Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Душите и прошката - притча

Душите и прошката - притча

Християни.ком

християни.ком

Преди своето превъплащение на Земята, Душите се събрали на съвещание на Небето. БОГ се намесил в техния разговор и попитал една от тях:

-         Кажи ми, защо искаш да се превъплатиш?

-         Защото, искам да се науча да прощавам.

-         На кого ли ще прощаваш? Погледни, всички души са чисти, светли, даряващи любов. Всяка една от тях те обича, толкова много, че няма да има за какво да и прощаваш.

Душата се натъжила, но въпреки това, пак повторила:

-         А, аз толкова искам да се науча да давам прошка.

В този момент при нея дошла друга Душа и казала:

- Недей да тъжиш, аз те обичам много, ще дойда с теб на Земята, ще стана твой мъж. Ще ти изневерявам с други жени, а ти ще трябва да ми прощаваш.

Дошла още една Душа и промълвила:

-         Аз пък, ще стана твой началник на Земята и от дълбоката си обич към теб, ще се държа  лошо и несправедливо, така че да се научиш да прощаваш.

Така се заредили всички Души една след друга. Една поискала да и бъде най-доверената приятелка на Земята и да я предаде, друга поискала да и стане свекърва – зла и вечно недоволна и т.н.

И така събрали се Душите, които толкова много се обичали, че за да бъдат всички доволни си измислили сценарии по който да живеят на Земята.

Тогава се превъплатили...

На земята забравили за своята уговорка. Приели живота си твърде сериозно. Постепенно започнали да се обиждат, мразят, клеветят, да се карат, да си причиняват болка..., без изобщо да си спомнят, че те самите са си направили този сценарии и пропуснали най-важното, че те всички много се обичали!


Още статии

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови