Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Новороденото Сърце

Новороденото Сърце

Даниела Маркова
/Продължение на коментарите по статията „ЗАКОНЪТ ЗА ДЕСЯТЪКА СПОРЕД БОЖИЕТО СЛОВО”/
гр. Перник – септември 2013г.
Законът за десятъка според Божието Слово

Новороденото Сърце

Коментарът на Кремена Стоянова ме докосна със своята чистосърдечност, независимо, че е основан на заблуда, която заличава голямата и важна разлика между закона за десятъка и доброволното дарение. Необходимостта да се подкрепя финансово делото Господно не подлежи на оспорване и коментар. Спорният въпрос тук е как да става това: със закон или без закон? Кремена, Вие казвате: „…давайте колкото Ви е по сърце”. Точно за това става въпрос, защото даването от сърце се нарича доброволно дарение.

И мотивът при него е любов и съпричастност към Господното дело за спасяване на погиващите. А даването под закон е нещо съвсем друго, защото мотивът при него е : да изпълним закона , ако искаме благословение! Но словото ни учи, че благословението не идва от закона, а от чистите пориви на едно любящо новородено сърце! Нали заради това Исус отиде на кръста? Виждате ли как врагът се прицелва в сърцата ни, „защото там са изворите на живота”? /Пр.4:23/ . Той няма нищо против нашия църковнически живот, но атакува нашето спасение. Спасеното сърце е управлявано от Св. Дух в любов и правда. А законът не може да спасява, защото не може да променя сърцето.

Законничеството е смъртоносния капан на сатана, за да игнорира управлението ни от Св. Дух, а това е нашето спасение и осиновление от Бога. /Римл.8:14/. Има и още един капан: ЕВТИНАТА БЛАГОДАТ, но това е друга тема.

Бог да благослови всички нас и да просветли умовете ни, за да изпълним поуката Му: от всичко най-много да пазим сърцето си, защото от него са изворите на живота./Пр. 4:23/. От това, което носим в сърцето си, зависи дали ще преминем през тясната порта, която води към живот. /Мат.7:14/. Така, че вместо да се поучаваме в добри дела, по-добре е да се научим как да се изпълваме със Св. Дух, Който ще ни води в добрите дела, при това, изпълнени с любов.

Не е ли явно, че ако продължаваме да поддържаме закона за десятъка ставаме съработници на сатана !!! Другото поражение, което този закон нанася на църквата е, че ставаме подозрителни за света и много хора, които търсят бога ни отбягват. Нямаме глас за главното поръчение от Господа: БЛАГОВЕСТИЕТО. Станали сме самодостатъчни и самодоволни!

АКО ОФИЦИАЛНО СЕ ОТРЕЧЕМ ОТ ЗАКОНА ЗА ДЕСЯТЪКА, ЦЪРКВАТА САМО ЩЕ СПЕЧЕЛИ – ДУХОВНО И ФИНАНСОВО. Да бъде!

Още статии

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови