Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Защо е важно да свидетелстваме за Божия Слава

Защо е важно да свидетелстваме за Божия Слава

Венци Тоневски за християни.com

Защо е важно да свидетелстваме за Божия Слава

Защо е важно да
свидетелстваме за Божия Слава

Животът на християнина изобилства от свидетелства за Божията намеса в живота му. Някои не виждаме и не разбираме, но други са толкова разтърсващи и осезаеми, че ги помним цял живот.

В тази кратка статия ще изложа няколко аргумента - защо е толкова важно да споделяме с човеците всяко едно свидетелство, което е достигнало живота ни?

Нека запомним, че Всяко едно свидетелство е мощен удар върху царството на сатана.

„И те го победиха с кръвта на Агнето и силата на своето свидетелство, защото не обичаха живота си до толкова, че да бягат от смъртта" (Откровение 12:11).

Свидетелствайки за Божиите чудеса в нашия живот, ние вършим Божията воля, като нашето свидетелство е потенциален инструмент за спасяване на нова душа и приближаването и към Бога.

Освен отделните ситуации на изцеление и благословение, самото ни спасение и новорождение е силно свидетелство. Няма по-голямо чудо от това един светски човек да се новороди и коренно да промени живота си, изповядвайки Христос.

Няма малко свидетелство!

Матей 13-31:32

"Друга притча им предложи, казвайки: Небесното царство прилича на синапово зърно, което човек взе и го пося на нивата си; което наистина е по-малко от всичките семена, но, когато порасте, е по-голямо от злаковете, и става дърво, така щото небесните птици дохождат и се подслоняват по клончетата му."

Дори и да ни се струва, че свидетелството ни е малко или незначително, то може да посее зрънцето на вяра в сърцето на светския човек. След време то може да покълне и да даде плодът на новорождението. Няма малко свидетелство!

Като християни ние сме ЗАДЪЛЖЕНИ да свидетелстваме.

Матей 25-14:33

14 Защото е както, когато човек при тръгването си за чужбина, свиква своите слуги, и им предаде имота си. 15 На един даде пет таланта, на друг два, на трети един, на всеки според способността му; и тръгна. 16 Веднага тоя, който получи петте таланта, отиде и търгува с тях, и спечели още пет таланта. 17 Също и тоя, който получи двата спечели още два. 18 А тоя, който получи единия, отиде разкопа в земята, и скри парите на господаря си. 19 След дълго време дохожда господарят на тия слуги и прегледа сметката с тях, 20 И когато се приближи тоя, който бе получил петте таланта, донесе още пет таланта, и рече: Господарю, ти ми предаде пет таланта; ето, спечелих още пет. 21 Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! в малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си. 22 Приближи се и тоя, който бе получил двата таланта, и рече: Господарю, ти ми даде два таланта, ето, спечелих още два таланта. 23 Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! над малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си. 24 Тогава се приближи тоя който бе получил един талант, и рече: Господарю, аз те знаех, че си строг човек; жънеш гдето не си сеял, и събираш гдето не си пръскал; 25 и като се убоях отидох и скрих таланта ти в земята; ето, имаш своето. 26 А Господарят му в отговор каза: Зли и лениви слуго! знаел си, че жъна гдето не съм сеял, и събирам гдето не съм пръскал; 27 ти, прочее, трябваше да внесеш парите ми на банкерите, и когато си дойдех, щях да взема своето с лихва. 28 Затова, вземете от него таланта и дайте го на този, който има десет таланта. 29 Защото на всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има. 30 А тоя безполезен слуга хвърлете във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби. 31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. 32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; 33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата."

Бог дава свидетелства в нашите животи, които да споделяме за Негова прослава. Едни от нас излизат сред хората и ги разпространяват, но за съжаление много други ги заравят и скриват.

Ето защо е толкова важно, приятели, да свидетелстваме за всяко едно чудо в живота ни. Ако дяволът ви атакува чрез срам, тогава ги напишете (вложете ги, за да трупат лихва) и рано или късно някой ще ги прочете точно когато има най-голяма нужда и ще се спаси.

Ако ти имаш свидетелство и искаш да го споделиш с останалите за Божия Слава, насърчение и спасение на нови души, пиши ни на следните координати:

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Социална мрежа на християни.ком: КЛИК

Социална група на християни.ком: КЛИК

Секции със свидетелства за Божия Слава:

Писмени свидетелства в християни.ком: КЛИК

Видео свидетелства в християни.ком: КЛИК

Видео свидетелства в църква.ком: КЛИК

Писмени свидетелства в Български Християнски Форуми: КЛИК

Видео свидетелства в Български Християнски Форуми: КЛИК

Споделяйте, разпространявайте, насърчавйте.

Бог да ви благослови и дари с мъдрост.

Всички права запазени © 2014. Препечатвания и препубликации само с разрешение:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Венци ТоневскиВенци Тоневски е създател и главен редактор на християнския уеб портал - християни.ком. От 2010-та г. започва да изследва и изучава Библията. Допреди това е бил ортодоксален (православен) християнин. Има техническо образование в областта на уеб дизайна, компютърните системи и компютърните мрежи. Поддържа и развива десетки уеб прооекти, по-популярни от които Християни.ком, Българско Семейство, Топ видео портал - PIKFun и Български Християнски Форуми.
От 2012-та година е главен уеб дизайнер и консултант по интернет присъствието на електронното издание Свобода за всеки.
През 2014-та година стартира проект Християнски видео портал - Църква.ком

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови