Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Стреми се към целта си от цяло сърце

Епископ Т. Д. Джейкс

Епископ Т. Д. Джейкс, пастор на мегацърквата „Домът на грънчаря“ в гр. Далас, щата Тексас, предлага 5 съвета към себе си, ако днес бе на 25-годишна възраст.
„Вече живея 58 г. на тази земя. Изпълнявал съм всякакви дейности и роли в обществото – бил съм студент, учител, лидер в църквата. Бил съм разпоредител, служител, домакин. Освен това съм син, баща и дядо; съпруг, съсед и приятел. С наближаването на 60-ия ми рожден ден много си мисля за пропуснати възможности, съжалението и уроците, научени по трудния начин. Затова мога да очертая 5 принципа от живота, които бих споделил със себе си, ако днес бях на 25 г.“ А те са: 1.Стреми се към целта си от цяло сърце
Не можем да стигнем никъде, ако нямаме водач или пътепоказател. Целите трябва да ни посочват пътя ни. Но за да знаем ясно каква е целта ни, трябва сериозно да преразгледаме интересите си, силните ни страни и нещата, които са наша страст. Така ще си спестим излишна загуба на време, сили и ресурси и ще се съсредоточим да постигнем целта си – или да изпълним предназначението си.
2.Не позволявай на другите хора да определят кой си ти
Докато сме млади, често искаме действията ни да бъдат одобрени от хората – и така самооценката ни се повишава. Стремежът към признание не е проблем. Проблемът е, че някои хора са дотолкова разочаровани от своите неуспехи, дотолкова са озлобени, че не са в състояние да подхранят дарбите и талантите, които започват да се проявяват в живота.
3.Приготви се за разочарования
Възрастният Т. Д. Джейкс би посъветвал младия Т. Д.Джейкс към материално и емоционално тежки времена. Животът е пълен с трудности – човек трябва да се научи да си прави бюджет, да се придържа към финансовите си планове. Освен това в живота идва и емоционална пустош – но любовта, която изливаме в живота на другите, ще се върне и при нас – просто трябва да сме готови повече да обичаме.
4.Отстрани от живота си някои хора
Има хора, с които делим обяда си; има такива, с които делим живота си. Не всеки заслужава времето ни. Има хора, чието токсично присъствие трови и нашия живот и ни отбива от „правия път“. Те се познават по гнилия си плод. Запази най-доброто за тези, които най-много го заслужават.
5.Смей се повече
Животът е сериозна работа. Но това не означава, че човек по пътя не може да се смее. Смехът притежава изцелителна сила – така че намери някого, с когото заедно да се смееш

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови