Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

КОЙ Е ХРИСТИЯНИН??? - Форуми

Християни

Често се задават такива въпроси: "Кой е християнин? Как да позная християнина, ако го срещна някъде? Дали Матей, Лука и Йоан са християни? Дали всеки, който влиза в църква и пали свещ е християнин? Или пък дали всеки, който отива в евангелска църква и си вдига ръката, когато проповедникът призове към покаяние, е християнин? Дали всеки, който отива до олтара в църквата минава за християнин? Дали всички, които седят на пейките в църквата по време на службата, са християни? Кой всъщност е християнин?" И може би накрая ще се попиташ: "Аз християнин ли съм?"

Веднъж един християнин по време на благовестване среща пиян шофьор. В опита си да му помогне да разбере истинският смисъл на живота, той го пита: "Ти християнин ли си?". Отговорът идва бързо и рязко: "Какво си мислиш, че съм? Езичник ли?". Това е жалка отправна точка.

Брилянтен проповедник, пълен с енергия и желание да успее в служението си. Но животът му в къщи е белязан от гордостта и ревността, заради които се провали най-славния Божий ангел - Луцифер... Такъв човек християнин ли е?

Надарена с талант дама, която пее като ангел и се моли като пророк, но когато говори, гласът й е гръмотевици и изригващ вулкан!... У дома или на работното й място царуват горещият й темперамент, свадливостта й и предизвикания смут. Тя християнка ли е? Гръмовния водопад от нейните думи говори, че Христос не живее в сърцето й.

Да бъдеш християнин - това не е нов етикет. Това е нов живот! Думата християнин за първи път се среща в Новия Завет. В Стария Завет я няма. "И първо в Антиохия учениците се нарекоха християни" (Деяния 11:26). Още от първата употреба на тази дума става ясно нейното истинско значение. Учениците на Христос бяха наречени християни.

Четете цялата тема от тук: http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=8064

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови