Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Твоите безценни богатства в Христос

Твоите безценни богатства в Христос

Пастор Анита

Твоите безценни богатства в Христос

Господна е земята и всичко що има в нея, Вселената и тия, които живеят в нея (Псалм 24:1).

Богатсвата и съкровищата на този свят принадлежат на Господа, или на теб, защото всичко, което Му пинадлежи принадлежи и на теб, тъй като ти си Негов наследник: “И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание„ (Галатяни 3:29)

В Исая 45:3 Господ каза: “Ще ти дам съкровища пазени в тъмнината, И богатства скрити в скривалища...„ Това бе обещание към децата на Израел в Стариа Завет, но за новото създание в Христа това се е превърнало в реалност. В Христос ти имаш достъп до необятните богатства и съкровища на земята; те са твое наследство: “В Него казвам, в Когото станахме и наследство, когато бяхме предопределени на това според намерението на Бога, Който действува във всичко по решението на Своята Вола„ (Ефесяни 1:11)

1 Коринтяни 3:21 казва, “...всичко е ваше.„ Това би трябвало да ти даде нова мисловна нагласа, нагласата на изобилие, където функционираш без чувство на липса. Господ Исус действаше с това съзнание. Той не изпитваше липса. Помислете какво Той каза на Петър, когато бирниците дойдоха, за да го помолят да плати данъка. Той му каза: “Но, за да не ги съблазним, иди на езерото, хвърли въдица, и измъкни рибата, която първо се закачи, и като разтвориш устата и ще намериш един статир; вземи го и дай им го за Мене и за тебе„ (Матей 17:27). Какъв начин за плащане на сметките!

Много преди ти да се появиш на сцената, Бог бе депозирал големи запаси от богатства за тебл в тозисвят. Ефесяни 3:8 ги описва като неизследимо богатство - неизчерпаемо благосъстояние! Това, което трябва да направиш е да откриеш какво вече ти принадлежи в Христос. Открий своите неизследими богатства в Христа и започни да им се наслаждаваш.

Колосяни 2:3 ни казва, че всички съкровища на премъдростта и на знанието са скрити н Христос. Следователно, чрез постоянно и старателно изучаване на Словото и общение с Духа, ти ще проникнеш в същината на реалността и ще си просветен да познаеш и разбереш наследството си в Христа.

Молитва

Скъпи Отче, благодаря ти, че си ме дарил със смелост и увереност чрец вярата, да държа своето наследство. Не изпитвам липса, защото съзнавам, че си ме въвел в един живот на свръхизобилие, в Името на Исус. Амин.


За допълнително изучаване:

Псалм 50:10-12; Агей 2:8; Римляни 8:16-17

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови