Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Да си върнеш контрола изисква да се разбереш с тихия спокоен гласец на Господ!

Гласът на Духа ще те попита същите неща, които попита Илия: „Какво правиш тук, Илия?” (3 Царе 19:9)

Бог казваше на слугата Си: „Докога ще позволяващ на дявола да те лъже? Кога ще се събудиш и ще кажеш: „Стига с тези глупости!” Време е да се изправиш, да отвърнеш на удара, да поемеш контрол!”

Вероятно Господ ти казва същите неща в този момент: „Защо се криеш тук и живееш в този страх и депресия? Докога ще позволяваш да продължава това? Не трябва да се страхуваш, никога не съм те оставял. Стани! Работата ти за Мен не е приключила. Излез от пещерата на тъгата и вината!”

Бог трябваше да зададе този въпрос два пъти на Илия. Отначало Илия каза, че светостта и ревността му са го вкарали в проблем: „Господи, избиха всичките Ти пророци. Само аз останах, а те се опитват да ме убият!”

Но Бог отново зададе въпроса, понеже Илия не беше казал цялата истина! Виждаш ли, Бог искаше да покаже на Илия какво се таеше дълбоко в сърцето му, истинската причина за това че духа и душата му бяха унили. А тя беше: „Господи, Ти позволи на дявола да се добере до мен! Позволи му да ме тормози, да ми отнеме радостта, да вложи страх в мен. А не заслужавах такова отношение! Бях свят, покорен, правя всичко, което ми кажеш. Но след всичките ми молитви, проповеди и покорство, се изправих пред най-голямата битка в живота си!”

Това описва ли и твоя дух? Опитал си всичко възможно, за да извършиш Божията воля и работа, давайки на Исус цялото си сърце и енергия, но си попаднал под атаката на дявола!

Господ идва при теб сега и те пита: „Защо си толкова унил, защо си паникьосан? Нека отидем до сърцевината на проблема. Кой е истинският проблем зад всичко това?” Той иска да си признаеш какво наистина се крие в сърцето ти: „Господи, не заслужавах тази атака от врага, когато толкова силно се опитвах да Ти угодя!”

Вероятно вече си излял сърцето си пред Бог по този начин. Но казал ли Си му останалата част, която се таи дълбоко в него”

„Уморен съм от всички тези уроци, Господи! Не желая да уча повече. Тук съм просто да върша волята Ти, да печеля победи за Теб, да спасявам души. Просто ми позволи да извърша това, а после да се прибера у дома в слава!”

Възлюбени, това е целия проблем: уморени сме да се учим на Божиите пътища! Мислим си: „Няма ли време, в което мога просто да поседна и да знам, че дявола е победен? Няма ли някога да свършат битките ми?” Не, Бог има различен план! А той е: „Когато се научиш как да се противиш на дявола, той ще бяга от теб!” (виж Яков 4:7)

Може да кажеш: „Вече знам това!” Но много християни смятат, че да се противиш на дявола означава да ми се присмиваш, да му крещиш, да се опитваш да го уплашиш. Но от това няма полза!

Тук Бог говори за нещо напълно различни. Той казва: „Как ще се научиш да се противиш на Сатана без да го оставя да се изправи срещу теб, да реве и да те заплашва? Той не е плод на въображението ти – той е истински дявол! А ти трябва да се научиш да му противостоиш!”

Професионалните дресьори на змии – онези, които извличат отрова от гърмящи змии за медицински цели – получават обучението си като ходят направо в гнездото на змиите. Това е единствения начин, по който те могат да се отърват от страха. И е единственият начин да видят как се движат и държат змиите.

Възлюбени, Бог иска да ви заведе в гнездото, да се изправите очи в очи с дявола! Той иска да чуете ловките лъжи и рев на врага, така че да се научите как да му противостоите. Иска да ви научи да стоите твърдо, тихо да устоявате цялото празно дрънчене на Сатана!

Библията казва за архангел Михаил: „Но архангел Михаил, когато в борба с дявола спореше за тялото на Моисей, не посмя да произнесе против него хулителна присъда, а каза: Господ да те смъмри!” (Юда 9). Михаил казваше без страх: „Няма време за игрички с теб, дяволе. Имам си работа. Господ ще се погрижи за теб!”

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови