Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Илияна и Даниела за п-р Пламен Петров

Добави в Svejo

Илияна и Даниела за п-р Пламен Петров

Получени по email


Илияна и Даниела за п-р Пламен Петров

Искам да напиша, че съм православна, но познавам п-р Пламен Петров и съпругата му Мария, аз и майка ми сме с добри впечатления от тези хора. Те са скромни и финни. Не можах да взема участие в тяхната църква в Инсбрук, тъй като нямам интерес към екзорсизма и не го разбирам, но проповядването на пастора е много истинно!

Австрия е страна с висок стандарт и тук е много скъпо, нямам впечатление тези хора да са забогатели, тук в Тирол!

Но станах свидетел, как Магдалена написа донос в интернет, което много ме възмути и изненада. Не съм очаквала това от християнка, такава непростителност от нейна страна, толкова дълбока злоба и клевета срещу пасторското семейство,че не мога от няколко дена да спя спокойно. Тя още преди една година имаше този проблем но ми обеща, че ще ги забрави тия хора, а се оказа че сега се сети да ги изобличава, а мен помоли да й стана свидетел срещу Пламен Петров.

Аз й отказах, това си е клевета и е против моите убеждения. Пастора е "ангорско зайче" в сравнение с отровата, която се изля от Магдалена пред така наречените християни/разбира се, някой, не всички/, че веднага се надигнаха разкъсващи ревове. Бог да помага на всеки и дано се озаптят "Не съдете, защото ще бъдете съдени" Нека се занимаваме със свети дела! Амин

Илияна Павлов | 12.02.2013, Австрия


Мили братя и сестри, християни!

Преди няколко дена се появи едно ужасяващо писмо от Магдалена Карагьозова, в което тя обвинява Пламен Петров, че е лъжеучител и т.н. В това писмо аз – Даниела Стоянова Sturm, съм описана като лице, което се занимавало с окултизъм и, че съм давала пари на семейството на Пламен Петров. Искам да обясня цялата ситуация, която може да бъде погрешно схваната и да опровергая някои твърдения.

Първо, аз познавам тази жена (Магдалена) от 19 години. Тя беше много добра моя приятелка, дори и децата ни се познават от малки. През 2005 година имахме спор по отношение на възпитаването на децата и тъй като не се чувствах добре след разговора ни, аз реших, че нямам нужда от приятели, които не се държат добре с мен. По това време аз четях книгите на Петър Дънов, Buddha, занимавах се с Qi Gong, Tai Ji, рейки, медитация, да, смятах, че съм на правилен път и търсех Бога, и не разбирах, че това е грешна посока. По-късно почнах да се моля да простя на Маги и тя на мен.

Минаха 5 години и ние се срещнахме, тъй като тя ми разказа за Пламен Петров и искаше да се видим. На 08.07.2011г. имаше християнско събиране в дома на Маги и там аз се запознах с Пламен и семейството му. Благодаря на Бога, че така стана. Пламен и Мария са Божии служители и мои духовни родители. Тази вечер аз получих освобождение и кръщение в Светия Дух! Магдалена ме покани да участвам в хвалението и започнахме църква. Всъщност Магдалена и семейството й ходеха в църквата „Every Nation”. По това време Магдалена препоръчваше Пламен и смяташе за пастир, а говореше против пастор Маркус и му написа писмо, с което Пламен не беше съгласен. Ако се наложи, ще бъде публикувано. Там ще видите за какво става въпрос.

Минаха два месеца, ние репетирахме всяка седмица в хвалението, трябваше да има синтезатор, апаратура и т.н. И аз купих тези неща, за да помогна на църквата. Всеки християнин би постъпил така! Нали вяра без дела е мъртва? Междувременно, семейството на Пламен беше без позволение за работа, беше трудно за българи.

Учудвам се, че Магдалена повика семейството на Пламен, без да им каже, че нямат право да работят в Австрия. Хората бяха без работа, без пари. Трябваше да им помагаме. И не само аз, но много от нашите братя и сестри от църквата даваха, защото това е Христовата любов. Аз давам на драго сърце, когато някой е в нужда, и това е библейско.

Ако вие четете Библията и слушате поученията на Пламен, ще видите, че няма никакви ереси, напротив! Цялата църква желае той и семейството му да остане тук при нас и да проповядва Божието слово! Самата Магдалена слуша проповедите и знае, че Пламен е Божии служител!

На 23.12.2011г. имаше тържество – християнски концерт в нашата църква. Явно Магдалена не е била доволна от моето присъствие и облекло, и на другия ден написва писмо на Пламен (то също може да бъде публикувано), в което казва, че в мен има дух на Езавел и навиваше пастора трябва да ме изхвърли от църквата. Представете си, как пастора трябва да изхвърли едно християнско бебе на 6 месеца от църквата! Вие бихте и го направили?

Тъй като Пламен не пожела да направи това, те започнаха да пишат обвинителни писма към Пламен и църквата. Така тя самата се самоизхвърли и никой не желае да има контакт с нея. Според мен има непростителност, която я кара да отмъщава. Смятам, че това не е християнско!

Пламен лично се извини на Магдалена, въпреки, че тя трябва да се извинява и покае. Но вместо покаяние виждате какво става. Сами съдете. Аз съм свидетел на всички тези събития от самото начало.

Магдалена се опита да накара една друга българка да свидетелства за тези лъжи, но не успя. Накрая, нейната сестра, която живее в България и няма представа за какво става въпрос, лъжесвидетества. Питам се дали има страх от Бога, като върши тази неправда?

Братя и сестри, умолявам ви, да не вярвате на думите на Магдалена. Тя изрече фалшиво свидетелство, като каза, че е сънувала Бог да й говори и казва, че в мен има дух на Езавел, но нямаше потвърждение. И сега няма. Как може някой да съди моите мотиви, значи той ми става съдия, а има само един съдия – Исус, оставете Той да съди, не ставайте съдии, без да знаете какво се случва! Умолявам ви да не замърсявате сърцата си с такива мръсотии. Исус каза в Матей 15:19,20, че „не това, което влиза в устата, но това, което излиза от устата осквернява човека.” Ще се моля за Маги и нейното семейство. Бог да им прости, защото не знаят какво правят – богът на този свят е заслепил очите им и те ходят в тъмнина. Дяволът мрази истинските Божии служители и се опитва да ги унищожи, но аз казвам: „По-велик е Този, Който е в нас от този, който е в света.” Вие знаете значението на думата „сатана” – клеветник. Не ставайте като него и не му служете – Откр. Йоан 12:9-11. Припомнете си какво казва Яков в 3-та глава за езика – че човешкият език не може да бъде опитомен (Яков 3:8-12). „Не може от един извор да тече сладка и горчива вода”.

Тази жена беше хвалителка на Бога, но какво стана с нея? И още нещо: Апостол Йоан казва: „изпитвайте духовете, дали са от Бога.” Това от Бога ли е, да клеветиш? За Божия слава и е? Не! Направо се страхувам, че има такива християни!

Когато звъннах на съпруга на Магдалена, и го помолих да престанат да пишат тези лъжи, той ме нарече с всякакви обидни думи, не бих го повторила, защото ме е срам. Но това е, пътят е трънлив, но ще го извървим докрай! Сам Исус каза: „Ако Мен мразеха, и вас ще мразят, ако Мене гонеха и вас ще гонят….”

Благословения! Искрено ваша сестра в Господа – Даниела. Ако имате въпроси, пишете ми моля на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Багодаря ви!

P.S. В Притчи се казва: "Благите думи са медена пита, сладост за душата и здраве за костите". Обратно на това отровните думи са болест, те са съкрушителни за душата и костите. Исус ни казва в Йоан 10:10 "Крадецът идва да открадне, разруши и убие..." Ето, сами се убедете коя духовна сила действа в този случай. Врагът иска да ни разедини и разруши всичко и всеки, който истински следва пътят на Господа. Но "Исус дойде да ни даде изобилен живот!" В случая с момичето Christiane нещата стоят така: Магдалена я намери плачеща на улицата и я доведе на нашето събиране и една сестра. Там се молихме за нея. Тази вечер тя почувства Божията любов и оттогава често идва на църква и на домашна църква. Да, тя беше в болницата съвсем в началото, след като се запознахме, но благодарение на молитвите, и усърдното четене на Библията Бог я изцели. Слава на Исус! Сега тя редовно идва на църква. Ако искате мога да ви свържа с нея, попитайте я самите вие. Между другото аз й пращам всеки ден стихче от Библията и тя на мен. Станахме много добри приятели, Бог сближава хората, защото излива любовта си в нашите сърца. Трябва да знаем, че сатана изпитва изключително удоволствие да прави дразги и войни между хората и най-вече между Божиите деца. Нека не му даваме шанс да се наслаждава, но да му строшим главата. Това е нашата задача: "Да се покоряваме на Бога и да се съпротивляваме на дявола и той ще бяга от нас". Вие знаете, че никой човек не е перфектен, Бог използва не съвършените, но които искат да Му служат от сърце. Забележете, че всеки път, когато някой прави грешка, дяволът веднага го обвинява. Църквата не е място за перфектни хора, а място за усъвършенствуване на характера ни. Но да си припомним какво каза Исус на фарисеите, които обвиняваха една грешница?: "Който е без грях, нека първи хвърли камък". Нека да не хвърляме камъни по другите, но да се отречем от себе си и да следваме Исус! Амин! Това казвам с чисто и искрено сърце. Бог да ви благослови изобилно! С обич: Даниела Sturm


Бележка от редактора
Малко след публикуването на първата статия към сайта бяха изпратени многократни нападки и заплахи, както лично от Магдалена, така и от група от 10на човека нейни поддръжници и роднини. Сред обвиненията и обидите присъстваха: „повърхностна медия“, „бълващи бълвочи“, „не четящи Библията“, „просещи пари“, „взимащи пари от п-р Пламен Петров, за да публикуват статиите“, „обсебени от духа на езавел“ и други, които не са за цитиране в публичното уеб простраство. Стигнахме до заключението, че освен изобличение жената има нужда и от помощ, или просто търси популярност.
Ще се постараем за напред да не занимаваме аудиторията на сайта с нея и всичко друго свързано с нея. Нека Бог я благослови!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #9 Тончева Добринка 23-02-2017 03:03
Винаги, който говори истината е преследван и обругаван. Както книжниците, фарисеите и законниците гонеха и отхвърляха Господ Исус, така и сега фалшивите - наричащи се християни, а всъщност предатели като Юда Искариотски, преследват чистите пи сърце и обичащите, и следващите Господа. Словото казва, че ще се разпознаят по делата, кои са Божии и кои нечестиви. Водените от Божия Свят Дух са Божии синове и дъщери. Последни времена/ дни са. Затова Дяволът е разярен... Но от Исуса победен. Който устои докрай, той ще победи. Моля Небесния ТАТКО да изпрати ангелите си, за да пазят и служат на верните Божии чада. У Святият Дух да слезе със силата Си и славата Си, да изобличава за грях, за правда и за съд, та да дойде спасително покаяние и да се спасят мнозината. Амин!
Цитиране
 
 
0 #8 Zlatko 16-01-2017 13:23
Zdraveite bratq i sestri moje li nqkoi da mi kaje kade se namira sega pastor Plamen Petrov.
Цитиране
 
 
0 #7 Stephen Doe 09-05-2014 13:16
Eдинственият критерии за това кой кой е Божието Слово - Sola Scriptura. Оправдаваме се само чрез вяра в Божийте обещания дадени в Библията, само чрез вяра - Sola Fide. Спасението е само и единствено чрез вяра в Спасителя на света - Господ Исус Христос - Solos Cristos, само чрез вяра в НЕГО. Без новорождение няма спасение. Така, че човек ако не дойде на истинско покаяние пред Бога и не се новороди, 10000*100000 на n-та степен пророка да му гонят демоните все тая.

Хора, четете си Библийте и вярвайте в думите на Спасителя, Той обича всички ни и волята Му е всеки един човек да дойде на покаяние и да се спаси.

Относно съденето, това да си кажеш мнението не е съдене, все пак в спора се ражда истината.
Бог да Ви благослови!
Цитиране
 
 
+8 #6 Dobri Dobrev 13-03-2013 21:23
Чета разни статий тука и да ви кажа чесно не вярвам нито на ушите си нито на очите си ! Що бе хорица не очистим сърцата си от всяка нечистота и оставим нашия Славен Отец да седне на престола си и да отсъди на всеки според вярата и делата вместо да го заместваме! Ако Отец имаше нужда от заместник със сигурност нямаше да ни повика !
Какаво каза Исус: Обичай Ближния като себе си !
Ако някой от нас злослови някого нека знае че всъщност злослови собствената си душа. Колкото до пастор Пламен Петров и жена му Мария мога да кажа само 3 изречения за тях.
1- Слава на Бога за Пламен и Мария.
2- Слава на Бога за Пламен и Мария.
3- Слава на Бога за Пламен и Мария.
От две години слушам проповедите на п-р Пламен и ги проверявам и какво очаквате да прочетете:Свиде телствам за тези поучения че няма ни лъжа ни измама в тях.Стигнах до това заключение, по простата причина че всичко що поучава е казано точно така както е записано в Библията,като пастира нито прибавя нито отнема от Словото Божие,както някои правят.Благодар ение на поученията на Пламен се събудих от духовен сън и спрях цигарите(вече 15 месеца) и алкохола и традиций носещи проклятия и злосовене и непростителност и омраза се отдалечиха от мене.
Нека Бог да докосне всяко сърце да се покае и да го приеме Исус за Бог и Спасител ,защото няма друго име под Небето чрез което да има Спасение алилуя.
Бог да ни Благослови ! Амин.
Цитиране
 
 
+10 #5 hristiqni.com 17-02-2013 14:35
Нека не превръщаме статията в бойно поле. П-р Пламен Петров не е длъжен да се обяснява на всеки търсещ отчет човек понеже чул от тук от там нещо из интернет. Има кой да съди, това НЕ Е дадено на хората.
Цитиране
 
 
+13 #4 Nadia Zarova 17-02-2013 11:48
Цитит от Nadia Zarova:
Цитит от Владимир:
Когато изразих желание да попитам Пламен Петров за неща от последното му поучение(на неговият фейсбуук профил), които според писанията са ЛЪЖЕУЧИТЕЛНИ, той не ми отговори нищо, но заедно с неколцина други, които не бяха съгласни с него, ни блокира. Така постъпиха и Иво Койчев, наричащ себе си "АПОСТОЛ", и Георги Бакалов, също наричащ се "АПОСТОЛ", така постъпи и "ПАСТОР" Пламен Цолов - без желние публично да обосноват защо проповядват лъжеучения, блокират питащите ги публично. Това е диктаторски маниер, не е библейски.

Не мисля че така постъпва един уверен в правотата си Божи служител, не мисля, че така постъпва един Христов слуга. С ЛЪЖЕУЧЕНИЯТА на П.Петров е ПЪЛНО из християнските интернет места и е редно вярващите да знаят, че той проповядва ЛЪЖЕУЧЕНИЯ. И да знаят защо и къде той бърка.

С блокирането лично на мен той ме увери, че освен че няма желание за комуникация, не иска и може би не може да защити своята богословска обосновка за проповядваните от него учения.

Казвам се Владимир Минев, от София.

Gospodin MInev poznavate li lichno tozi chovek?INa kakva osnova reshihte che negovite pouchenia sa laja-na tova koeto Bog vi govori i imate otkrovenie ot Boga ili na ocnova na tova keto sa vi pouchavali godini vav vahsta ztarkva?Ne pribarzvaite s ostsajdeniata si da ne bi i protivnik na Boga da te iavite!S uvajenie kazvam se Nadia Zarova! Bog da vi blagoslovi !

Izvinete me za greshkite
Цитиране
 
 
+9 #3 Nadia Zarova 17-02-2013 11:46
Цитит от Владимир:
Когато изразих желание да попитам Пламен Петров за неща от последното му поучение(на неговият фейсбуук профил), които според писанията са ЛЪЖЕУЧИТЕЛНИ, той не ми отговори нищо, но заедно с неколцина други, които не бяха съгласни с него, ни блокира. Така постъпиха и Иво Койчев, наричащ себе си "АПОСТОЛ", и Георги Бакалов, също наричащ се "АПОСТОЛ", така постъпи и "ПАСТОР" Пламен Цолов - без желние публично да обосноват защо проповядват лъжеучения, блокират питащите ги публично. Това е диктаторски маниер, не е библейски.

Не мисля че така постъпва един уверен в правотата си Божи служител, не мисля, че така постъпва един Христов слуга. С ЛЪЖЕУЧЕНИЯТА на П.Петров е ПЪЛНО из християнските интернет места и е редно вярващите да знаят, че той проповядва ЛЪЖЕУЧЕНИЯ. И да знаят защо и къде той бърка.

С блокирането лично на мен той ме увери, че освен че няма желание за комуникация, не иска и може би не може да защити своята богословска обосновка за проповядваните от него учения.

Казвам се Владимир Минев, от София.

Gospodin MInev poznavate li lichno tozi chovek?INa kakva osnova reshihte che negovite pouchenia sa laja-na tova koeto Bog vi govori i imate otkrovenie ot Boga ili na ocnova na tova keto sa vi pouchavali godini vav vahsta ztarkva?Ne pribarzvaite s ostsajdeniata si da ne bi i protivnik na Boga da te iavite!S uvajenie kazvam se Nadia Zarova! Bog da vi blagoslovi !
Цитиране
 
 
-12 #2 Владимир 17-02-2013 11:20
Когато изразих желание да попитам Пламен Петров за неща от последното му поучение(на неговият фейсбуук профил), които според писанията са ЛЪЖЕУЧИТЕЛНИ, той не ми отговори нищо, но заедно с неколцина други, които не бяха съгласни с него, ни блокира. Така постъпиха и Иво Койчев, наричащ себе си "АПОСТОЛ", и Георги Бакалов, също наричащ се "АПОСТОЛ", така постъпи и "ПАСТОР" Пламен Цолов - без желние публично да обосноват защо проповядват лъжеучения, блокират питащите ги публично. Това е диктаторски маниер, не е библейски.

Не мисля че така постъпва един уверен в правотата си Божи служител, не мисля, че така постъпва един Христов слуга. С ЛЪЖЕУЧЕНИЯТА на П.Петров е ПЪЛНО из християнските интернет места и е редно вярващите да знаят, че той проповядва ЛЪЖЕУЧЕНИЯ. И да знаят защо и къде той бърка.

С блокирането лично на мен той ме увери, че освен че няма желание за комуникация, не иска и може би не може да защити своята богословска обосновка за проповядваните от него учения.

Казвам се Владимир Минев, от София.
Цитиране
 
 
+11 #1 ppetkov76 15-02-2013 22:02
Пастор Пламен И Мария Петрови са дар за тялото Христово,по чуден начин аз и съпругата ми открихме служението им преди 3 години,за всеки ,който ходи близко с Бога е ясно че това прекрасно семейство се е посветило да служи на Бога ,скромността ,топлината ,Христовата любов и загриженост ,всеотдайността с която тези хора служат на Бога ме очарова ,не бяхме срещали такива служители,искам да Ви кажа че то4но преди около месец Бог говори на съпругата ми да се молим поне за 4ас на ден за тези служители,после преди около 2 седмици ни даде слово ,за тях че ще победят всеки език който би се издигнал срещу тях ......не сме учудени ,че дявола хвърля толкова кал срещу тях ,те упорито работят срешу сатана ,радикално и лично свидетелствам че Бог изцели дъщеря ни Мария-Габриела употребявайки пастор Пламен Петров,много пастори му завиждат ,лично сме чули от един амвон на една църква в един град говорят със завист ,и да го плюят стана ми болно и сърцето ми се прободе от мъка ,те завиждат на човек ,който се е посветил на другите без да взема техните заплати .....казват един човек с една камера там.......да ЕДИН ЧОВЕК С ПОМАЗАНИЕТО И РЕАЛНОТО БОЖИЕ ПРИСЪСТВИЕ В ЖИВОТА СИ СТРУВА КОЛКОТО 1000 ПАСТОРИ ,КОИТО КАРАТ МЕРЦЕДЕСИ...И ПАРАДИРАТ С ПОЛОЖЕНИЕТО СИ.НО СА БЕЗ БОГА ...за мен и моето семейство ще е привилегия да сеем в служението на този верен човек, който го познава знае за какво говорим ,уморен в служението винаги намира време за молитва и насърчение,кка може да сипят помия върху човек ,който раздава себе си за другите и е отдал себе си на Бога изцяло....не вярвайте на подобни лъжи,просто брат Пламен явно доста бърка работата на сатана и затова е под такива атаки, най-грозното е че идват от хора ,които се смятат за вярващи.....
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови