Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Защо някои християни отказват да празнуват Коледа

Много хора по света се чувстват отблъснати от това, в което Коледа се е превърнала, и отказват да я празнуват. Те съзират фалш, лицемерие и прекалена комерсиалност в празника. И му обявяват бойкот. Ето тяхната гледна точка:

"Не мога да намеря Коледа в Библията и не съм разбрала къде Исус Христос ни е казал да празнуваме Коледа. Дядо Коледа е лъжа, на която родители по целия свят учат децата си. Ето защо Коледа е фалшива - тя няма нищо общо с Христос или раждането му.

Освен това, по отношение на бизнеса, има хора, които генерират основните си приходи през годината именно в този период. Те са тези, които пропагандират най-усилено Коледа. Иначе разумни хора затъват в дългове, за да могат да купят подаръци за други. Няма логика да поддържаме религиозен празник, който не е библейски, който никога не е споменаван от Христос, който подтиква към заблуждаване на децата, който тласка хората към дългове и който подвежда християните на какво всъщност учи Христос".

П.А., Джорджия

"Исторически факт е, че Коледа не е денят или сезонът, когато Христос е бил роден. Така че, защо да почитаме ден, който е лъжа? Повечето хора не искат да признаят този факт. Например, как употребата на образа на Дядо Коледа се връзва с Христовото рождество? Как се връзва елхата? Грях е да се почита езически празник. Бог заклеймява почитането на езически божества.

Библията не препоръчва хората да празнуват раждането на Христос. Този ден - 25 декември, е бил отбелязван векове наред като празник на езическия бог на слънцето".

Д.С., Калифорния

"Със семейството ми празнувахме Коледа както всички останали, докато не почувствах, че трябва да намеря по-дълбокия смисъл и да си отговоря на въпросите дали радваме Бог, когато празнуваме Коледа, и дали така следваме заветите му.

В целия коледен дух - представите, песните, има противоречие. Историите за Дядо Коледа, за овцете по полетата, са неверни. Разбрах, че в Ерусалим вали и е студено през това време на годината, а понякога пада и сняг. Там по принцип овцете стоят затворени през зимата, а не се намират навън. Разбрах и че коледното дърво, украсата му, и практиката да се разменят подаръци, идват от фестивал в Древен Рим. Разбрах, че коледното дърво е въплъщение на идолопоклонничеството, което е обида към Бог. Исус не е прегрешавал през живота си и постановява и ние да избягваме греха.

Подаръците, които децата ни поръчват на Дядо Коледа, представляват финансово бреме за нас. Също така, лъжите за Дядо Коледа и летящите му елени подвеждат децата".

Б.Б., Канада

"Чувал съм, че Коледа се празнува от почти 4000 години. Ако това е вярно, а аз мисля, че е вярно, не виждам доказателства, че ранната църква е чествала Коледа или е опитвала да "християнизира" езически фестивал от преди Христовото рождество.

За мен е ясно, че ранната църква е почитала Светите дни, записани в Стария завет, а в него на няколко места е записано, че хората трябва да празнуват именно Светите дни след завръщането на Христос на земята. Библията е ясна, че трябва да загърбим езичеството и всяка година да спазваме Светите дни и Шабата".

Д.Н., Оклахома

"Осъзнах, че не можеш да сгрешиш, ако се придържаш стриктно към Библията. Там нито Христос, нито апостолите, нито ранната църква са отбелязвали Коледа или нещо подобно. Те са знаели какво повеляват свещените книги за опитите да се използват чужди религиозни практики, за да се почита Бог. Това просто не е приемливо.

Срамота е, че повечето хора никога не са отваряли Библията или не са си давали труда да научат историята на Коледа. Това е информация, която би им отворила очите широко. Аз започнах да се интересувам по въпроса като тийнейджър. Научих толкова повече за това какво представлява Бог и какво очаква от нас, когато започнах да разчитам на неговите думи, а не на човешките традиции, които нямат нищо общо с Библията".

Р.А., Австралия

actualno.com

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #3 Оля 26-12-2016 00:07
Всички където не празнувате Рождество Христово,защото в библията не го пише и било грях,как правите по един милион други грехове на година,на месец,ма сесмица,на ден и не се замисляте за това?????Или всъщноат Вие не правите грехове.Вие ате безгрешни.Аз мисля,че Библията е хубава приказка да разкажеш на децата си,но трябва да ги учиш да мислят със собствените си глави а не да оправдават целия си живот с Библията.И разбира се да правят грехове което си е нормално ,но във вашия алучай като дръпнат една изповед и извинение вечер прес Бог и ваичко ще Ви се размине.Не става така хора.Един ден като влезете в Рая /нали това е целта на цялото Ви алужение все пак/,ще аи я карате по правилата на Рая.Ама като живеете тоя живот ,на тая земя,карайте го по човешките правила.Стига сте чели книги,стига сте писали есета и сте анализирали.Про пускате лалво става около вас.Пропускате да видите Бог!
Цитиране
 
 
0 #2 ognyan asenov 17-05-2015 23:16
на 25декември се отбелязва рождество христово а не коледа това което вярващите трябва да правят е да изискват от църковните служители е да премахнат езическите празници и традиций
Цитиране
 
 
+4 #1 samin 23-04-2015 19:42
А не са ли прави в бойкота си?
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови