Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Желаещите да помогнат нека последват тази връзка: КЛИК
За информация по фактурирането или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Синдром на рицаря на белия кон.

СИНДРОМ на РИЦАРЯ на БЕЛИЯ КОН

    Рицарят – смел воин, подкрепящ слабите. Белият кон – символ на надеждата. Даже е израз в народопсихологията:

„Чакам рицаря/ принца на белия кон” 

Image may contain: outdoor

   Човешката помощ и милосърдие са не само достойни за уважение, а и необходими в живота ни. 
   Да помогнеш на някого от добро сърце – важно е! Да го обичаш – необходимо е! Да знаеш кога да се отдръпнеш без да прекаляваш – мъдро е!

НАПРЕД...

ЗА ДУМИТЕ (ИЗГОВОРЕНИ или...ПОМИСЛЕНИ)

Йоан 1:1-5;” В началото бе СЛОВОТО; и СЛОВОТОбеше у Бога; и СЛОВОТО бе Бог.

15941114 1414959755215645 8063495136999363256 n

То в НАЧАЛО беше у Бога. Всичко това ЧРЕЗ Него стана; и без Него НЕ е ставало нищо от това, което е станало. В НЕГО БЕ ЖИВОТА и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.”

НАПРЕД...

НЕ вярваш в Исус Христос...твоята позитивност НЕ те спасява.

Ако си ПОЗИТИВЕН – мислиш и действаш позитивно, но...НЕ вярваш в Исус Христос...твоята позитивност НЕ те спасява.

15879410 1412469115464709 2138081216 n

Ако си ДОБЪР – не причиняваш зло и не нараняваш хората, но...не вярваш в Исус Христос...твоята доброта НЕ те спасява. Ако си ТОЛЕРАНТЕН към всички религии – приемаш всички като братя, но...НЕ вярваш в Исус Христос...твоята толерантност НЕ те спасява. Нищо от това, което правим, говорим или вярваме НЕ ни спасява. Защото спасението Е по БЛАГОДАТ, чрез ВЯРА В ИСУС ХРИСТОС! ( ЗАЩОТО има САМО ЕДИН Бог и ЕДИН ХОДАТАЙ между Бога и човеците – ЧОВЕКЪТ ИСУС ХРИСТОС. 1Тимотей 2:5)  

НАПРЕД...

Слово за деня: За този, който би искал да го прочете...

Слово за деня:
За този, който би искал да го прочете...

31118 000 005 01

Бог създаде Човека по свой образ и подобие. Създаде го съвършен, вдъхна му и живот. И го дари със свободна воля. Имаше велики проекти за това си творение, искаше един ден, когато Човекът достигне до познанието на доброто и злото, да го осинови. Но Човекът, неукрепнал още, използва свободната си воля неправилно и вкуси от познанието, без да е готов да разпознава. Тогава Бог се разгневи, отне му вечният живот; постави го в материално тяло и го отстрани от присъствието Си. Но преди това записа на плочата на сърцето му всичкото познание и какво трябва да направи, за да си върне отново Вечният живот, за да бъде отново със своя Създател.

НАПРЕД...

Слово за деня: Защо Исус Христос повери майка си на Йоан?!

35760998cad3696df57f965c2121a52f

Слово за деня:
В навечерието на Рождество сме и в мен се породи един въпрос - защо Исус Христос повери майка си на Йоан?! Защо не на някой друг от учениците Си, а точно на него? И започнах да разсъждавам в/у словото паралелно за Йоан и майка Му.

НАПРЕД...

Никой не се присмива на Бога в тези сутиации..

PeopleLaughing

Никой не се присмива на Бога в болница.
Никой не се присмива на Бога на война.
Никой не се присмива на Бога по време на пожар или наводнение.
Никой не се присмива на Бога, когато самолетът започне да се тресе.

НАПРЕД...

Пушене – ето колко години от живота ни „краде“?

cigarette 280x210

Пушене – колко години от живота ни „краде“?

Много хора мислят, че пушенето е безобиден навик, който не е вреден за здравето, а ние сме изправени пред най-сериозните последици от зависимостта от тютюна.Цигарите съдържат големи количества токсични вещества и често причиняват различни сериозни заболявания, включително рак.

НАПРЕД...

Истината за жените..

HP WomensHealth

Шест месеца след моето новорождение отидох в една Евангелска църква. Там чух да говорят за книга, наречена Конкорданс, която показвала всички стихове, съдържащи една и съща дума и улеснявала изследването на Библията. Аз имах голямо желание да изследвам значението на „благодат”, Святия Дух, кръщенията и още много други неща, които не разбирах. По този повод поисках Конкорданса, но ми казаха, че не ми бил нужен, тъй като съм жена, а жените не могат да проповядват. Бях искрено учудена от тази реакция. Не разбирах каква връзка има моето желание да изследвам Библията – с проповядването, но така или иначе, Конкорданс не ми беше даден.

НАПРЕД...

ВСЯКА НАША ПЛЪТСКА ПОБЕДА НА ЗЕМЯТА ВСЪЩНОСТ Е ОЩЕ ЕДНО ПОРАЖЕНИЕ.

За прочит: Матей 23:8-12

„А по-големият между вас нека ви бъде служител.“ (Матей 23:11)

                                       ...Washing his deciples feet...

Разбирането на Христос за отношенията между хората е, че колкото по-голям иска да бъде някой, толкова повече трябва да служи на другите. Разбирането на плътския човек е точно обратното: колкото по-голям си, толкова повече прислужници трябва да имаш. Ние трябва да решим какви искаме да бъдем. Ако искаме да бъдем плътски хора, имаме свободата да тъпчем нашите ближни, да ги лъжем, да ги ограбваме, да ги презираме, да ги използваме. Ако искаме да бъдем християни, трябва да се държим по съвсем друг начин. В нашата уж християнска страна, където управниците се скъсват да уверяват колко са правоверни и колко им е мило християнството, наблюдаваме безобразно, нагло и неприкрито насилие на едни над други, безсрамно лъгане, бездънно лицемерие. Кого си мислят тези хора, че лъжат?

НАПРЕД...

ПО-ГОЛЯМО ОТ ЗЛАТОТО!

FE3A0DBF B71C 4936 892B 846C4A66D123
 За прочит: Матей 23:16-22

„Кое е по-голямо, златото ли или храмът, който е осветил златото?“ (Матей 23:17)

НАПРЕД...