Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

И с въжетата на своя грях ще бъде държан.

va

Пр. 5:22 Нечестивият ще бъде хванат от собствените си беззакония, И с въжетата на своя грях ще бъде държан.

Греховете са като въжета и вериги с които ние самите се оплитаме и завързваме. Колкото и да искаме да се развържем понякога, все не успяваме. В посланнието към Римляните, апостол Павел ни напомня, че всички съгрешиха, всички, без изключение. Човек първо трябва да признае греха си за да бъде развързан и освободен.


Ако и ти желаеш да прославиш Бога, СПОДЕЛИ СВОЕТО СВИДЕТЕЛСТВО ИЛИ ИСТОРИЯ ОТ ТУК: ПУБЛИКУВАЙ


Нечестивия е сравняван с този който все още не се е премирил с Бога. Само Бог има способността да ни освободи от силата и въжетата на греха. Колкото и да се напъваме понякога, ако не сме развързани, ние повече се оплитаме. Господ Исус Христос ни казва в Евангелието на Йоан 8:36 Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни. Днес много хора искат да са свободни и ползват какви ли не методи, ритуали, традиционни практики или наследствени поверия, но не успяват. Това е така защото тези неща нямат силата да развързват. Само скъпоценната кръв на Исус която се проля на Голгота има силата да ни развърже от въжетата на собствения ни грях и беззакония.

Първата стъпка към развръзването е покаяние пред Бога. Без покаяние не може да има простителсност. Това е зачитане на Господ, и признаване на твоята слабост, че сам не можеш да се справиш. Ако ние хората можехме, сами да се справим с греховете си и беззаконията си, то тогава Христос нямаше нужда да идва и да умира за всички нас. Пророк Исая ни пророкува за Спасителя-Христос, 650 години преди Той да дойде, Ис. 53:6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни. Господ се нагърби с моето и твоето беззаконие, защото Той видя, че човек сам не може да се освободи или развърже. Може би се сещаш, за някой твой близък или приятел, който все още не е развързан, който все още се лута в лабиринта и търси изход. Издигай го/я в молитва пред Бога, за да познае истината и да бъде освободен и развързан.

Понеже напоследък се проповядват всякакви учения и теории, искам да ви насърча с думите на апостол Йоан, 1Йн. 2:1-2 Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако съгреши някой, имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния. Той е умилостивение за нашите грехове, и не само за нашите, но и за греховете на целия свят. Бог е способен да ни прости всеки грях и да отмахне всяко беззаконие, когато Го търсим и Го признаваме като Господ и Спасител в живота ни.

Л.Петков

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови