Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Християни извън Божията благодат!

Извън Божията благодат!

Днес много християни не са кръстени в смъртта и възскресението на Исус Христос и заради това те не пребъдват в Божията благодат, която е горе в Небесата.

Да, те имат Святия Божий Дух, но евангелието което са приели е това: Изповядай греховете си, приеми в сърцето си Господ Исус Христос и ще се спасиш. Това е хубаво, но не е достатъчно. Защо? - Защото виждаме несъвършеството в живота на християнина.

Понеже когато той се изправи пред греха в живота се подава и съгрешава и Святият Божий Дух се оттегля от него в живота му и той продължава да живее стария живот по плът. Какво означава това? Това означава че старото естество на човека не е още реално преминало през смъртта и възскресението на Исус Христос, за да се унищожи тялото на греха, както се казва в Римляни 6 глава. Кой може да извърши това?

Единствено и само Святия Божий Дух в живота ти. Никой друг не може да го направи, само Той. Защото Исус Христос заплати цената на кръста на Голгота, за да може твоето старо греховно естество да бъде умъртвено, за да може както Исус Христос възкръсна от мъртвите така и ти да възкръснеш за нов живот поставен в благодатта на Бога. Там където ще си отделен от греха в живота си, там където ще пребъдваш истински в тялото Христово, там където няма служиш повече на греха, но на благодатта и на Бога като оживял от мъртвите! Възможно ли е това? Възможно ли е да бъда освободен от греха? - Възможно е благодарение на делото на кръста на Голгота което Исус Христос направи за теб, Той умря за да ти прости греховете, но също така и да те освободи от тях! За да не робуваш вече на старото естествено но на закона на благодатта и на Духа!

В Библията се казва роденият от Бог не съгрешава! Тогава защо в живота на някои християни пребъдва греха и те се подават и съгрешават? Защото тяхното старо грешно естество още не е разпнато на кръста на Голгота, за да се унищожи тялото на греха и те да се новородят отгоре, от Духа на благодатта на Господа Исуса Христа, чрез възкресението на Исус Христос! Защото точно това дело ти дава право да влезеш в благодатта на Бога, не със старото естество, но с новото което Исус Христос ще ти даде.

Което сам Той е изградил в Себе си. Защото Той каза: Разрушете този храм и Аз ше го съградя за три дена. Той говореше за храма на Своето тяло, но Неговото тяло не се намира тук на земята, но горе в благодатта на Бога! Сам Той е благодатта, Сам Бог дава тази благодат която е в Сина Му Исуса Христа. И достъпът до нея е чрез смъртта и възскресението на Исус Христос. Амин!

Споделено от Павел Христов

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови