Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Защо Бог не ни дава да одумваме!

Защо Бог не ни дава да одумваме!

От Венци Тоневски, Май. 2013

Защо Бог не ни дава да одумваме!

© Изображение: християни.com

На първо място одумването е начин да съдим другите. Нещо което не е наша работа а на БОГ! Нещо, което ни навлича грях.

Одумването е сатанинско оръжие, което има за цел само и единствено да създава алчност, омраза, негативизъм, завист а дори и да доведе до убийство!

Отворим ли вратата на сърцето си за одумване и клюки, от там несъмнено ще влезнат и всички гореизброени демони. Сами разбираме, че всичко това няма да ни доближи до Бога а точно обратното.

От друга страна одумването е знак, че не сме много активни в нашата вяра и в нашия християнски живот. Ако мислите ни са свързани с други хора и умът ни е зает с клюки, то толкова по-малко време ни остава за истински ценните неща в живота.

Ще цитирам една актуална за днешните постмодерни времена мисъл на Майка Тереза: “Не съдете хората, защото няма да ви остане време да ги обичате„

Времето ни на земята е изключително ценно и ако го пропиляваме в безсмислени неща няма как да имаме награда на Небето. Клюкарството много често се практикува и от скучаещи хора, без работа или занимание.

То може да започне като обикновен разговор за хората, а след това бързо да прерасне в одумване на братя, сестри а дори на цели служения и служители. Много често не се усещаме в какъв грях завличаме себе си и другите около нас.

Защо Бог не ни дава да одумваме!

Библията ясно ни казва, че сме създадени за нещо повече от това да обсъждаме живота на други хора.

Левит 19:16 Да не обикаляш между людете си като одумник, нито да се подигнеш в покушение против кръвта на ближния си. Аз съм Господ.

Левит 19:16 Да не обикаляш между людете си като одумник, нито да се подигнеш в покушение против кръвта на ближния си. Аз съм Господ.

Притчи 11:13 Одумникът обхожда и открива тайните, А верният духом потайва работата.

Римляни 1:29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;

1 Тимотей 5:13 А при това, те навикват да стоят празни, да ходят от къща в къща, и не само да бъдат празни, но и бъбриви, като се месят в чужди работи и говорят това, което не трябва да се говори.

Матей 7:1 Не съдете, за да не бъдете съдени.

Притчи 18:8 Думите на шепотника са като сладки залъци, И слизат вътре в корема.

И така, какво да правя ако се сблъскам с грехът на клюкарството?

Първо, ако хванете себе си в клюкарсво или Святият Дух ви изобличи - СПРЕТЕ ВЕДНАГА!

Ако попаднете на клюки за даден човек или служение; било то в интернет, социалните мрежи, вестниците, списанията или дори по телевизията - помислете преди да изкоментирате или приемете дадена позиция.

Винаги проверявайте фактите. Странете от клюкари и одумници, но се молете за тях и ги обичайте като братя и сестри, които имат нужда от Божията помощ и светлина.

Най-лесно е да избегнете клюките когато се фокусирате върху създаването и работата върху полезни неща. Не забравяйте на какво ни научи Исус, докато ходеше по земята - Не прави на другите това, което не искаш на теб да сторят

Притчи 26:20 Дето няма дърва огънят изгасва; И дето няма шепотник раздорът престава.

Матей 7:12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците.

Ефесяни 4:29-30 Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат; и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението

Бог да ви благослови! Ще продължаваме през целия месец да говорим относно вредата на клюкарсвото и одумването в християнските среди.

Ще се радваме да се включите към молитвения призив в края на месеца, организиран от няколко големи християнски медии. За повече информация:

Ден за обща молитва срещу клюкарството

Венци Тоневски | гл. администратор и редактор | християни.com

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 анелия 12-05-2013 16:29
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) http://www.hristiqni.com/components/com_jcomments/images/smiles/smile.gif
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови