Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Анализ на книгата „директно към пастирите” от Франк Виола

Анализ на книгата „директно към пастирите” от Франк Виола

Получено по email.
Декември 2013 г


Анализ на книгата „директно към пастирите” от Франк Виола

Откъс от - Анализ на книгата „директно към пастирите” от Франк Виола.

Уважаеми администратори,
обръщам се към Вас с предложение да публикувате във Вашия сайт един богословски анализ на книгата на Франк Виола "Директно към пастирите". Необходимостта този анализ да бъде разпространен сред повече християни е все по-разрастващото се влияние на крайното учение, пропагандирано чрез книгите на Франк Виола. Този автор си позволява да квалифицира съвременната църква само като една човешка организация, отхвърля властта, дадена на настойниците в църквата (вярващите трябвало да се самоуправляват, като вземат всичките си решения задължително и винаги с единодушие), длъжността и заплащането на пастира, църковните сгради, съществуващите деноминации и др.

За голямо съжаление лично на мен ми се случи да се сблъскам с опасния ефект на това крайно учение. Секретарят на църквата ни в Смолян и мой близък приятел до такава степен изпадна под влияние на книгите на Виола, че напусна ръководството, после църквата и на края ВЕБИ, където беше задочен студент. Сега не посещава църква, а комуникира по Интернет с новите си съмишленици. Тези вярващи са стигнали до там да отричат служители като Били Греам и Джойс Майер - те били еретици! Отричат дори необходимостта венчавката между двама вярващи да се извършва от пастор и др. подобни абсурди.

При многобройните ни разговори с бившия секретар, както и в първоизточника на настоящите му убеждения - книгата "Директно към пастирите" открих редица слабости и богословски заблуди. В резултат на това написах анализа, който Ви предлагам да публикувате. Вярвам че той ще бъде в помощ на християните, до които би достигнало гореспоменатото учение. За съжаление то се разпространява много бързо (книгите на Франк Виола са качени в Интернет и се разпространяват от последователите му) и всява смут, объркване и недоверие между членовете на църквите и техните водачи. Убеден съм, че точно Интернет е мястото, където крайностите на това учение трябва да срещнат необходимото разобличение и отпор. Изпращам Ви в прикачен фаил този анализ и Ви пожелавам благословено и весело посрещане на Рождество Христово!

п-р Николай Сомов

ИЗТЕГЛИ: Анализ на книгата „директно към пастирите” от Франк Виола


Още статии

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови