Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЗНАЕШ ЛИ?

ЗНАЕШ ЛИ?

Пастор Симеон Попов

ЗНАЕШ ЛИ?

Пастор Симеон Попов

Знанието е сила. Невежеството е слабост, а много пъти – катастрофа.

Има различни знания. Някои са важни, а други са много важни. Едно е, много да знаеш, а друго – да знаеш необходимото и нужното.

Следният анекдот изяснява мисълта ми: Известен професор почивал в морски курорт. Един ден наел лодкар, за да се поразходи навътре в морето и да се наслади на заобикалящата го безбрежност. В непринуден разговор той запитал лодкаря дали е учил география.

- Не, не съм – отговорил скромно лодкаря.
- О, тогава една четвърт от живота ти е изгубена! – казал професорът и продължил – А разбираш ли нещо от философия?
- Не – отново отговорил лодкаря.
- Тогава половината ти живот е загубен. А какво знаеш за астрономията?
- Нищо – повторил лодкарят.
- Тогава три четвърти от живота ти са загубени.

Междувременно задухал силен вятър. Надигнали се големи вълни, които като глутница вълци са нахвърляли срещу лодката.

- А вие знаете ли да плувате? – попитал на свой ред лодкаря.
- Не – отговорил изплашено професорът.
- Тогава целият Ви живот е загубен – завършил лодкарят.

Драги читателю, ти знаеш много неща. Но има някои, които са много важни. На тях, именно, искам да спра вниманието ти.

Знаеш ли, че има Бог? Той те е изпратил да живееш на земята, без да те пита искаш ли да живееш или не. Той е определил твоите родители, братя и сестри, които до голяма степен определят съдбата ти. Знаеш ли, че този Бог всъщност е твоят истински Баща? Той те обича и желае твоето добро. За това чрез съвестта ти те смущава когато мислиш зло и те радва, щом планираш добро.

Познаваш ли Библията? В нея е събрана мъдростта на човечеството за хилядолетията. Тя ни разкрива Божията воля. Ако я изучаваш с благоговение, става истинска храна за душата ти. С всеки изминат ден ти се приближаваш до своя смъртен час. Кога, къде и как ще го преживееш, ти не знаеш. Но Този, Който без да те пита те изпрати на земята, ще те повика и против волята ти при Себе Си. И тогава какво?

Знаеш ли, че имаш безсмъртна душа? Две са местата за душите отвъд гроба: небе и Ад. Къде предполагаш, че ще прекараш вечността? Знаеш ли, че там ти не разполагаш с никаква власт и волю-неволю ще предоставиш себе си на Този, Когото, за жалост, на земята си отричал.

Знаеш ли, че Бог е любов, че Този абсолютен Господар над всичко и на всички търси да общува с всички Свои творения, включителни и с теб? Какво е отношението ти към Него? Ето кардиналния въпрос. Той е, и остава най-великата реалност. Затова Той изпрати Своя Единороден Син Исус Христос на земята да ни открие Бога и да ни покани да пристъпим към Него с вяра.

Този Бог-любов е свят и чист. За това се отвърна от греха, при все, че обича всеки грешник. И ти си грешник. Моля те, не се бунтувай срещу това мое смело твърдение. Истината е на моя страна. Наблюдавай мислите и чувствата си, когато размишляваш в уединение. Сложи ръка на сърцето си и ще признаеш, че съм прав. А като грешник не можеш да застанеш чист пред Божият съдийски престол след смъртта си.

Заплата на греха е смърт, казва Библията чрез Апостол Павел. И за това дойде Исус и пострада за греховете на всички човеци, включително и за твоите, за да приемеш пълно опрощение. Така, спокойно можеш да срещнеш смъртта и да навлезеш в блажената вечност, където Бог царува и се върши Неговата воля.

Молиш ли се? Ето, въздухът е невидим навсякъде. Така е и с Бога. Можеш навсякъде и по всяко време да Го призовеш в молитва и да имаш истиснки духовен живот. Така, ти даваш възможност на Бога да участва при разрешаването на твоите проблеми. Не напразно един брат в Господа е казал: „Молитвата е ръката, която движи Ръката, Която движи света!“ Живот без Бога не е живот. Не задоволява. Но внимавай, вярата в Бога е съкровище. То обаче има врагове. Можеш да го загубиш или да ти го откраднат.

Един мислител казва: „Загубиш ли пари – нищо не си загубил! Загубиш ли здраве – нещо си загубил! Загубиш ли чест – много си изгубил! Загубиш ли душата си – всичко си загубил!“

Не чакай! Побързай! Смъртта не чака. Тя не обича да отлага решението си за друг път. Предай в молитва сърцето си на Бога. Приеми Исус като Свой личен Спасител. Набави си Библия, или Новият завет (Евангелието) и просвещавай себе си за Божията воля и за истински богоугоден живот. Потърси общение с други вярващи и доведи други, които живеят без Бога, в небесната кошара.

Молитва: Татко Небесен, съзнавам и признавам, че съм правил грехове. Моля Те, прости ми в името на Исуса Христа. Аз приемам Исус за личен Спасител, изповядвайки, че кръвта Му има сила да ме очисти от всеки грях, било то в мисли, думи и дела. Исусе, помогни ми да Те следвам всеки ден! Искам един ден да бъда при Теб! Дай ми сили да издържа до край. В името на Исус, амин.

Пастор Симеон Попов

1990 г.

Гр. Шумен

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови