Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Реалността на ада

Адът реален ли е? Проучвания сочат, че 90% от хората по света вярват в „рая” докато по-малко от 50% вярват, че има вечен ад. Според Библията адът е абсолютно реален! Наказанието на грешните в ада е нескончаемо, както е блаженството на праведните в Рая. Наказанието на грешните мъртви в ада е описано из цялото Писание като „вечен огън” (Матей 25:41), „неугасим огън” (Матей 3:12), „срам и вечно презрение” (Данаил 12:2), място, където „червеят им не умира, и огънят не угасва” (Марко 9:44-49), място на „мъки” и „пламък” (Лука 16:23, 24), „вечна погибел” (2 Солунци 1:9), място на мъки с „огън и жупел”, където „димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове” (Откровение 14:10, 11) и „огнено жупелно езеро”, където грешните са „мъчени денем и нощем до вечни векове” (Откровение 20:10). Исус Сам посочва, че наказанието само по себе си в ада е вечно – не само дима и пламъците (Матей 25:46).

Грешните са вечен обект на негодуванието и гнева на Бог в ада. Те съзнателно претърпяват срам и презрение и мъки от самообвинение – заедно с яростния гняв на отхвърлянето на Бога – за цялата вечност. Дори хората в ада ще разпознаят абсолютната справедливост на Бог (Псалом 76:10). Онези, които ще бъдат в самия истински ад ще знаят, че тяхното наказание е справедливо и те самите трябва да обвиняват себе си (Второзаконие 32:3-5). Да, адът е реален. Да, адът е място на мъчение и наказание, които ще продължат вечно и завинаги, без край! Слава на Бог, че чрез Исус ние можем да избегнем тази вечна участ (Йоан 3:16, 18, 36).

gotquestions.org

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови