Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ДРЪЖТЕ СЕ ЗА СВОЯТА УВЕРЕНОСТ!

david wilkerson

"Сатана ни атакува според мярката на светлината, която сме получили, и в която ходим. Тези, които ходят в малък лъч светлина не са заплаха за царството на дявола.Той се цели с "голяма борба от страдания" към тези, които обичат светлината, които приемат всичко, което Христос има за тях.Тези светии не участват в тъмнината. Те стоят твърди във вярата си, която ги прави да„издържат“.

Те са станали войници, които ходят в пълнотата на вярата. И все пак, заради своята вяра се превръщат в мишени на яростни атаки от страна на ада.Врагът идва като потоп върху такива войници.Сатана може да направи нещата да изглеждат така, като че ли всичко в техния живот се разпада: техните молитви изглеждат възпрепятствани, небесата сякаш са заключени и ги връхлитат страдания от всички страни.

В такива моменти от техните сърца може да се изтръгне следната осъждаща мисъл:"Ти си маловерен. Ако беше малко по-праведен, щеше да си по-близо до Исус, ако мислите ти не бяха толкова зли, нищо от това нямаше да ти се случи. Ти щеше да си на върха,подобно на тези около теб; да се наслаждаваш на изобилие и да чуваш ясно Божия глас."Това описва ли вас? В голяма борба ли сте в момента?

Възлюбени, това не е заради съмнение или грях, но е защото сте обградени от светлина. Светлината произвежда доверие в Исус и колкото повече светлина получавате, толкова по-голямо става вашето доверие в Него. Тази ваша увереност в Христос, Сатана се опитва да съкруши. Той е насочил силите на ада, за да ви повали в страх и неверие.Възлюбени, независимо през какво преминавате, всичко което Господ трябва да направи е да изговори една дума и бесовете се разбягват. Създанието трепери. Изведнъж отговора,който сте чакали идва върху вас. Тогава, питате вие, защо Господ не ми е отговорил още?

Защо страданието продължава? Защо изглежда толкова безнадеждно за някои от Божиите най-святи хора?
Всичко, което знам е това. В такива кризи, Божиите хора или порастват в увереност или захвърлят цялата си увереност. "Но ако се дръпне назад, няма да благоволи в него душата Ми. Ние, обаче, не сме от ония, които се дърпат назад, та се погубват, а от тия, които вярват та се спасява душата им."(Евреи 10:38-39).
Искате ли да доставите удоволствие на Христос? Тогава поставете цялата си увереност в Него. Дръжте, без да я изпускате и помнете Неговото обещанието за вас: "И така, не напускайте дръзновението си, за което имате голяма награда" (Евреи 10:35). Бог казва: "Дръжте се за вашата увереност, защото Аз я възнаграждавам."

Дейвид Уилкерсън

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови