Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Коя е Църквата Христова? Къде е тя?

13669848 1245601645484791 4126870795143047949 n

Слово за деня:
ЗА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
Коя е Църквата Христова? Къде е тя? Съществуват много тълкувания и мнения, но кое е вярното? Чувала съм, че църквата е в Духа, в храма, всяка конфесия и деноминация претендира, че точно тя Е истинската църква. Чух дори, че „ако един мюсулманин е истински вярващ и един християнин също, то те могат да бъдат в едно тяло”. По повод на това последното си спомних едно описание от една моя приятелка, която описваше съединяването на различните конфесии така: „ Ако едно тяло е с глава на орел, тяло на мечка и опашка на лисица...” Дали това се отнася за конфесиите или за различните религии? Един „истински” мюсулманин вярва в Алах и Мохамед, един „истински” будист вярва в Буда, Шива и други богове. Дали ако приемем това изказване за вярно, няма да се получи чудовището на Франкенщайн? 1 Тимотей 2:5 „Защото има САМО един Бог и ЕДИН ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус,” ДА 4:12 „И чрез НИКОЙ ДРУГ няма спасение; защото НЯМА под небето друго име дадено между {Или: Открито на.} човеците, чрез което трябва да се спасим."
А Сам Исус Христос казва за Себе Си в Йоан 14:6: „ АЗ СЪМ Пътят, Истината и Живота”. Коя е истината?
Църквата НЕ е и не може да бъде в Духа, защото има работа да върши. Църквата сме ние тук, на земята и от нас зависи разширяването на Божието царство. Ние сме Тялото Христово, като Исус Христос Е главата на това тяло. Едно тяло се състои от много части и те са различни. Всяка от тях има различна функция и...те са различни. НО не са извън тялото, а ЗАЕДНО изпълняват предназначението си и обслужват тялото. Католиците казват: „Ние сме църквата” и...са прави. Православните казват: „Ние сме църквата” и...са прави. Протестантите със стотиците си деноминации казват същото и...те са прави. Къде е истината? ИСТИНАТА Е, че ВСИЧКИ ние вярваме в ЕДИН Господ и това ни прави части от ЕДНО тяло. Във всяка конфесия и деноминация има искрено вярващи и те са част от църквата. Различни сме, по различен начин служим на Господ, но...и частите на едно тяло са различни и по различен начин обслужват тялото. Което е съвсем нормално, защото тялото ИМА нужда от ВСИЧКИ. Къде се явява проблема? Това е от неразбирането, че НЕ можем да бъдем всички еднакви ( а и нужно ли е на едно тяло САМО ръце или крака или очи? ) и вместо да гледаме на РАЗЛИЧИЯТА помежду ни, да намерим всеки СВОЯТА функция, която трябва да изпълнява, за да допринесе растеж на тялото. Вместо да се нападаме и обвиняваме ВРЕМЕ е да започнем ЗАЕДНО да заработим за разпространението на Царството на земята.
И моят призив Е: Църкво Христова, събуди се, разбери предназначението си и започни да функционираш нормално – времето за завръщането на Главата, на нашият Господ Е МНОГО близо! Много по-близо, отколкото е било вчера или онзи ден! Спри да се вглеждаш в различията между частите си и започни да ги обединяваш, за да заработи нормално това тяло – НИКОГА ръката няма да може да вижда, или окото да чува! Но всяка една част, ако работи по своето предназначение ще може да СЛУЖИ на Тялото. Пророчеството на Йоил ни казва много добре КАК е нужно да служим: Йоил 2:7,8 „Те тичат като юнаци; Като военни мъже качват се на стената, И маршируват ВСЕКИ В ПЪТЯ СИ Без да развалят редовете си.
НЕ се тласкат един друг; Маршируват ВСЕКИ В СВОЯ ПЪТ; И даже като падат около оръжията Не спират вървежа си.”
На Църквата, която ВИНАГИ Е била, Е и ЩЕ БЪДЕ САМО ЕДНА!
Катя Николова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 Тих Ангел 18-07-2016 16:32
Тези който изпълняват Божията воля са Божий и са църквата Христова понеже Дух светий обитава в тях и ги наставлява . Христос дойде да ни освободи от всички заблуди на Сатана и суеверия . А понеже Бог в своята четвърта заповед ви е казал да пазим седмия ден съботата църквата не го прави съответно да се за питаме това църквата Христова ли е ?
Първо съборно послание на Свети Апостол Иоан на Богослова

6. Ако кажем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, ние лъжем и не постъпваме по истината;
7. ако ли ходим в светлината, както и Той е в светлината, имаме общение един с други, и кръвта на Иисуса Христа, Неговия Син, ни очистя от всеки грях.

Ето Божието слово то само говори за истината и за тези , който са Божий
Цитиране
 
 
0 #1 Тих Ангел 18-07-2016 16:27
Йоан 14:21-26

18 Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. 19 Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете. 20 В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас. 21 Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему. 22 Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света? 23 Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него. 24 Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил. 25 Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас. 26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови