Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Помазанието винаги ще бъде атакувано!!!

Добави в Svejo

Помазанието винаги ще бъде атакувано!!!

Изпратено ни по email

Помазанието винаги ще бъде атакувано!!!

Бог да благослови всички, които Го търсят в Името на Исус Христос!!!

Манталитетът на българският вярващ (не става въпрос за всички вярващи) е да заговорничи срещу брат, сестра и най-вече срещу пастир (служител).

Защо???

В Божието Слово (Библията) има ли отговор по въпроса? Има разбира се! Особено случаите с Исус Христос и фарисеите!

Случаят - Езавел е също отговор! Редно е също да спомена и 1ТИМОТЕЙ 5:19 "Против презвитер не приемай обвинение, освен ако е нанесено от двама или трима свидетели."

Въпросът е подминаваме ли този стих или го използваме само когато имаме нужда да се защитим!

Защото в този стих пише да не ПРИЕМАМЕ обвинение ако няма свидетели, а в друг да не съдим (ЯКОВ 4:11 Не се одумвайте един друг, братя; който одумва брата или съди брата си, одумва закона и съди закона; а ако съдиш закона, не си изпълнител на закона, но съдия.)

Дълго разсъждавах по-този въпрос: Защо вярващи съдят други вярващи и най-вече служители и не просто служители, а помазани служители, които Бог върши чудеса чрез тяхното слово и дело! Някои от вас би казал: "И дяволът върши чудеса!" Така е, но в Името на Исус може ли??? МАТЕЙ 12:25-26 „А Исус, като знаеше техните помисли, рече им: Всяко царство, разделено против себе си, запустява; и никой град или дом, разделен против себе си няма да устои. Ако Сатана изгонва Сатана, той се е разделил против себе си; тогава как ще устои неговото царство?“

Стигнах до извода че, такъв тип хора са толкова слeпи, колкото и фарисеите по времето на Христос! Както те отхвърляха Христос, така и днешните фарисеи осъждат и отхвърлят помазаниците на Христос! Но забележете; тактиката на дявола е сменена! Тогава беше: "Богохулстваш" - това беше лесноранимата част на Израелтяните и оправданието им за убийство, а днешните фарисеи казват: "Краде пари, манипулира, служи за пари"!!! - Това пък е днешната лесноранима част, не само на вярващите!

Последното нещо си заслужава да се спомене. Тоест за това предприех да напиша съобщение или както искайте го наречете!!! Прочетох "изобличението"(то си беше съд) на Магдалена Ваисхопл срещу П-р Пламен Петров и едно от обвиненията е, че хората се изцеляваха за кратко време, т.е. не изцелявал качествено. Съжалявам, но ми стана смешно и мисля че това си е за смях! А и е писано: МАТЕЙ 12:43-45 43. “Когато нечистият дух излезе из човека, той минава през безводни места да търси покой, и не намира. Тогава казва: Ще се върна в къщата си отгдето съм излязъл. И, като дойде намира я празна, пометена и наредена. Тогава отива и взема при себе си седем други духове, по-зли от него, и, като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото. Също така ще бъде и на това нечестиво поколение.„

Бени Хин

Поразгледах случая на Магдалена, разгледах и също и профила на фейсбука и, и видях че е против и Бени Хин!

Повярвала е на монтираните аудио звуци, където уж Бени Хин Богохулства. Има против това, че биел хората с яке или сако! Моето мнение е: Щом се изцеляват хората в Името на Исус, защо не??? Мислите ли че на един нелечимо болен човек му е все тая дали ще го бият с яке или ще го овалят в брашно примерно, след като приема изцеление в Името на Исус.......... Аз лично когато влязох в църква се изплаших след като чух да говорят на езици! Стори ми се Богохулно и излязох с мисълта че няма повече да стъпя на това място!!! Исус мажеше сляпите със слюнка или плюеше на очите на слепите. Направил е кал от слюнката си! И това не звучи добре!!! Но най-важно е крайният резултат! Сестра Магдалена не е могла да намери друго място да публикува "бисерите" си, освен на две места! Една група във фейсбук, наречена (забележете с Библейски стих) "Всичко изпитвайте, дръжте доброто" 1 Сол. 5:21 . Тази група преди се казваше: "Аз няма да отида на конференцията на Джойс Майер" . Дори го имат изписано на стената!!! Това е група на вярващи, но ако влезете и четете какво е написано там и всичките тези коментари ще се изпълните с неверие! От там ми хрумна и фразата - "Вярващите невярващи"!!! Ако тези хора се съберат на църква на живо, а не по фейса ще се изтрепят един друг! Ако вярата ви в Христос ви е скъпа, не влизайте там! МАТЕЙ 24:24-25 „защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах ви.“

Колко е кратък само 25ти стих!!! Щях да публикувам в "Блогът на Страхил Иванов" това съобщение, но забелязах, че той е един от администраторите на "Вярващите не вярващи"(групата във фейсбук) и трудът ми щеше да е напразно. Щеше да се махне публикацията и т.н. Доколкото разбрах Страхил Иванов е двигател на Магдалена. Той активно изпраща имейли, съобщения по всякакъв начин на вярващите с линкове и т.н. за да си направи реклама на блога или и той е излъган от Езавел! Бог знае!!! Но от няколко дни на сам, никой не потвърждава тази информация за П-р Пламен Петров!!! Отчаях се малко заради всичкото това, защото миналата година поканих П-р Пламен Петров в Испания гр.Замора, където стана чудо в името на Исус! Едно семейство нямаше деца 7години! И след молитва на Пламен Петров в Името на Исус, Бог направи чудо. Това семейство вече се радват на сина си!!! Аз и още двама братя получихме Кръщение в Святият Дух придружено с езици! Имаше и освобождения! Не си спомням много добре но мисля че направихме за 3 дни 5-6 служения, т.е. 2 служения на ден! И напълно изключихме за дарения. На последният ден събрахме нещо. Но ви казвам че повечето хора бяха без работа, Испания е в криза, а и не бяхме повече от 25 души в църквата тя и не събира толкова хора!!! Направи ми впечатление, че в устата на пастора и съпругата му имаше само: "хората, за хората и пак хората"! И когато прочетох посланието на Магдалена ми дойде като гръм от ясно небе!

А когато събрах дарението за Пламен Петров(защото го събрах аз) в касичката се чуваха само стотинки! Може да е имало и някоя банкнота, но не видях такава! Да не говорим, че преди да дойде в Замора е бил в Бенабенте(Испания) на около 60 км от Замора, само при едно семейство, за да им говори Божието Слово! Едни от дните се паднало четвъртък и са провели интернет службата от Бенабенте! Ако всичкото това беше за пари след това нямаше да проведеме скайп служби! Не исках да се концентрирам само върху п-р Пламен Петров, защото нуждата да спрем да говорим срещу служители на Бога е голяма, особено в България! Но се помолих на Бог преди да пиша това съобщение и вярвам, че това е Божията Воля! Нека всички които търсят истински Христос, да спреме да хулиме, гониме, черниме служителите!!! Та те ни служат!!! Писано е: ЯКОВ 3:5-10

„Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва!
И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла. Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството; но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие! От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.“

клюкари в църквата

ЯКОВ 4:11-12: Не се одумвайте един друг, братя; който одумва брата или съди брата си, одумва закона и съди закона; а ако съдиш закона, не си изпълнител на закона, но съдия. Само един е законодател и съдия, Който може да спаси и да погуби; а ти кой си та съдиш ближния си?

1ТИМОТЕЙ 5:19: "Против презвитер не приемай обвинение, освен ако е нанесено от двама или трима свидетели."

Въобще цялото послание на Магдалена мирише! А пък това че Мария Петрова съпругата на пастора е получила пристъп и за това ще се прибират в Испания!!! Колко хора ще намерят "златна мина" (цитат от посланието на Магдалена) и при нервна криза ще я оставят! Там няма ли доктори? Няма за какво да цитирам повече тази "сестра", ако наистина е такава! Защото си задавам един въпрос и го задавам и на вас! Посланието от вярващ човек ли е писано??? Ако е вярваща щеше да знае, че и трябват свидетели! Не всеки, който цитира стихове от Библията е вярващ!!! И дявола е цитирал стихове на Исус в пустинята! Да не говорим за това че зад цялата тази работа стои манипулиращ дух (Езавел), който не могъл да излезе на глава!

Пасторът подготвя едно семейство за да останат да довършат Божието дело в Австрия. Може би пък тя е искала да бъде на тяхно място! Да не говорим пък, че и пасторът ги надушва нечистите духове. Ще кажете: "Защо не я е освободил"? Човек не може да бъде освободен от това което обича!!! До днес Бог насилил ли е някой да бъде свободен??? Насилил ли е някой да му бъде Бог? Въпреки, че е Единсвеният и Всемогъщ Бог!!! Хората които обичат Христос с години да седят и да мислят как да излъжат, такава гнусотия не биха могли да измислят!!! Извинявам се за израза, но когато прочетох посланието на Магдалена, чак настръхнах от мръсотията. Наистина се чувствах мръсен!!! Пак казвам имах друго на ум да напиша, но истината е че Бог ми смекчи сърцето след молитвата! Бях приготвил духовна бомба. Твърдо изобличение, без пристрастие. Благодаря на Бог, че се намеси, защото сега съм сигурен че, поне избраните няма да се заблудят от лъжите!

1ПЕТРОВО 5:8: Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.

Ако вярвате в горенаписаното особено в стиховете от Библията, публикувайте го на стените си в защита на п-р Пламен Петров и всички служители които са гонени заради Помазанието!!! Езавел не си играе с не помазани! Бог да благослови всички ви колкото и много да сте, в Името на Исус Христос!!! АМИН!!!

Петър Митков


Бележка от редактора

Ние сме призовани да бъдем солта на земята. Защо тогава има наричащи себе си християни чиито сърца са изпълнени с жлъч и злоба, непрестанно желание за свади, караници, препирни и сочене с пръст на брата...

Сърца, от които отсъства Божият Мир и любов правят човека раздразнен, човек който се чувства некомфортно, човек който мрази брата си и с радост би го очернил. За съжаление днес е пълно с огорчени сърца, в които омразата е пуснала до такава степен корени, че ги е обвила като в капан и постепенно задушаващата и хватка ги отравя. Плодът на тези сърца се изразява в безплодни свади, разпри, чернене, завист, частична липса или пълно отсъствие на любов.

Хора със сприхаво настроение, нетърпящи чуждо мнение или позиция. Често биват едни от първите, които се хващат за лъжливи твърдения срещу друг човек или служение, а даже стават и ревностни обвинители.


Какво можем да направим?

Никога, никога не бива да отвръщаме на тези хора със зло!!! Ако ние знаем истината и светлината на Божията милост е огряла сърцата ни, ние ще проявим любов и търпение когато срещнем братя или сестри в подобно състояние. На нападките ще отговаряме с молитва, пост и любов!

"По това ще познаят всички, че сте. Мои ученици, ако любов имате помежду си" (Йоан 13:35)

...По това ще ви познаят всички... приятели християни, светът ни наблюдава, вселената ни наблюдава, небесното царство ни наблюдава!!! Нашите дела не са скрити, и по тях се разбира кой е истинският ученик на Христос, ИСТИНСКИЯТ ПОСЛЕДОВАТЕЛ!!!

Сега ще ви кажа няколко думи за него.. истинският последовател на Христос!

Той не търси своята правда! - ...човешката правда е като дрипава, мръсна дреха Исая 64:6

Той не клюкарства - „Одумникът обикаля и открива тайни, затова не се събирай с онзи, който отваря широко устните си” (Притчи 20:19).

Христовият последовател има любов към ближния - "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум, и ближния си както себе си". Лука 10:27

--------------------------

Да обичаш хората не е лесно, с човешкото си естество няма как да изпитваме любов един към друг - ТЯ СЕ ДАВА ОТ БОГ! Ако не е Божият Дух хората щяха да се самоунищожат/изтребят до един отдавна.

Христовият последовател внимава в думите, защото знае че ВСИЧКО се записва и един ден ще държи сметка за това!

Христовият последовател е бавен да хули и бърз да прощава!

Това е само една малка част, но достатъчна за да ни помогне да различаваме тъмнината от светлината, нужна е също така молитва за мъдрост и любов в сърцата. Напълни сърцето си с любов до толкова, че да не остане място за друго. БОГ да Ви благослови ♥

Екип: hristiqni.com

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+3 #3 Cherry Blossom Angel 28-02-2013 16:45
П.П Това е третата част на коментара ми, прочети първо първия (най-долу) и втория (в средата, преди този).

Христос си даде живота за тези, които го гонеха, биеха и убиха, за пияниците, за лъжците, за убийците, Той даде Себе Си, Той, Който е СЪВЪРШЕН и БЕЗГРЕШЕН и по-бял от снега, Той дойде да СЛУЖИ на грешниците и се смири, Той ни остави пример, а ние грешните ще се съдим един друг..
"Присмял се хърбел на щърбел" му се казва на това.. Тази жена може да обвинява несправедливо другият господин, но кой си ти, че да я съдиш? Сега ти правиш същото, което и тя направи! Осъждаш. Изобличаваш. Тогава с какво си по-добър и по-различен?
Спомни си, братко за цитата в който се говори за треската в окото на брата ни и гредата в нашето. Нека извадим първо гредите в нашите очи, пък после ще търсим треската в чуждите.. Никога не се поддавай на първосигнални импулси, на чувства, никога не говори и не пиши, когато си разгневен, раздразнен, ядосан, обиден и т.н...
И завършвам с още един цитат :

Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. Любовта никога не отпада”
Цитиране
 
 
+3 #2 Cherry Blossom Angel 28-02-2013 16:42
Никой не е нещо повече от другия, никой не е съвършен, никой няма правото да съди, защото всички сме грешни. Ако ще бъдем Християни, трябва да бъдем като Христос.
Ако сега се запиташ "Какво би направил Христос на мое място?" мислиш ли, че Христос би осъдил веднага тази госпожица или би и казал "Дете мое, аз те обичам и ще ти простя. "?
Толкова съм уморена понякога от такива хора, които винаги са първи да осъдят и да посочат с пръст грешките на другите.. Ако всички можехме да си прощаваме, както Бог ни прощава, ако всички можехме да се обичаме с недостатъците си, както Бог ни обича, скоро в този свят нямаше да има грях, нямаше да има несъвършенство и всички щяхме да живеем в мир със себе си и с Бога. Ето затова дойде Христос - за да ни остави пример как да живеем и какви да бъдем, за да ни откупи греховете.. Бог откупи нашите грехове с живота си, а ние сочим веднага греховете на нашите братя и сестри. Затова хората са толкова различни от Бога.
Хората нямат любов, ако Бог не им я даде, а Бог е самата Любов. Ти би ли си дал живота за някой, който е пълен "боклук" както биха се изразили някои хора, за някой лъжец, за някой жесток, властен човек, който нареди да те убията чрез разпъване на кръст? Ти би ли обичал някого, който те бие, който те подиграва, който ти казва "Ето го Юдейския цар" и ти сложи корона от тръни? Ще бъдеш ли ти в състояние да обичаш този ужасен, грешен, пропаднал човек след цялата болка, която ти причинява и след като те убие? Ако знаеш, че той ще те убие, би ли приел да дойдеш и да си дадеш живота за такъв човек и за всички останали грешници -пияници, лъжци, насилници и т.н.? Опитвам се да илюстрирам жертвата и любовта на Христос към нас, грешните хора и да покажа, колко неправилно е ние да бързаме да осъждаме другите за техните грешки, когато Исус ясно ни остави пример за това, че трябва да сме милостиви и да прощаваме, да не търсим своето, да не търсим сметка на никого. Трябва да сме кротки, търпеливи, с благ характер, винаги готови да подадат ръка, да простят и да обичат. Ето такъв е нашият Бог Исус и СЛАВА БОГУ, че е такъв!!!
Защо не разбирате, че ИСТИНАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА ВИНАГИ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВАТ ? Бог вижда всичко, Бог знае всичко, Той решава кой заслужава прошка и кой заслужава осъждане.
Цитиране
 
 
+3 #1 Cherry Blossom Angel 28-02-2013 16:41
Бележката на редактора!!!!!! !! Ето това е истината. А текста който прочетох от господина беше изпълнен с гняв, осъждане и дори злоба, четейки всичко почувствах неговата ярост, която струи от думите му.
Не сме ние тези, които трябва да съдим, на злото не се отвръща със зло, защото ако беше така, тогава всички трябваше да се хванем за гърлата..
Тази госпожица, дори да греши, защо и търсиш сметка, вместо да я обичаш? Ако Бог така ни търсеше сметка за всички грехове, ГОРКО НИ..
Но не, Бог ни ОБИЧА, Бог ни ПРОЩАВА. Не е валидно вече "око за око, зъб за зъб". Като те ударят - обърни и другата буза. Много е лесно да извадим цитати от Библията, които да бъдат от наша полза във всяка ситуация.. Но е много трудно да обичаме грешника, да обичаме братята и сестрите ни, макар че единствената разлика между всички нас, е че просто грешим по различен начин. Единствената разлика между теб, господине и тази госпожица, която ти така ревностно изобличаваш, е че двамата просто грешите в различни сфери. Защо не оставиш Бог да реши кой е крив и кой прав, а търсиш ти сметка, изобличаваш и влизаш в ролята на съдя и осъдител?
Това е едно от най-трудните неща с които трябва да се преборим - саморазправата. Толкова е трудно да се научим да прощаваме и да обичаме въпреки недостатъците на другите. Лесно е да обичаш този, който те обича, но я опитай да обичаш този който те мрази, този който те гони, този който иска да те убие, както ние хората направихме с Христос. Ето затова Бог е Бог и ето затова Бог е ВЕЛИК. Защото Неговата Любов е отвъд всякакви наши човешки разбирания. Можеше да вложиш тази енергия в молба към Бог да покаже истината на тази госпожица, ако тя действително е в грешка, да освети пътя и, да я благослови или пък ако това ти е ТОЛКОВА трудно, да се помолиш за твоят приятел, ако действително е несправедливо обвинен.
А вместо това, ти изливаш целият гняв и ярост, вместо да се учиш да контролираш тези емоции и да се възпитаваш в ЛЮБОВ И ПРОШКА! Какъв по-хубав и добър урок и възможност от това, да се научиш да прощаваш и обичаш, тези които те гонят и съдят несправедливо? Можеше да благодариш на Бог за тази възможност и за тази госпожица, че ти дава такава благоприятна възможност да изучиш какво означава прошка и безусловна любов. Никога не знаеш дали Бог не те изпитва, никога не знаеш какъв е Божият план. А тази госпожица си има нейният път, нейният живот, нейната реалност. Ти не можеш да знаеш какво я е подтикнало да напише онези неща, не знаеш нейната история, но бързаш да я осъдиш за грешките и.. Нима не желаеш Бог да и прости? На нея, на мен, на теб... Каква е разликата???
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови