ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 19 Сеп 2017, 18:03 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Символът на София

[ Facebook коментара]

Лъжеучения, лъжепророци, окултизъм, измамите на сатана в последните времена и всичко останало от което трябва да се пазим!
Правила на форума
ВНИМАНИЕ!!! Тук се преместват ереси, попадащи във форума и поучения как да се пазим от тях!

Символът на София

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 12 Окт 2011, 19:27

Петър Велев 17 декември 2010г.

Изображение
Ето го и символът на София /столицата на християнска България/
„Женското начало“ е вградено и в идола наречен „Символ на София“, който езичници изградиха и поставиха в центъра на столицата на България. Поканиха ме в дома на един от скулпторите, сътворили въпросния идол, за да се молим за изцелението на 15-годишния му син, болен от левкемия. Скулпторът и съпругата му твърдяха, че са православни християни. Той ми разказа, че символът на гр. София е жена, събрала образите на няколко „богини“ от гръцката митология: Нике – на победата, Венера – на красотата и любовта, Афродита - на любовта, чийто храм се е обслужвал от проститутки. Бухалът символизирал тайнственост, мистика и мъдрост за езичниците, но за нас християните е символ на слепота и мракобесие.

Какво общо има българската столица с езическата митология, и то гръцката? Да не би България да е гръцка провинция? На откриването на тоя идол, знам че членовете на БСП от квартал Младост отидоха да изпълнят партийното си поръчение и да присъстват на „освещаването“ на символа, тъй като християните отказаха да присъстват. Комунистите знаеха, че по-голямата част от жителите на град София са християни и идола ще отблъсне софиянци от сините лидери, пък и мюсюлманите, и иудействащите секти, и дори някои еретици мразят идолите. С тоя идол антихристите нанесоха най-големия си удар на синята идея. С издигането на такъв идол в центъра на София, софиянци разбрахме, че лидерите на ОДС се намират в голяма заблуда.

Сънувах, че господин Стефан Софиянски, бивш кмет на София, се е качил на главата на идола и оттам разглежда града. Изведнъж, той се заклати и падна надолу с главата. Свалянето на господин Софиянски от поста кмет на гр. София, не започна с обвиненията към него в злоупотреби при възстановяването на Централните Хали, а от идола-символ на София. Снимката на идола беше одобрена от лидерите на ОДС и разлепена по оградите из цяла София. Това предизвика възмущението на софиянци, които отказахме да гласуваме за духовно слепите сини лидери и така започна залязването на синята идея. Никой искрен християнин не може да участва в такова светотатство.

Макар като произведение на изкуството, статуята да превъзхожда идолите на живелите по нашите земи тракийци и славяни, тя е един езически идол на женското начало. За нас християните, тя е езическа гнусота, както казва Божието слово, която предизвиква справедливия Божи гняв, носи проклятие на ония софиянци, които й се възхищават и няма нищо общо с името София, което означава Божията премъдрост.

За съжаление, момчето на скулптора почина, въпреки нашите молитви и молитвите на родителите и роднините му. И другите скулптори и творци на тая гнусота, могат да бъдат сигурни, че Господ няма да ги благослови, дори и да палят големи свещи в храмовете.


Източник: "Големите заблуди" от Петър Велев
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6537
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 431 times
Been thanked: 638 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Символът на София

Мнение Номер:#  Мнениеот Hatshepsut » 19 Апр 2012, 18:11

В цитираната статия има някои неточности.
Венера не е богиня от гръцката митология, а от римската. Венера е римското съответствие на гръцката богиня Афродита, значи става дума за една и съща богиня.
Второто, което ми прави впечатление, е че статуята се нарича идол, което според мен е неправилно, защото това е произведение на изкуството с граждански (светски) характер, а не култова статуя. Статуята не е включена в храмов комплекс и пред нея не се извършват религиозни обреди и не се принасят жертви. В този смисъл статуята не е идол, не вярвам и че някога ще стане идол.

Също така, в цитираната статия не е упоменато името на скулптора, чието дете е било болно, а би трябвало да се упомене. Доколкото ми е известно, скулпторът, изработил статуята е Георги Чапкънов. Не знам дали става дума за него или за някой друг :scratch:

Изображение
Снимка: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=723027

В статията не са споменати размерите на статуята - тя е висока 8 метра и 8 сантиметра.
Сглобена е от 160 части, тежи около 5 тона и е поставена на 12-метров пиедестал.
Изображение
Аватар
Hatshepsut
Любител
Любител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 19 Апр 2012, 09:38
Местоположение: България
Has thanked: 20 times
Been thanked: 0 time
Пол: Мъж
църква: не посещавам

Re: Символът на София

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 19 Апр 2012, 19:50

Hatshepsut написа:Също така, в цитираната статия не е упоменато името на скулптора, чието дете е било болно, а би трябвало да се упомене. Доколкото ми е известно, скулпторът, изработил статуята е Георги Чапкънов. Не знам дали става дума за него или за някой друг :scratch:


Здравей,

Да, той е скулптура и предполагам, че става дума за негово дете.
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6537
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 431 times
Been thanked: 638 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

27 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Barbed_Rose (1), Flora_Vasileva (1), Gazardiel (1), Hatshepsut (5), Smile (2), Watch (1), anah_su_namun (1), ani7225 (1), deni03 (1), devlesko-85 (1), dimi1 (1), dimi680 (1), for_the_truth (1), iliana.manoilova (1), kalataable (2), kasperas (1), kokolqja (1), mariv (2), mirelkaaaaa (1), norman (2), petkovnikolai (1), stefko (1), valentina77 (1), vladislinho (1), Венци Тоневски (8), Йордан (1)


Назад към Ереси

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение