Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Събирайте си съкровища на небето

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Събирайте си съкровища на небето

Венци Тоневски за християни.com

Събирайте си съкровища на небето

християни.com

"Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат;" (Матей 6:20)

Какво иска да ни каже Исус с тези думи? Какви съкровища трябва да събираме и къде всъщност ще бъдат съхранени?

Четейки малко по-надолу в (Матей 6:21) разбираме, че сърцата ни са там, където са нашите съкровища. Разграничавайки физическото от духовното виждаме, че има два типа съкровища - материални и духовни.

Ние избираме сами дали сърцата ни ще бъдат вързани към материалните, или ще копнеят за духовните. Материалните богатства както всички се досещаме са свързани с парите (които биха били полезен инструмент за евангелизиране, но и пагубни за човешката душа). В тази статия ще обърна внимание повече на духовните съкровища, тези които "молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат;"

Бог ни говори в Словото си, че праведните (издържали до край и опазили вярата) ги очакват различни награди и корони на слава. Степента на награждаване и слава ще зависи от това, как сме използвали ограниченото си време на Земята - дали то е оползотворено с вършене на стойностни и ценни неща, или е пропилято във вършене на беззакония, бездействие, гуляйство и забавления. Ако успеем да осъзнаем какво всъщност представлява вечността и спектъра на безвремие, то ние ще разберем, че годините ни на Земята са една прашинка в морето от вечния живот с Христос.

Забързвайки ежедневието в тези последни времена, дяволът се опитва да удари нашето внимание и да го отдалечи от духовните съкровища, измествайки ги с материални. Битът ни е изпълнен с тичане и вършене на светски неща, изкарване на пари и стремеж към по-висок стандарт в обществото. - Ние имаме семейства, които трябва да издържаме, ще каже някои. Да, това е така, но нека не забравяме, че „Моят Бог ще снабди всяка моя нужда според Своето богатство в слава чрез Христа Исуса.” (Филипяни 4:19).

Насочвайки вниманието и ресурсите си към Христос и вършене на Божията работа, ние никога няма да останем в нужда (Псалми 23:1). Още повече, Бог ни насърчава каквото и да вършим, да го вършим за Негова Слава (1 Коринтяни 10:31). Това ще ни донесе неимоверно благословение.

Истински скъпоценните бисери, които ще останат за вечността и ще ни прославят в цялото Небесно Царство и вселена, са спечелените за Бог човешки души. Не случайно Библията ни казва, че цялото Небе ликува, когато една душа се обърне към Бога (Лука 15:7). А за това Бог използва нас - християните. Благовествайки и разнасяйки евангелието по света, ние вършим това, за което сме призвани. Търпейки гонения в името на Христос и работейки за Божието Царство ние трупаме съкровища на Небето:

"понеже знаете, че за награда от Господа ще получите наследството. Слугувайте на Господа Христа."(Колосяни 3-3:24)

Наградата ни зависи също така и от малките неща в ежедневието, които Бог цени изключително много, защото разкриват чистотата на нашите сърца:

"И който напои един от тия скромните само с една чаша студена вода, в име на ученик, истина ви казвам, никак няма да изгуби наградата си." (Матей 10-10:42).

Нека не забравяме, че всичко, което ни е дадено - знания, таланти, финансови и лични благословения, e за да следваме призванието си за Божия Слава. Не бива да позволяваме човешката похвала и земна слава да замъгли крайната ни дестинация (прицелна точка):

"пускам се към прицелната точка за наградата на горното от Бога призвание в Христа Исуса." (Филипяни 3:14)

За тези, които се поддават на светския лукс, използвайки талантите си за собствена прослава, е писано че ще получат наградата си в пълен размер, тук и сега. Докато праведния ще благоволи във вечността, облят със слава и най-вече стоящ в Божието присъствие. Пред величието на рая и всичко, което ни очаква през вечността с нашия Създател и Творец, светските аплодисменти изглеждат толкова незначителни и жалки..

Бог е Бог на правдата и ще възнагради всеки точно толкова, колкото заслужава. Според стойността на работата, която е вършил на земята, копнежа за благовестване и любовта му към човеците.

"Защото Бог не е неправеден, та да забрави това, което извършихте и любовта, която показахте към Неговото име, като послужихте и още служите на светиите." (Евреи 6-6:10).

Нека внимаваме да не бъдем като богатия младеж от Матей 19та глава. Той разбираше с ума си, че Исус Христос е Господ, но сърцето му бу вързано за земното и обичаше парите. Позволим ли на парите да станат наш господар, а не ние техен, е твърде възможно да изгубим безвъзвратно нашето спасение и вечен живот.

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона." (Матей 6:24)

Исус посъветва младежа да продаде целия си имот и да раздаде парите на бедните, след това да го последва. Оставяйки земните съкровища, богаташът щеше да натрупа небесни, но той се наскърби и си отиде, защото бе твърде богат и вързан за земното. Днес разбира се не е наложително да продадем всичко, което имаме. Можем да следваме Христос като използваме ресурсите си за благовестване, евангелизиране и разпространяване на Благата Вест сред изгубените души в света.

Четейки всекидневно Божието Слово - Библията, ние се обучаваме как да разпознаваме капаните, които биха отнели нашата награда на Небето, а дори и нашето спасение. Пребъдвайки в молитва ние позволяваме на Бог да говори в сърцата ни, като по този начин ни дава напътствия и насоки за работата ни на Земята.

Времето ни е ограничено, нека не го пропиляваме!

Бог да ви благослови и дари с мъдрост.


Всички права запазени © 2014. Препечатвания и препубликации само с разрешение:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Венци ТоневскиВенци Тоневски е създател и главен редактор на християнския уеб портал - християни.ком. Реалното му обръщане към Бог става през 2010 година, в църква на вяра Емануил, гр. Пловдив. От тогава започва да изследва и изучава Библията. Допреди това е бил ортодоксален православен християнин. Има техническо образование в областта на уеб дизайна, компютърните системи и компютърните мрежи. Поддържа и развива десетки уеб проекта, по-популярни от които Християни.ком, Българско Семейство и Български Християнски Форуми.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Коментари   

 
0 #2 fraxinus 18-09-2016 21:35
"...2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божи, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, и чрез Когото всичко е станало;

3. Който заради нас човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Дух Светий и Дева Мария, и стана човек;

4. и бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан;

5. и възкръсна в третия ден, според Писанията;

6. и се възнесе на небесата, и седи отдясно на Отца;

7. и пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край."

http://www.bg-patriarshia.bg
Цитиране
 
 
0 #1 евгени 20-09-2014 21:18
Кой е Исус?
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови