Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Същността на демоните

Откровение 12:9 е най-ясния стих за същността на демоните, „И свален биде големият змей, оная старовременна змия, която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.” Библията сочи, че демоните са паднали ангели – ангели, които заедно със Сатана се разбунтуваха срещу Бог. Падането на Сатана от небето е описано в Исая 14:12-15 и Езекиил 28:12-15. Откровение 12:4 изглежда свидетелства, че Сатана взе една-трета от ангелите с него, когато той съгреши. Юда стих 6 споменава за ангели, които съгрешиха. Така че, най-вероятно демоните са ангелите, които последваха Сатана в греха срещу Бога.

Сатана и неговите демони сега търсят да унищожат и измамят всички онези, които следват и се покланят на Бога (1 Петрово 5:8; 2 Коринтяни 11:14-15). Демоните са описани като зли духове (Матей 10:1), нечисти духове (Марк 1:27), и ангели на Сатана (Откровение 12:9). Сатана и неговите демони мамят света (2 Коринтяни 4:4), атакуват християните (2 Коринтяни 12:7; 1 Петрово 5:8) и се сражават със святите ангели (Откровение 12:4-9). Демоните са духовни същества, но те могат да се появяват във физически форми (2 Коринтяни 11:14-15). Демоните / падналите ангели са врагове на Бог – но те са победени врагове. По-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света (1 Йоан 4:4).

gotquestions.org

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови