Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Стивън Хокинг : 'Господ съществува' е медийна лъжа

След сигнал от наши потребители за невярна и подвеждаща информация, екипът ни направи разследване на бум новината: Стивън Хокинг : 'Господ съществува'. Оказа се, че това е фейк новина, с цел привличане на внимание и евентуално трафик, към псевдо медийни сайтове. Ето и пълен анализ на "новината".

След публикуване и разпространение на невярната информация от жълти информационни агенции като БЛИЦ, за мое голямо учудване са се вързали и БНТ и по-точно предаването “Вяра и общество”. Като в момента ще коментират събитието.

Стартът на тази еуфория започва на 8-ми март. В никому известен сайт (http://worldnewsdailyreport.com), в който “Bob Flanagan” публикува статия, според която Стивън Хокинг е държал реч на събитие в Кеймбридж. Според статията, Хокинг е споделил лично преживяване. Брат му е изпаднал в клинична смърт в продължение на 43 минути, при което е имал преживяване близко до смъртта. Той споделя, че е видял някаква висша сила. След това изживяване на брат си, Хокинг започва да вярва, че има някакъв феномен, който е създал всичко. Типично жълта и плоска история.

Българските медии споделят малко по-различна история. Те отново говорят, че Стивън Хокинг вярва в някакъв феномен, но новината идвала от телевизията S4C. Изненадващо, на сайта на телевизията подобна публикация няма… Но пък за сметка на това в интернет има негови изказвания, тотално отхвърлящи съществуването на Бог. Преценете сами...


Венци ТоневскиВенци Тоневски е създател и главен редактор на християнския уеб портал - християни.ком. Има техническо образование в областта на уеб дизайна, компютърните системи и компютърните мрежи. Поддържа и развива десетки уеб проекти, по-популярни от които Християни.ком, Българско Семейство, Християнски видео портал - Църква.ком и Български Християнски Форуми.
От 2012-та година е главен уеб дизайнер и консултант по интернет присъствието на електронното издание Свобода за всеки.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови