Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Въздържание? Или за секса преди брака, според Божието Слово.

Въздържание? Или за секса преди брака, според Божието Слово.

статия

Въздържание, или за секса преди брака, според Божието Слово.

Въздържание, или за секса преди брака, според Божието Слово.

Библията безспорно осъжда блудството и прелюбодеянието. В такъв случай, ако една двойка извърши сексуален акт преди брак, според Бог, те са блудници.

Това директно спира Божията закрила, те падат под осъждение и са уязвими към ударите на сатана в живота им.

В 1 Коринтяни 7:2 ни е казано точно и ясно: "Но, за да се избягват блудодеянията, нека всеки мъж има своя си жена, и всяка жена да има свой мъж."

Чрез този стих Павел ни разкрива, че бракът е "лек" против неморалността и сексуалната деградация. Която като че ли с невероятно бързи темпове нараства през последните поколения. Библията ни разказва, че в последните времена (в които живеем) злото ще се увеличи, както и успоредно с това разпространението на Евангелието ще обхване цялата земя.

Апостол Павел ни разкрива още, че за човека в плът е твърде трудно да сдържа и контролира своите сексуални страсти. И за да не изпаднат в осъждение за хората е добре да се женят. След което да правят всичко присъщо за една семейна двойка.

Библията ни отпраща на още много места предупреждения за сексуалната чистота преди брака и блудството.

 • Деяния 15:20 "но да им пишем да се въздържат от оскверненията чрез идоли, чрез блудство и чрез ядене удавено и кръв."
 • 1 Коринтяни 6:13 "Храната е за стомаха, и стомахът е за храната; но Бог ще унищожи и него и нея. А тялото не е за блудодеяние, но за Господа, и Господ е за тялото,"
 • 1 Коринтяни 6:18 "Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, съгрешава против своето си тяло."
 • 1 Коринтяни 10:08 "Нито да блудствуваме, както блудствуваха някои от тях, и паднаха в един ден двадесет и три хиляди души."
 • 2 Коринтяни 12:21 "...да не би, когато дойда пак да ме смири моят Бог между вас, и да оплача мнозина, които отнапред са съгрешили, и са се покаяли за нечистотата, блудството и сладострастието, на които са се предавали."
 • Галатяни 5:19 "А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие,"
 • и други.

  Библията ни съветва и насърчава за пълно въздържание преди брака. Евреи 13-4: "Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците."

  Сексът след брак е много по-удовлетворително и съкровено изживяване от безбрачния. Песен на песните и няколко други пасажи от Божието Слово (като Притчи 5:19) ясно описват удоволствието от секса, когато двама души са в мир с Бога и връзката им е благословена.

  За съжаление твърде малко хора (даже и сред т.н. ортодоксални християни) спазват тези ценни заръки на нашия небесен Баща, като така загубват истинското удовлетворение от един полов акт между мъж и жена.

  Въздържанието като цяло не е просто една заповед, която Бог е решил да ни даде ей така.. Въздържанието спасява животи като намалява процента на абортите, намалява предаваните болести по полов път (някои от които смъртоносни), намалява процента на деца, израснали без един или двама родители. Въздържанието дава истински правилната стойност на сексуалните взаимоотношения между двама човека, и най-вече показва почитта ни към Бог!

  В един истински мъж, човек на вярата и Божии войн, не трябва да има поход. Християнинът трябва да бъде за пример и Божия Слава, да не позволява емоциите да замъгляват и разсейват съзнанието му, което да е в пълна кондиция с Божието Слово. Това може да стане единствено, ако самият той общува всекидневно с Бог, чрез четене и изучаване на Библията, чрез молитва и смирение.

  Едва тогава Бог ще го благослови с благочестива и любяща съпруга.


  Венци Тоневски | За християни.com | 19.01.2014


  Венци ТоневскиВенци Тоневски е създател и главен редактор на християнския уеб портал - християни.ком. Реалното му обръщане към Бог става през 2010 година, в църква на вяра Емануил, гр. Пловдив. От тогава започва да изследва и изучава Библията. Допреди това е бил ортодоксален православен християнин. Има техническо образование в областта на уеб дизайна, компютърните системи и компютърните мрежи. Поддържа и развива десетки уеб прооекта, по-популярни от които Християни.ком, Българско Семейство и Български Християнски Форуми.

  СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

  Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
  loading...

  Коментари   

   
  -8 #1 --- 22-09-2014 18:26
  Вашият бог е извратен садист - никога няма да го приема.
  Цитиране
   

  Добавете коментар

  Защитен код
  Обнови