Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Как да не се разочароваме от църквата и нейните служители

Как да не се разочароваме от църквата и нейните служители


Как да не се разочароваме от църквата и нейните служители

Как да не се разочароваме от църквата и нейните служители

Бившият издател на списание Charisma Лий Грейди в своя статия дава 8 съвета на тези, които са разочаровани от църквата и нейните служители:

Прощавайте от все сърце. Първият начин за изцеление е прошката. Независимо колко сте наранени, опитайте се да следвате Писанието и да прощавате, както Христос е простил на вас (Кол. 3:13).

Учете се от грешките на другите. Вие имаме наставници, на които искате да подражавате в служението. Но те са хора и правят грешки. Учете се от техните грешки.

Не се възгордявайте. Ако позволите на огорчението и негодуванието да се заселят в сърцето ви, няма да забележите как вашият характер се променя към по-лошо. „Защото, ако някой мисли, че е нещо, като не е нищо, той мами себе си” (Гал. 6:3).

Не губете мира в сърцето си. Никога не допускайте обидата да съсипе връзката ви с когото и да било. Говорете с този, който ви е обидил, кажете му какъв е проблемът и му дайте възможност да признае вината си или да обясни на какво се дължи недоразумението.

Не оставяйте вашата църква. Не оставяйте църквата напълно. Дяволът иска да бъдете сами, без духовни опори, защото тогава сте по-уязвими и по-лесно е да ви измамят и да ви доведат дори по-далече.

Говорете с някой страничен човек. Не оставайте сами в тази ситуация. Кажете на някого за вашия проблем, така че да може да посочи вашите слабости. Поискайте съвет от мъдър, зрял християнин, на когото имате доверие.

Освободете се от манипулации. Ако вашият незрял лидер осъжда вас и другите, възползва се от служебното си положение, за да ви наказва несправедливо, и използва всички видове духовни манипулации, молете се и помолете някого да се моли за вас.

Оставете и забравете всички обиди. Не си струва да си спомняте за болката отново и отново. Забравете всяка дума или мисъл. Напомняйте си думите на Исус на кръста: „Отче, прости им, защото не знаят какво вършат” (Лука 23:34 ). Оставете вашата обида на кръста.

Източник: Истина.Инфо | evangelskivestnik.net


Още статии

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови