Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Заснеха Четвъртия конник от Апокалипсиса в Египет?

Екипът на американската телевизия MSNBC, отразяващ събитията на египетския площад „Тахрир“, се натъкна на смразяващо кръвта знамение – конник от Апокалипсиса. Уникалните кадри на неоновия ездач, възседнал пламтящ кон, носещ се над хората обиколиха света, пораждайки най-разнопосочни коментари.
Привидението се появява зад тълпата, хвърляща камъни срещу органите на реда в Кайро. Минава в лек тръс и след няколко метра се издига във въздуха и се разтваря в него.Публикувано изображение


 

 

 


Тв репортерите, командировани в една от най-горещите точки на света, били изумени, когато зърнали уловеното на лентата. Те няколко пъти са преглеждали кадрите, но няма грешка – призракът стои там.
Появата на огнения ездач съвпадна с момента, когато мародери влязоха в музея на Кайро и оскверниха мумии на няколко хиляди години. Според една от версиите това е фараон, слязъл от Небесното царство, чийто покой е бил нарушен. Религиозни водачи обаче са на мнение, че конникът е знамение за Апокалипсиса.
В Откровението от свети Йоан се посочва период, известен като Голямата скръб – Сатанинския гняв. Той започва с разбиването от Агнеца на седемте печата, с които е запечатана тайнствена книга:
„И видях в десницата на Оногова, Който седеше на престола, книга, написана отвътре и отвън, запечатана със седем печата.
И видях силен Ангел, който викаше с висок глас: кой е достоен да разгърне книгата и да снеме печатите й? „
Откровение на Свети Иоана Богослова, глава Пета
„И видях, когато Агнецът сне един от седемте печата, и чух едно от четирите животни да говори като с глас на гръмотевица: дойди и гледай!
2. И видях, и ето бял кон, и на него ездач с лък; и даден му бе венец, и той излезе като победител, за да победи.
3. А когато сне втория печат, чух второто животно да говори: дойди и гледай!
4. И излезе друг кон, риж; и на ездача му бе дадено да отнеме мира от земята, та човеците един други да се убиват; и даден му бе голям меч.
5. А когато сне третия печат, чух третото животно да говори: дойди и гледай! И видях, ето вран кон, и върху него ездач с къпони в ръка.
6. И чух глас среди четирите животни, който говореше: хиникс жито за динарий, и три хиникса ечемик за динарий; ала дървеното масло и виното да не повредиш.
7. А когато сне четвъртия печат, чух гласа на четвъртото животно да говори: дойди и гледай!
8. И видях, и ето сив кон, и върху него ездач, чието име беше смърт; и адът следваше подире му; и им се даде власт над четвъртата част на земята — да умъртвяват с меч и глад, с мор и със земни зверове.”
Откровение на Свети Иоана Богослова, глава Шеста

Кадрите, които обиколиха света на пожар, предизвикаха истинска политическа и религиозна дискусия. Коментарите са най-разнопосочни, от фалшификация до декларации от сорта „Църквата все още държи здраво своето стадо и не пуска в кошарата Антихриста“. Някои привеждат и икономически доказателства като поскъпването на пшеницата със 114%, което стои в основа на гладната революция в Африка.
Финалът на глава шеста завършва с разбиването на шестия печат и не е особено оптимистичен:
„И видях, когато сне шестия печат, и ето, стана голям трус, и слънцето стана черно като струнено вретище, и месечината стана като кръв;
13. звездите пък небесни паднаха на земята, както смоковница, разлюляна от силен вятър, хвърля незрелите си смокини;
14. и небето се дръпна и се нави като свитък, и всяка планина и остров се отместиха от местата си;
15. и земни царе, и велможи, и богати, и хилядоначалници, и силни, и всеки роб и свободник се скриха в пещери и планински скали,
16. казвайки на планините и на скалите: паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Оногова, Който седи на престола, и от гнева на Агнеца, защото дойде великият ден на гнева Му, и кой може устоя?”
Откровение на Свети Иоана Богослова, глава Шеста

Въпросите са повече от отговорите: дали кадрите са истински или става дума за фалшификация, дали това е конник от Апокалипсиса, дали е четвъртият или първият, защо се появява в Египет и т.н. Вероятно записите ща бъдат детайлно изследвани и тогава ще може да се каже нещо повече и по-категорично.

Видението се появява в 1:20мин. на репортажа.


 

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+2 #3 Miroslav IONEV 10-12-2011 14:53
hora GLEDAITRE NA BOGA STIGA S TIA GLUPOSTI VNIMAVAITE S FALSHIVITE 4UDESA
Цитиране
 
 
+1 #2 Administrator 08-03-2011 21:59
Цитит от naskorigov:
Лично аз си го обеснявам с проекта на NASA "Син лъч" (Blue Beam Project)с който световното правителство ще маниполира света с грандиозни холограми от спътниците ,за да създадът нова световна религия без която новия свтовен ред е невъзможен.Но ние знаем ,че идването на Христос няма да бъде една лазерна холограма, а най-великото събитие което очаква всеки християнин.
ВЕЛИКОТО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС


Има логика в това, което казваш Наско. Мисля и че в близките години ще бъдем свидетели на още редица подобни случаи, които ще се излъчват свободно по телевизиитеи медиите. Религията ще стане тема №1
Цитиране
 
 
+4 #1 Атанас 08-03-2011 18:23
Лично аз си го обеснявам с проекта на NASA "Син лъч" (Blue Beam Project)с който световното правителство ще маниполира света с грандиозни холограми от спътниците ,за да създадът нова световна религия без която новия свтовен ред е невъзможен.Но ние знаем ,че идването на Христос няма да бъде една лазерна холограма, а най-великото събитие което очаква всеки християнин.
ВЕЛИКОТО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови