Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Дейвид Уилкерсън - Белегът на зрелият вярващ

growingup

Белегът на зрелия вярващ е отказа да бъде „блъскан и завличан от всеки вятър на някое учение...” (Ефесяни 4:14). Такива вярващи не могат да бъдат манипулирани от никой учител. Те нямат нужда да обикалят наоколо, защото растат в Христос. Те са научили Христос. Няма да бъдат завладени от музика, приятели, личности или чудеса, а от глада за чистото Слово.
Павел каза: „... за да украсяват във всичко учението на Бога, нашия Спасител” (Тит 2:10). Кое е учението на Христос? Божията благодат ни учи да се отречем от безбожието и светските страсти и да живеем разбрано, праведно и благочестиво в настоящия свят (Тит 2:11,12). Учението на Христос ще те промени според образа на Христос. То ще изобличи всеки скрит грях и всеки зъл копнеж.
Учителят ти изобличава ли с власт, говори и поучава ли те да оставиш греха и всички идоли, както е казано в Тит 2? Учиш ли се да мразиш страстно греха? Или си тръгваш от църквата все още не напълно осъден? Можеш ли да излезеш от там и да се прилепиш към любимите си грехове? Посланието в учението на Христос е: „Нека очистим себе си от всяка плътска и духовна нечистота, като се усъвършенстваме в святост в страх от Бога.” (2 Коринтяни 7:1)
Много хора ни пишат: „Пасторът ни продължава да казва – не съм тук, за да проповядвам срещу греха; тук съм, за да издигна Исус.” Или: „Няма да има никакво обвинително проповядване от този амвон! Тук съм, за да премахна страха и депресията от хората си.” Дори сред петдесятните проповедници има две крайности. Някои от тях крещят сурово, легалистично евангелие, без любов, а по дела; докато други проповядват срещу греха като страхливци, извинявайки се за това по време на посланието си.
Учението на Христос е учение на святост. „И ако някой предава друго учение и не се съобразява със здравите думи на нашия Господ Исус Христос и учението, което е според благочестието, той се е възгордял, без да знае нищо, и има нездраво желание за разисквания и празни спорове, от които произлизат завист, разпри, хули, зли подозрения” (1 Тимотей 6:3-4).
Учението на Христос ще те благослови, укрепи и окуражи, но и ще те осъди толкова дълбоко, че няма да можеш да седиш под него и да продължаваш да се прилепяш за тайната си похот.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови