Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Уникално видео, показващо развитието на неродено бебе

Кампания; Истината за аборта - Представяме Ви уникално видео, показващо развитието на неродено бебе

Бъдете наши поддръжници и участвайте в развитието на кампанията, като харесате страницата във Facebook и разпространите този материал. Благодарим Ви!


Развитието на плода; От зачеването до раждането;

Ден 1: всички човешки хромозоми са налични; уникалният човешки живот дава своето начало.

Ден 6: ембрионът започва имплантирането в матката.

Ден 22: детското сърчице започва да бие със собствената си кръв, ритъмът е различен тип от този на майките.

Седмица 3: До края на третата седмица на детето се оформят гръбнакът, гръбначният стълб, като се образува и нервната система. Черния дроб, бъбреците и червата започват да се оформят.

Седмица 4: До края на четвъртата седмица детето вече е десет хиляди пъти по-голямо от оплодената яйцеклетка.

Седмица 5: очите, краката, и ръцете започват да се развиват.

Седмица 6: мозъчните вълни се откриват, устата и устните са налице, ноктите се оформят.

Седмица 7: Оформят се клепачите, пръстите и носа. Бебето рита и извършва движения.

Седмица 8: Всеки орган е на мястото си, костите образуват хрущяли, а по пръстчетата се образуват пръстови отпечатъци. До осмата седмица е възможно бебето да развие и слух.

Седмици 9 и 10: Брой зъбки започват своето формиране, ноктите се развиват. Бебето може да се движи главата си, да прави доволни или намръщени физиономии, както и да хълца.

10та седмица: Бебето може да "диша" околоплодната течност.

Седмица 11: Бебето може да хваща обекти, поставени в ръката му, всички органи и системи функционират. Развита е скелетна структура, нерви и нормално кръвообращение.

Седмица 12: Бебето има всичко необходимо, за да усеща болка, включително нерви, гръбначен мозък и таламус. Гласните струни са на лице. Бебето може да смуче палеца си.

Седмица 14: На тази възраст, сърцето помпи няколко литра кръв в тялото всеки ден.

Седмица 15: Бебето има вкусова чувствителност.

Месец 4: Започва да се формира костния мозък. Сърцето изпомпва 25 литра кръв на ден. До края на месец 4 бебето ще бъде 8-10 см в дължина и ще тежи до половин килограм.

Седмица 17: Бебето може да сънува.

Седмица 20: Най-ранният етап, в който се извършват частични аборти. На 20 седмици бебето вече разпознава гласа на майка си.

Месеци 5 и 6: Бебето е вече дванадесет инча дължина или повече, и тежи до един и половина килограма.

Месеци 7 до 9: Очите са оформени. Бебето може да отваря и затваря очи. Вече има четири от петте сетива (зрение, слух, вкус и допир). То знае разликата между ден и нощ, и има отношение също към настроенията на майката. Кожата на бебето започва да се сгъстява като се произвежда и съхранява слой мазнина под кожата. Антителата са изградени и сърцето на бебето започва да изпомпва по 300 литра кръв на ден.


Споделянето на този материал е разрешено и препоръчително. Споделянето може да се извършва само и единствено с информативна цел на безплатна основа!


Гледайте на видео


Още документални филми

Източници: Bergel, Gary (Produced by NRLC) "When You Were Formed in Secret." 1998. Flanagan, Geraldine Lux. Beginning Life. The Marvelous Journey from Conception to Birth. New York: DK Publishing Inc., 1996. Hopson, Janet L. Fetal Psychology. Oct. 1998. 07 Jan 2003.http://www.leaderu.com/orgs/tul/psych...

Интернет Ресурси: "Fetal Development." 07 Jan 2003. http://www.w-cpc.org/fetal1.html. Video from the public domain.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови