тази земя, да умре от позорна смърт на кръста, за да плати цената един свят Бог за греховете на човеците. Бог се смири толкова, че стана човек, живя като човек, беше бит, плют, дран и убит по най-позорния начин, за да възкръсне и даде живот на всички нас чрез него.

В Римляни 5:8 се казва: "Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас."

Бог не изпраща никого в ада. Вие избирате АДА, когато отхвърлите Исус Христос. Когато се откажете от Божията любов, подарък на вечния живот в Исус Христос. . .

Вие избирате АДА!


Милионерът Тед Търнър, заяви в интервю, "Аз очаквам с нетърпение да умира и да се хвърля в Ада. Това е мястото за мен. Аз не се нуждаят от Исус Христос - Ще платя за греховете си в ада! "


Има едно място, наречено ад! Ако като г-н Търнър непрекъснато отказваш Божия дар за вечен живот чрез Исус Христос - точно както със сигурност в момента си жив и дишаш - Един ден ще се събудиш в ада!

не чакай, докато умреш, за да разбереш истината за ада! Утре може да е твърде късно! Притчи 27:1 казва: "Недей се хвали с утрешния ден, Защото не знаеш какво ще роди денят."

Трима души умират всяка секунда, 180 на минута, докато прочетеш това - десетки хора са отишли във вечността от инцидент! Автомобил. . . сърдечен удар. . , Инсулт. . . Едно е сигурно - ще умреш - днес. . . утре. . . в седмицата. . . месеца. . . след една година. . . 5 години. . . 10 години. . . 20 години. . . 50 години - едно нещо е сигурно - "човекът веднъж умира... после настава съд..."Може да си направил някои ужасни грешки в живота си. Може да има някои неща в живота си, за които би дал всичко, за да се променят -. Но приятел, уверявам те, ако умреш без Исус Христос - това ще бъде най-голямата грешка, която можеш да направиш!

Имало ли е някога някой, който да е дошъл в живота ти и те е помолил да приемеш Исус Христос като личен Спасител? Изповядал ли си греховете си в Христа като се откажеш завинаги от тях и приемеш Иисус Христос?

Ако не, в моментоа си по пътя към ада!
Не позволявай на никой да те убеждава в ученията на прераждане и пр. ! Библията казва в Евреи 9:27:

"И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това СЪД." Евреи 09:27

Откровение 20:15 се казва:

"И ако някой не се намери записан в книгата на живота, биде хвърлен в огненото езеро." Откровение 20:15

Ако никога не си приел Исус Христос като свой Спасител до този момент и да поискаш от Господ Исус Христос да те спаси. Не отлагай нито една секунда!

Не струва нищо да опиташ!
Толкова е просто да бъдеш спасен ...

 • Осъзнай, че си грешник.

  "Както е писано: - "Няма праведен ни един;"Римляни 3:10

  "... ЗПонеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога: Римляни 3:23

 • Разберете,
  "Защото всички станахме като човек нечист, И всичката ни правда е като омърсена дреха; Ние всички вехнем като лист, И нашите беззакония ни завличат както вятъра; ..." Исая 64:6

  "Не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост той ни спаси ..." Тит 3:5

 • Осъзнайте, че Исус Христос умря на кръста, за да плати греховете ни.
  "Който сам понесе в тялото Си нашите грехове на дървото, тъй щото, като сме умрели за греховете, да живеем за правдата; с Чиято рана вие оздравяхте., ..." 1 Петър 2:24

  "... Него, който ни обича, и ни е развързал от греховете ни със собствената си кръв," Откровение 01:05

 • Единствено с вяра, получаваш Исус Христос като личен Спасител.
  "А на ония, които Го приеха, да им даде право да станат Божии чада, сиреч, на ония, които вярват в Неговото име:" Йоан 1:12

  "... Господа, това, което трябва да направя, за да се спася? А те казаха: Повярвай в Господа Исуса Христа, и ще се спасиш." "Деяния 16:30,31

  "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, та всеки, който вярва в Него, да не погине, но да има вечен живот." Йоан 3:16Желаеш ли да се спасиш?


Моли се с тази молитва, и с цялото си сърце.

Господи Исусе, аз знам, че съм грешник, и ако не ме спасиш аз съм загубен завинаги. Аз Ти благодаря, че умря за мен на Голгота. Дойдох при Теб сега, Господи и Те моля за милост. Точно сега Те приемам за мой Спасител. В Името на Исус Христос, Амин.

"то как ще избегнем ние, ако пренебрегнем едно толкова велико

спасение, което, от начало прогласено от Господа, се потвърди

между нас от тия, които бяха го чули "


Евреи 2:3

Митове за АДА

Тайната на изоставения кладенец

Австралийският парапсихолог Гримбриар стигнал до извода, че сред множеството аномални зони има около 40 тунела, които водят непосредствено към самия ад. Най-често това са пещери, изоставени кладенци и шахти.

Гримбриар изследвал множество подобни места. Според него четири такива входа има в Австралия, седем — в Америка. В тези «адски места» ежегодно безследно изчезват повече от сто човека. Десетките изследователи, които са се опитвали да изследват тайната на тези тунели, никога не се завръщат.

Един от кладенците, за който се предполага, че води към ада, се намира на гръцкия остров Тилос. Той отдавна е считан за бездънен. Даже и в най-големите жеги водата в него е ледена. Един ден трябвало да бъде почистен. Да свърши тази работа се наел 32-годишният селянин Йоанос Колофидис.

Йоанос се облякъл в хидрокостюм, после го спуснали в шахтата на кладенеца. Работата вече продължавала около час и половина. Трима души от време на време издърпвали нагоре кофата с тинята,. Изведнъж на повърхността се чули чести удари по метален предмет и диво барабанене. Все едно Колфидис умолявал възможно най-бързо да го издърпат на Божия свят. Селяните започнали бързо и сръчно да издърпват приятеля си нагоре.

Когато го вдигнали, всички ахнали в един глас: пред тях на земята лежал парцалив старец с абсолютно бяла коса, дълга брада и вехта, напълно износена дреха. Селският фелдшер едва го върнал в съзнание. Какво е станало в кладенеца останало в пълна тайна защото Колфидис след няколко часа умрял. Аутопсията показала, че той е умрял от старост!

Между другото, местните жители доста заобикалят «проклетото място», а по повод на гласовете предполагат, че те са свързани с това, че там някъде наблизо по време на войната фашистите са правели масови разстрели.

Друг такъв странен кладенец има в Калининградска област, Русия. През 1980 г. двама «нехранимайковци», Николай и Михаил, се захванали да копаят кладенец. На дълбочина около десет метра земекопите чули изпод земята под краката им странен шум: многогласни човешки стонове, които звучали ту заедно, ту поединично, ту по-силно, ту по-глухо В неимоверен ужас земекопите се измъкнали от кладенеца и се заклели повече да не се приближават към «проклетото място».

През 2004 г, тоест 24 години по-късно, Николай случайно се оказал по тези места и решил да хвърли едно око на странния, недоизкопан кладенец. Ямата, която той безпогрешно разпознал, била позатрупана през годините, но все пак била достатъчно дълбока. Като се спуснал на дъното заедно с още двама местни жители, Николай и познатите му отново чули носещите се изпод краката им мъчителни стонове, приглушени от плътната земя.

Страхът, който преживял в далечната младост, се завърнал и Николай получил сърдечен пристъп.


Ужасът на замъка Комкриф

Старинният замък, разположен близо до Комкриф (Шотландия неотдавна стана място на изчезване на любителите на приключения.

Настоящият собственик на замъка Роберт Макдогли придобил това неприспособено за живене място на безценица – просто от любов към екзотиката. Любознателността му се отплатила многократно защото той открил в подземията старинни книги по алхимия и черна магия.

— Веднъж останах в подземието повече от обичайното, - разказва 54-годишният Роберт.— Мракът се спусна бързо и на мен ми се стори, че от голямата централна зала идва някаква синкава светлина. Когато се приближих към арката на входа (там нямаше врата) в лицето ме удари ярък синьо-сив сноп светлина, който идваше от триметровия портрет, чиито цветове на дневна светлина изглеждаха толкова бледи и изтрити, че беше почти невъзможно да се види какво е нарисувано на него.

Сега вече съвсем ясно видях, че на него е нарисуван в цял ръст човек, като отделните части на облеклото му бяха от явно неподхождащи си един на друг детайли на костюми от различни епохи, от XV до XX век. Когато се приближих за да разгледам всичко по-добре, тежкият портрет падна от стената и рухна върху мен...

Животът на сър Роберт бил спасен само благодарение на дългогодишните му занимания със спорт. След като се оправил от шока и счупванията, търсачът на приключения оградил замъка и територията около него с бодлива тел. Да, но слуховете за случилото се, допълнително доста поукрасени, се разпространили с невероятна бързина. Към замъка започнали да се стичат всякакви туристи, жадни за местна екзотика.

Веднъж в замъка проникнали две екзалтирани престарели дами и се напъхали в нишата, която била останала на мястото на падналия портрет и ...се разтворили във въздуха.

Изчезналите дами били издирвани от полицията, пожарникарите чукали по всички стени, военните специалисти преслушали помещенията на замъка със специални радари, но нищо не открили. Екстрасенсите, които били привлечени в качеството си на експерти, твърдят, че в замъка е открита «запечатана» в протежение на векове врата към паралелни светове, където са се пренесли туристките. Но нито самите екстрасенси, нито пък полицаите, се решават да влязат в нишата за да проверят това предположение.


Голото момиче от подземието

През 1996 г. руснакът Д. Новожеев си купил къща в с Маковка, Брянска обл., Русия. Ето какво разказва.

«Тази дяволска работа започна веднага след като се преместихме да живеем в къщата. Настъпи нощта, часовникът удари полунощ и в този момент някъде на чардака се чуха сърцераздирателни женски вопли, които преминаваха в ужасно ридание, Взех брадвата, поуспокоих близките и като превъзмогнах страха излязох да видя какво става. За мое учудване, там нямаше никой. Малко ми поолекна на душата, но всички прекарахме остатъка от нощта като на тръни. А на сутринта видях зад къщата стъпки от боси крака и полузасипана яма. Реших да поразпитам съседите – може някой нещо да е видял.

Разказът на старицата, която живее срещу нас, направо ме шокира. Тя каза, че е видяла как две напълно голи момичета влачели нещо по двора към дупката, от която идвала светлина. След това светлината изчезнала с все момичетата.

През деня видях на пътеката мъж с едро телосложение. Непознатият се представи като Николай, предложи ми цигара, а после ми разказа историята си.

Оказва се, че преди три години, в една лятна вечер, Николай и неговият брат Андрей се връщали от гората. Като минавали покрай вече моята къща (по онова време е била пустееща), те видели зад оградата голо момиче. Тя повикала с ръка Андрей и той, като омагьосан, прескочил оградата и се скрил с нея в къщата. Скрил се завинаги! Колкото и Николай да търсил брат си след това – било напразно. Все едно потънал в земята.

От по-старите жители на селото Николай разбрал, че много отдавна, на мястото на къщата имало бездънен кладенец, от който нощно време се носели вопли и ридания. Хората, които минавали покрай него, изчезвали завинаги. След революцията кладенецът бил засипан с пясък. След войната на това място била построена къща. А през 1948 г. за първи път изчезнало семейство...

Николай ми предложи веднъж завинаги да се отървем от нечистата сила, която е някъде там, под фундаментите на моя дом и ми изложи кратък план за действие. Съгласих се и изпратих семейството си в града като им обясних, че ще правя ремонт. Имах двуцевна пушка, а моят нов познат – чифт гранати-лимонки, донесени от Чечня.

Вечерта се настанихме в една от стаите, сложихме боеприпасите на масата и зачакахме. Кум полунощ изпод пода се чу женски смях. Ние бяхме нащрек, Изведнъж вратата се отвори и на прага се появи момиче – напълно гола и с необикновена красота. Аз бях толкова ошашавен, че почти не забелязах как Николай буквално се срина от мястото си и тръгна след нея. За известно време съзнанието ми помътня, но после се взех в ръце, заредих пушката и отворих вратата на стаята, където се скри Николай.

Насред пода на стаята зееше дупка с размера на капак на лек автомобил. От нея нагоре, като стълб, струеше ярка синя светлина. Цялата стая беше обляна в кръв. Изведнъж от дупката се показа същото това момиче, което подмами Николай.
Изобщо не ми беше до това да питам кой какво и защо и , без да се замислям, натиснах спусъка на пушката. Момичето изстена, зарида и се скри в дупката.

Грабнах една граната и я запратих в дупката след нея и после избягах на улицата. Раздаде се взрив, къщата се запали и изведнъж започна да потъва в земята. След няколко минути от нея не остана нищо – никаква следа, че там някога е имало къща!
Когато милицията дойде, аз им разказах всичко точно както се случи, но ме взеха за луд. Това, че къщата изчезна под земята, не смути никого. Всичко бе приписано на подпочвените води, които били подкопали фундамента.»


Адските тунели

В Калифорнийския национален парк има варовикова пещера, която има вход, но според изследователи няма изход. Влезлите в нея не се завръщат. И като правило, няма никакви следи. Според мнението на местните жители, както и това на специалисти, отровните газове или пещерните лабиринти нямат нищо общо с това.

В щата Аризона има кратер, останал след падането на метеорит. Т. нар. «око» на кратера, от който започва тунел, който води към дъното на земята е направо като създадено от нечисти сили. Някои считат, че дори няма дъно. По данни на местните власти, в последно време там са изчезнали около 13 човека.

Общото на тези «адски тунели» е че от дъното им се долавят вледеняващи душата викове и стенания.

Подобни пещери и воронки съществуват от най-далечни времена. Например, под Геленджик се намира тайнствена шахта, която съществува още от XVIII в.

По разкази на очевидци, шахтата представлява прав кладенец с диаметър около метър и половина. Стените са равни, като полирани, без всякакви следи от допълнително покритие. Когато преди няколко години един смелчак се спуснал в шахтата, на дълбочина от 40 м. гайгер-мюлеровият брояч отчел рязко нарастване на радиационния фон. И понеже преди това няколко от доброволците, които са се спускали в кладенеца, умрели, по-нататъшните изследвания били прекратени.

Има слухове, че шахтата няма дъно и там тече някакъв непонятен живот, а времето в глъбините на загадъчното образувание нарушава всички закони като ускорява своя ход. Според слуховете, едно момче се спуснало в шахтата. Останало там около седмица и се върнало цялото побеляло и остаряло.

През 70-те години на миналия век шахтата била изследвана от украински спелеолози. Единият от тях се спускал в шахтата, а двама го подсигурявали. Когато се спуснал на 30 м., другарите му чули, че от дъното се носи някакво непонятно бучене. Викнали го, опитали се да разберат какво става, трябва ли му нещо. В резултат се разнесли див вой и рев, които вледенявали душата. Спелеолозите задърпали другаря си навън. Отначало въжето било опънато като струна, а после изведнъж опънът рязко отслабнал и те изтеглили само въжето. Личало, че е било отрязано с нож.

— По онова време военните от Севернокавказския окръг оградили района около шахтата, направили свинарник и оранжерии, затрупали отвора на кратера с дървета: животните често падали там. Но по някаква си причина войниците не останаха дълго там – разказва един от местните жители, С. Андреев.

По време на последната експедиция спелеолозите се спуснали на дълбочина от 40 м. Не искали да рискуват да се спуснат по-надолу. Започнало да расте нивото на радиацията – 4-5 пъти повече от естествения фон. Телекамерата, която се опитали да спуснат с помощта на три въжета, до 200 метра показвала само голи стени. Вече имало двама починали от лъчева болест доброволци и изследванията спрели.

Времето в геленджикската шахта тече по-бързо. Неотдавнашна експедиция показала удивителни резултати. Изследователите, които се изкачили на пвърхността сверили хронометрите на часовниците си. Оказало се, че за 2 часа и 15 минути хронометрите в шахтата са избързали с 2 минути и половина.


Кошмар на сондажната кула

Преди известно време финландският вестник «Амменусастия» публикува следното съобщение: «Ужасна твар с огромни крайници излетя от дупката на кладенеца точно в момента, в който бяхме спуснали сондата на дълбочина 12 километра, с включен рекордер. Като учен, аз не вярвам на чудеса и на библията, но като очевидец съм принуден да повярвам в ада. Едва ли е нужно да обяснявам колко сме потресени от направеното откритие. Но ние знаем какво чухме и какво видяхме. И това е напълно достатъчно за да разберем, че сме сондирали вратата към ада».

А всичко започнало с това, че група геолози и учени започнали сондажни работи, свързани с проучване на движенията на литосферните плочи под повърхността на Земята. По свидетелства на очевидци, а те били около 5о души, съдбоносната драма се разразила когато била достигната дълбочина от около 14, 4 километра. Изведнъж върхът на сондажното свредло започнал бясно да се върти, все едно е достигната някаква кухина или пещера, например.

Геолозите предприели бързо издигане на свредлото, но изведнъж се случило нещо непредвидено. Някаква зъбата твар с огромни нокти изведнъж изскочила от дупката, виейки, като ранен звяр, стремително се издигнала нависоко в небето и след това изчезнала.

Не ще и питане, че всички се изплашили. Болшинството дори се разбягали надалеч, но на тези които останали, им предстояло още едно изпитание.


«Ние, — разказва се по-нататък в статията, — спуснахме в дупката микрофон, предназначен за звуково следене на движенията на литосферните плочи. Но....за наш неописуем ужас, отначало чухме силен човешки глас, в който звучеше болка.

Първоначално си помислихме, че всичко идва от оборудването. Но когато, след като изследвахме всички триещи се части и установихме, че всичко е наред, нашите подозрения се потвърдиха. Виковете и воплите се носеха от бездната на дълбочина от около 15 километра и вече не бяха вопли само на един човек. Това бяха викове и стонове на милиони хора. Ужасна какофония! За щастие, ние записахме всички тези звуци на магнитна лента, после прекратихме сондирането и плътно запечатахме отвора на шахтата. Беше напълно ясно, че сме станали очевидци на неща, които са извън границите на човешкото разбиране.»


Проход над Северния полюс

Между другото, испанските учени Хозе Вина и Мира Перез са установили даже какви са климатичните условия на ада — там температурата е 456 градуса. Те подкрепят своите изследвания с цитати от Библията, където е казано, че грешниците ще се варят в кипяща сяра. Известно е, че сярата се топи при температура 455 градуса.

А американският физик Мариана Маклайн счита, че в най-близко време ще можем да превърнем в реалност пътуванията, ако не в ада, то в други светове.
Според съобщението на Маклайн на една пресконференция, група учени са открили над Южния полюс изход към друго измерение. Това е станало миналото лято, по време на експедиция в Антарктида.

Изследователите обърнали внимание на странно явление - високо в небето се появявало странно движение на въздуха, подобно на циклон. И винаги на едно и също място. Понеже разбрали, че става нещо необикновено, те решили да го проучат и заредили аеростата с цял контейнер метеорологични апарати. Когато аеростатът достигнал «циклона», внезапно изчезнал.

Според думите на Мариана Маклайн, сега се готви нова експедиция до Южния полюс. Ако се окаже, че «окото в небето» помага на хората да се пренасят в различни светове, то според доктор Маклайн, трябва да бъдат взети мерки и да бъдат приети правила заповедение в другото измерение, както и да бъде установен контрол на изпълнението.

- Ние не знаем какво ще се случи с човека, който попадне в другия свят. Известно е само, че тези експерименти са много опасни....

Още статии

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 Деян 12-07-2017 13:54
Пълно е с лъжи в тази статия! Жалко, че се предлагат на хората лъжи!
Библията ясно казва: "Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, понеже споменът за тях е забравен;
Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето." Еклисиаст 9:5,6
Псалом 146:4 - Излиза ли духът му, той се връща в земята си; в тоя същия ден загиват намеренията му.
Така че не се мамете по лъжата на сатана, която каза още в райската градина, като каза: Никак няма да умрете.
Защото Библията ясно пише: душата, която е съгрешила, тя ще умре. (Езекиил 18:4)
Цитиране
 
 
+2 #1 Yulia Biserova 25-01-2013 11:39
PRIATELI ADA E NAISTINA UJASNO MQSTO....POBIVA T ME TRABKI ! NADQVAM SE VSEKI DA PRIEME HRISTOS ZA SVOI LICHEN SPASITEL.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови