Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Защо Бог не ни дава да одумваме!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Защо Бог не ни дава да одумваме!

От Венци Тоневски, Май. 2013

Защо Бог не ни дава да одумваме!

© Изображение: християни.com

На първо място одумването е начин да съдим другите. Нещо което не е наша работа а на БОГ! Нещо, което ни навлича грях.

Одумването е сатанинско оръжие, което има за цел само и единствено да създава алчност, омраза, негативизъм, завист а дори и да доведе до убийство!

Отворим ли вратата на сърцето си за одумване и клюки, от там несъмнено ще влезнат и всички гореизброени демони. Сами разбираме, че всичко това няма да ни доближи до Бога а точно обратното.

От друга страна одумването е знак, че не сме много активни в нашата вяра и в нашия християнски живот. Ако мислите ни са свързани с други хора и умът ни е зает с клюки, то толкова по-малко време ни остава за истински ценните неща в живота.

Ще цитирам една актуална за днешните постмодерни времена мисъл на Майка Тереза: “Не съдете хората, защото няма да ви остане време да ги обичате„

Времето ни на земята е изключително ценно и ако го пропиляваме в безсмислени неща няма как да имаме награда на Небето. Клюкарството много често се практикува и от скучаещи хора, без работа или занимание.

То може да започне като обикновен разговор за хората, а след това бързо да прерасне в одумване на братя, сестри а дори на цели служения и служители. Много често не се усещаме в какъв грях завличаме себе си и другите около нас.

Защо Бог не ни дава да одумваме!

Библията ясно ни казва, че сме създадени за нещо повече от това да обсъждаме живота на други хора.

Левит 19:16 Да не обикаляш между людете си като одумник, нито да се подигнеш в покушение против кръвта на ближния си. Аз съм Господ.

Левит 19:16 Да не обикаляш между людете си като одумник, нито да се подигнеш в покушение против кръвта на ближния си. Аз съм Господ.

Притчи 11:13 Одумникът обхожда и открива тайните, А верният духом потайва работата.

Римляни 1:29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;

1 Тимотей 5:13 А при това, те навикват да стоят празни, да ходят от къща в къща, и не само да бъдат празни, но и бъбриви, като се месят в чужди работи и говорят това, което не трябва да се говори.

Матей 7:1 Не съдете, за да не бъдете съдени.

Притчи 18:8 Думите на шепотника са като сладки залъци, И слизат вътре в корема.

И така, какво да правя ако се сблъскам с грехът на клюкарството?

Първо, ако хванете себе си в клюкарсво или Святият Дух ви изобличи - СПРЕТЕ ВЕДНАГА!

Ако попаднете на клюки за даден човек или служение; било то в интернет, социалните мрежи, вестниците, списанията или дори по телевизията - помислете преди да изкоментирате или приемете дадена позиция.

Винаги проверявайте фактите. Странете от клюкари и одумници, но се молете за тях и ги обичайте като братя и сестри, които имат нужда от Божията помощ и светлина.

Най-лесно е да избегнете клюките когато се фокусирате върху създаването и работата върху полезни неща. Не забравяйте на какво ни научи Исус, докато ходеше по земята - Не прави на другите това, което не искаш на теб да сторят

Притчи 26:20 Дето няма дърва огънят изгасва; И дето няма шепотник раздорът престава.

Матей 7:12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците.

Ефесяни 4:29-30 Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат; и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението

Бог да ви благослови! Ще продължаваме през целия месец да говорим относно вредата на клюкарсвото и одумването в християнските среди.

Ще се радваме да се включите към молитвения призив в края на месеца, организиран от няколко големи християнски медии. За повече информация:

Ден за обща молитва срещу клюкарството

Венци Тоневски | гл. администратор и редактор | християни.com

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Коментари   

 
0 #1 анелия 12-05-2013 16:29
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) http://www.hristiqni.com/components/com_jcomments/images/smiles/smile.gif
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови