Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Колко сила има в молитвата?

Първата линия на защита и нападение във всяка една ситуация е молитвата, споделя известната християнска лекторка и писателка Джойс Майер. „Спомням си момента, когато Бог заговори в сърцето ми и ме попита: „Джойс, наистина ли вярваш в силата на молитвата?” Аз незабавно Му отговорих: „Да, вярвам в силата на молитвата.” Но Той ми зададе същия въпрос втори път. Тогава си помислих, че Бог иска да ми помогне да получа нещо, което ми липсва – така че притихнах и зачаках да чуя какво ще ми каже. Малко след това Бог ми отговори, че ако наистина съм знаела колко силна е молитвата, бих се молила повече.
В Посланието на Яков 5:16 се казва: „Голяма сила има в усърдната молитва на праведния”. Трябва да си припомняме това по-често. Нито едно критично, осъдително мнение не може да подтикне Бог да действа в полза на някого. Това може да направи само „усърдната молитва на праведния”. Вместо да осъждаме хората, трябва да се молим. Вместо да пилеем време и енергия в обсъждане на критичните си мнения, трябва да вложим същата тази енергия в молитва за онова, което ни безпокои. Например, когато съпругът ми Дейв и аз видим магазин за порнографски стоки, започваме да се молим Бог да затвори това място. И не е нужно да се молите продължително, на висок глас или пък красноречиво, за да бъдат молитвите ви ефективни. Когато Бог ви призове да се помолите с едно просто изречение, като това: „Господи, моля те, помогни на този човек...”, вие вероятно не осъзнавате каква сила може да се съдържа в подобна молитва. Това, което е наистина важно, за да се молите усърдно и с право сърце пред Бога, е да знаете кои сте в Христос. Трябва да бъдем уверени, че сме праведни пред Бог – тогава можем да пристъпим дръзновено пред Божия трон на благодатта и да искаме това, от което се нуждаем (Посланието до евреите 4:16).
Бог иска да ви помогне. Той ви обича. И Той никога не би очаквал от вас да бъдете или да направите нещо, без да ви даде това, от което се нуждаете, за да го направите.”
Източник: The Christian Post

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 Ignatov 30-03-2014 13:58
Много хора се питат каква е силата на молитвата? Аз вярва, че чрез молитва човек може да постигне абсолютно всичко.

Иво
Цитиране
 
 
+2 #1 blagovesta 21-03-2011 12:00
vsi4ki voini pe4elet bitkite izpraveni,a vqeva6tiq na kolene v molitva..tova e na6to orajie...bez molitva nqma pobeda
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови